Koty staruszki. Czarnulki szukaja domow. NOWE FOTKI str 43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 28, 2008 16:12

Lysa mama jest jakas zgaszona, obserwuje ja ciagle
siedzi z boku, skulona
pewnie czuje sie zaszczuta przez kocura, w zwiazku z walka ktora slyszalam przez drzwi, chociaz gdy juz weszlam do nich to bylo po sprawie, ale maly klebek szarej siersci swiadczyl o tym ze to ja zaatakowal/zaatakowaly

a dzisiaj zauwazylam na jej udzie mala zmiane, w dotyku twarda, jakby pod skora, wiec albo robi sie ropien, jaki juz kiedys widzialam u innych kotow, powstaly w wyniku uderzenia lub zadrapania czy ugryzienia
albo zlapala grzyba

musze ja zabrac do weta by to obejrzal
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Sob lis 29, 2008 13:52

Jolu zrobiłam dzisiaj przelew 30zł na odjajczenie + za aniołki z bazarku :wink: powinnaś mieć na koncie już w poniedziałek.

Na kiedy udało Ci się umówić kocura na kastrację :?: mam nadzieję, że w najbliższym czasie :wink:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Sob lis 29, 2008 14:45

Granula, dziekuje

wstepnie umowiony byl na dzisiaj, ale...
w zwiazku z tym ze przeprowadzilam dzisiaj gruntowne odrobaczenie wszystkich kotow z jednego poziomu, m.in.wlasnie jego, to bycmoze ze kastracje musze przesunac
decyzje o odrobaczeniu podjelam, poniewaz kotka z ktora one przebywaja (lysa mama) zwymiotowala robale, nie mam pojecia skad u niej zarobaczenie skoro z lecznicy odebralam ja ponoc odrobaczona, sama zawozilam preparaty ktore mieli do tego celu uzyc
a w domu wszystkie koty mialam odrobaczone i nikt nowy do nich nie doszedl

musze zadzwonic zapytac czy kastracja w tej sytuacji jest mozliwa, jesli tak kotek dzisiaj jeszcze pojedzie

natur11

Post » Sob lis 29, 2008 14:48

kurcze po co takie robale są wogóle na świecie :roll: masakra :(
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Sob lis 29, 2008 21:16

Granula pisze:kurcze po co takie robale są wogóle na świecie :roll:

Dokładnie!
Jolu, z klatkami podałam też umowę Malutkiej, która pojechała do Sącza.
Kicia ma ponoć ogromny apetyt :) I chyba będzie Lesią :D - mały nie mówi do niej inaczej niż Lesiu. on chyba wierzy, że to ten sam kot tylko się skurczył :wink:
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Nie lis 30, 2008 11:24

Zaglądamy...
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lis 30, 2008 14:36

jednak wczoraj zawiozlam kocurka na kastracje, zabieg mial dzisiaj rano, wszystko przeszedl dobrze
odkryciem byl kamien nazebny! ja nie wiem skad u tak mlodego kota kamien?
czyzby byly strasze niz mysle? ale te zdjecia zrobione w dniu gdy je zbieralam, to byly mlode, kilkumiesieczne kotki.... chyba ze byly starsze, a niedozywienie i choroby spowodowaly ze nie rosly prawidlowo
nie wiem sama

natur11

Post » Nie lis 30, 2008 15:22

Kinya pisze:Jolu, z klatkami podałam też umowę Malutkiej, która pojechała do Sącza.
Kicia ma ponoć ogromny apetyt :) I chyba będzie Lesią :D - mały nie mówi do niej inaczej niż Lesiu. on chyba wierzy, że to ten sam kot tylko się skurczył :wink:
jestem po rozmowie z Ania, nasze spotkanie jest zaplanowane na ten tydzien, konkretny dzien jeszcze ustalimy

ciesze sie ze Lesia ma sie dobrze, ze apetyt dopisuje, ze wszystko jest dobrze, dziekuje za wszystko

