Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 09, 2020 8:17 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Piękne :1luvu: Wrzucisz na dysk ?
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Wto cze 09, 2020 8:18 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Super zdjęcia Ola :ok:
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Śro cze 10, 2020 8:18 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Wczorajszy dyżur;

na ogólnym apetyty i humory ok, w kuwetach gorzej, przyłapałam Baltazara (biały nos), ze ma rozwolnienie, rozpisałam mu nifuroksazyd na kilka dni.

U Loli wszystko ok, apetyt, humor, kuweta.

U Milusi I Kajtusi wszystko wyjedzone, przy mnie zjadły po pół saszetki i sporo mielonego.

W szpitaliku :strach:

Sporo jedzenia mokrego zostało w miskach z wczoraj. Co im Klaudia dawałaś ?
Ja im dałam winstona i gourmeta, wszyscy ładnie zjedli oprócz Tygryska, on woli raczej suche, bo miska pusta była.
U młodych dziewczyn też rozwolnienie, rozpisałam im i Tosi :1luvu: bioprotect.
Marek okrutnie smutny, cały dyżur siedzi i patrzy tymi smutnymi oczami :( na szczęście je.
Nowa kotka na podłodze oszalała, chciała wyjść z klatką, musiałam ją wypuścić na dyżurze, bo ja bym oszalała :evil:

Umyłam kuwetę na prawo obok składzika, proszę o dalsze mycie po jednej podczas dyżuru, kierunek na prawo :wink:
W pralce zostalo pranie.
Obrazek

pyma

Post » Śro cze 10, 2020 9:39 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Iza, a jak z samopoczuciem Frani? I apetytem?
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Śro cze 10, 2020 9:56 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

olala1 pisze:Iza, a jak z samopoczuciem Frani? I apetytem?

Humor bardzo dobry, w kuwecie tez ok, pół mokrego miała zostawione z poprzedniego dnia, ale to większość kotów. Przy mnie ładnie jadła.
Obrazek

pyma

Post » Śro cze 10, 2020 21:09 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dzisiejszy dyżur:
Na ogólnym miło i spokojnie, w kuwetach ok, wszyscy chętnie zjedli groumeta i winstona. Ptyś też miał apetyt. Baltazar dostał nifuroksazyd (do pyszczka).

W szpitaliku u wszystkich w kuwetach w porządku. Czoko niesamowicie wrzeszczy i wyrywa się z klatki, na dyżurze chodziła luzem po szpitalu i ocierała się o nogi. W klatce miała wylaną wodę, mokre posłanko, ogólnie bałaganiara z niej. U Tosi był pawik na legowisku. Mareczka nie było, a jak wrócił z lecznicy to miał wilczy apetyt, zjadł półtora paszteciku groumet. Tygrysek to kot czyścioch, miziak i ogólnie cudo :1luvu: Ale coś słabo jadł dzisiaj. Dwie panny spod okna miały w klatce wszystko mokre, bo wylały wodę, wymienione, umyte (klatka nie koty ;) ). Zamieniłam im też dużą miskę na dwie małe, ale takie przypinane, może będzie im trudniej z nich wszystko wylać. A, tak sypały z kuwety, że osuszacz był cały w żwirku, bo stał akurat pod ich stołem, przestawiony.
Inhalacja zrobiona, leki podane. Frania też miła i spokojna. :201461
Koty wszystkie najedzone. Humory dopisywały. Cały dyżur w szpitalu chodziła lampa.

Milusi oczka zakropione, apetyt dobry, w kuwecie ok. Kajtusia wróciła z lecznicy, ma od jutra antybiotyk. Jej lekarstwa i książeczka na miejscu.

U Loli wszystko dobrze, zjadła ładnie leki w sosiku, a potem groumeta. Kuweta :ok:

Umyliśmy kuwetę pod wieszakiem.
Zamiecione wszędzie i umyte podłogi.
Pranie rozwieszone. W pralce brudy, nie zdążyłam wyprać, prośba o wstawienie :201494
Mika, Korek, Florka, szczurka Mysia, Mysza, Misiek (Kicek), Dziubek, Koszmi (Kotuś), Dora, Filipek, Cinek, Maciuś, Frodzik, Szpinerek, Inusia, Kubuś, Swietka, Kajtuś... jeśli raj istnieje, to w moim jest już tłok :(

alicjab

Od: Pon gru 25, 2017 20:18

Post » Czw cze 11, 2020 9:58 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

czwartek (11.06)- Pietraszka
Piątek (12.06)-kasik30/wujosredniak
sobota (13.06)-Krystian
niedziela (14.06)-
poniedziałek (15.06) -Krystian
wtorek (16.06)-pyma
środa (17.06)-
czwartek (18.06)-Kociambra1989
Piątek (19.06)-
sobota (20.06)-
Niedziela (21.06)-
Poniedziałek (22.06)-
Wtorek (23.06)-
Środa (24.06)-
Obrazek

pyma

Post » Czw cze 11, 2020 10:25 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poprosimy piątek 19.06

dominika.zuza

Od: Sob paź 28, 2017 18:45

Post » Pt cze 12, 2020 8:00 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur z czwartku:

Na ogólnym luźne kupy w kuwetach. Poza tym spokojnie.
Lola cudna, w kuwecie ok.
Seniorki zjadły całe chrupki, miski z mokrym też puste. Dokarmiane na kilka razy, trochę pojadły. Uwielbiają kabanosiki, Kajtusia w nich zjadła ładnie swoje leki. Trochę się wymiziałyśmy, gourmecika zjadła z ręki ;) Są przekochane. W kuwecie widziałam jedną kupę tylko. Milusia zrobiła sajgon żwirowny na podłodze :mrgreen:

Na szpitalu wrzaski, głody, mizianie. Wszyscy dostali co mieli dostać. Młodzieży ciężko w pojedynkę zrobić zastrzyk, ale jakoś poszło.
Tygrysek zjadł Gormeta z wodą, przy mizianiu.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pt cze 12, 2020 19:41 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur piątek, z Anitą i Pawłem.
Kuwety na ogólnym i w pokojach zrobił Krystian, który przez pomyłkę dziś przyjechał na dyżur :lol:
Szpital - u dziewczyn armagedon. Nie wiem czemu one mają tyle tych szmat, no ale może jest jakiś ukryty cel, zostawiłam. One fajne są bardzo, ale trikolorka czarno-bialą strasznie ustawia.
Frania dziś miała wpisane odrobaczenie, w porozumieniu z Olą zmieniłam napis na tabliczce, trzeba podać jak skończy antybiotyk.
Lili nie było, z lecznicy dowiozła ją Aga, dziś już jej darowaliśmy zabiegi wszelkie. Woda destylowana do płukania inhalatora stoi na pralce jakby co.
Czoko cudna jest. Zmieniam zdanie na temat jej udomawiania, dziś bardzo była spokojna, siedziała i czekała na mizianie, po czym wywalala brzuszek :1luvu:
Tosia też strasznie jest fajna tylko non stop siedzi w kuwecie. Włożyłyśmy jej takie posłanko z brzegami ale nie pomogło, dalej kuweta. Wywaliłyśmy do kosza posłanko, na którym leżała, było strasznie brudne i posklejane albo kupą albo rzygiem, nie wnikalam.
Mareczek dziś grzeczny. Żarłok. Ale strasznie smutny i zrezygnowany :roll:
Tygrysek ach cóż za kot :1luvu: Tylko niejadek. Włożyłyśmy mu najpierw Animonde, nie chciał więc dołożyłam w drugiej misce pasztet my star i zachęcany, głaskany, najpierw mu podsunęłam na palcu do zlizania, trochę pojadl tego pasztetu.
Ale się wymizialismy, że ho ho :D
Lola ok, ale nie zjadła tego, co jej dał Krystian. Nie wywalalismy, może zje później jak się zrobi chłodniej.
Staruszki przerażone. Zastrzyki zrobione, oczy zakroplone, w ich pokoiku są pasztety vitacraft, dziś troszkę pojadly.
Podłogi umyte, pranie zdjęte. Umyta trzecia kuweta od drzwi czyli ta przy składziku. Następna do mycia jest ta obok pokoju Loli.

Nie wiem kiedy będziemy mogli wziąć dyżur, niestety w najbliższe dwa weekendy jesteśmy mocno zajęci, ale może jakoś w tygodniu damy radę kiedyś, mnie się kończą niektóre kursy.
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Pt cze 12, 2020 21:23 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Niedzielę poproszę

09996

Od: Czw kwi 25, 2019 20:23

Post » Sob cze 13, 2020 13:25 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Preferencje pokarmowe ;)

Lila lubi Animondę Carny i Macsa
Tygrysek lubi pasztety, chętnie z wodą :)
Lola ostatnio gardzi Animondą i macsem, ale nie pogardzi Gourmetem w saszetce.
Seniorki lubią Animondę, chętnie zjadły tez Vitakrafta.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Nie cze 14, 2020 10:08 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyzury:
niedziela (14.06)-09666
poniedziałek (15.06) -Krystian
wtorek (16.06)-pyma
środa (17.06)-
czwartek (18.06)-Kociambra1989
Piątek (19.06)-Dominika.zuza
sobota (20.06)-
Niedziela (21.06)-
Poniedziałek (22.06)-
Wtorek (23.06)-
Środa (24.06)-
Czwartek (25.06)- kociambra1989
Obrazek

pyma

Post » Nie cze 14, 2020 19:53 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Poproszę sobotę 20.06

Wilka_dlaczego

Od: Pon gru 30, 2019 19:38

Post » Nie cze 14, 2020 19:56 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur niedziela 14.06
Lola nie lubi wiatraków. Siedziała z fotelem. Nie zjadła nic i pusto było w kuwecie. Po wyłączeniu wiatraka wyszła, zjadła i było. Ok
Na ogólnym kuwety i apetyt ok. Wciąż by się bawiły. ❤
Pranie zrobione i wywieszone. Podłogi pozamiatane i umyte. .
Seniorki dostały leki i zastrzyki. Kiepsko z apetytem choć dostały to co lubią
W szpitaliku
Tosia kuweta ok. Dostała zastrzyk. Kuweta ok. Trochę marudziła przy jedzeniu. Zjadła gurmeta w pasztecie.
Dzoker mega apetyt. Kuweta ok. Jest bardzo grzeczna i lubi jak się gołaszcze , uspokaja się przy tym .
Tygrysek zjadł dziś z apetytem gurmeta w saszetce z sosikiem. Kuweta ok.
Frania kuweta ok, apetyt też. Skończył się jej lek.
Czoko jest apetyt i kuweta ok. Bardzo chce wyjść z klatki.
Lulu i Mora ładnie zjadły. Kuweta ok. Zastrzyki podane. Lulu ma chyba ryjkę.
Lilka jak przyszliśmy nie mogła oddychać chyba przez nos bo po podaniu leków było lepiej. Do środka ma złożoną budke chyba jej dobrze. Pudełko już się nie nadawało

09996

Od: Czw kwi 25, 2019 20:23

[poprzednia][następna]