**

mam kilka dobrych wiesci
po pierwsze, domek znalazl Srebrny Samuel, bedzie to forumowy domek w Warszawie, kotka bede zawozila osobiscie
po drugie, zglosil sie chetny domek do adopcji jakiejs bidulinki, domek u Panstwa w Gorlicach, zaproponowalam lysa kotke, zgodzili sie nia wlasnie zaopiekowac, ciesze sie ogormnie, bo kotka ta potrzebuje spokoju i milosci by dojsc do siebie po wszystkim co przeszla

i po trzecie, Mala Mi rowniez ma dom, najlepszy z mozliwych, doskonale mi znany dom u moich przyjaciol

w koncu dobre wiadomosci

natur11

Post » Wto gru 02, 2008 14:59

to same dobre wieści, bardzo sie cieszę!
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Wto gru 02, 2008 16:53

Jola_K pisze:jestem po rozmowie z Ania, nasze spotkanie jest zaplanowane na ten tydzien, konkretny dzien jeszcze ustalimy

Jolu wszystkie znaki na ziemi i niebie :wink: wskazują, że będzie to sobota :D najbliższa mikołajkowa sobota... tak na 99%

Możemy powoli zacząć się umawiać, żeby to wszystko jakoś zgrać... czyli przekazanie kotki z Cieszyna w Skoczowie i odbiór kolejnej u Ciebie w Żywcu :D ...jak dla mnie godzina bez znaczenia, mogę się z TŻ-em dostosować, tylko tak jakoś wolałabym jechać póki jeszcze w miarę widno będzie, czyli najpóźniej dojeżdżać do Krakowa koło 16. :oops:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Śro gru 03, 2008 1:41

dziekuje
ja w piatek po poludniu lub w sobote rano mam jechac do Warszawy, wiec byc moze ze to moja mama wyda Ci kotke, zobacze co da sie zrobic bo bardzo chcialabym was poznac :) no i osobiscie przekazac kotke z wszystkimi wytycznymi ;)
ewentualnie sobota rano? dalibyscie rade dotrzec?

kastrat juz w domu, siostrzyczka nieco na niego nafukala, lazila za nim i wachala jego tylek :roll:
przyjechal z obcymi zapachami, mysle ze szybko sie rozpoznaja i bedzie ok

natur11

Post » Śro gru 03, 2008 8:54

Aż trzy udane adopcje w krótkim czasie - Jolu, gratuluję :D I oby dobra passa trwała!

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Śro gru 03, 2008 23:55

Jola_K pisze:dziekuje
ja w piatek po poludniu lub w sobote rano mam jechac do Warszawy, wiec byc moze ze to moja mama wyda Ci kotke, zobacze co da sie zrobic bo bardzo chcialabym was poznac :) no i osobiscie przekazac kotke z wszystkimi wytycznymi ;)
ewentualnie sobota rano? dalibyscie rade dotrzec?

Jolu jednak zmiana planów :twisted: Na 100% wyjeżdżamy z Żor w piątek rano... wyjazd planujemy o godz. 8-mej.

Pasowałoby Tobie tak?

I czy będzie to pasowało DT kotki w Cieszynie?
Rozmawiałaś już z nimi o tym, że mogę odebrać kotkę w Skoczowie? Wyjeżdżając o 8-mej byłabym w Skoczowie ok.8.30 :D Tylko, czy będzie im pasował piątek i ta godzina?

Przy tym założeniu byłabym u Ciebie przed 10-tą po odbiór 2-go pasażera :twisted:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Czw gru 04, 2008 0:16

pasuje :)
jak najbardziej
dziekuje

jutro rano ustale szczegoly przekazania Belli
kotke u siebie tez juz zaczne pakowac

natur11

Post » Czw gru 04, 2008 1:28

to super :D
Obrazek Obrazek

Granula

[poprzednia][następna]