Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 07, 2011 20:02 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

sabina skaza pisze:widzisz gosia, gdy jeden umiera- dostajemy 4 w spadku od bozi...u mnie jest tak- oddaje jednego do adopcji, a przybywa mi 6 kolejnych :(

Felek był nasz. Co prawda byłam przekonana, że go oddam, Jasiek od początku wiedział, że kotek zostanie. Jak mały zachorował, obiecałam, że jak wyzdrowieje, nikomu nie oddam. No i nie oddałam :cry:

Małe pójdą do ludzi, tu jestem w 100% przekonana. Żaden nie skradł mojego serca.

A Felka, jak i Czestera, i tak żaden kot nie zastąpi.
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Nie sie 07, 2011 21:13 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Uff, 4ta dziewczynka odstawiona a ja wkońcu zajechałam do domku, kochana jest malutka. Nazwałam ją Stella :kotek: bardzo nie lubi samotności, najlepiej na rękach, albo wtulona w rodzeństwo, mam nadzieję że Gosia nie znienawidzi kotów, jak będzie musiała karmić drącą się 4kę :ryk: na szczęście są już na tyle duże że lada moment już zaczną jeść.

Malutka cała noc darła się na podwórku, jest żywotna i odważna dlatego pewnie wywędrowała od reszty, jest w zadziwiająco dobrym stanie jak na ponad dobę na dworzu bez matki, rodzeństwa i na deszczu...ale matka musiała zaginąć, zostawić je, bo kociak płakał w dzień i w nocy :roll:
aaa i dziękuję Blusik za mleczko w proszku Royalowskie, przekazałam dla maluszków, mam nadzieję że starczy do czasu aż zaczną same jeść
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon sie 08, 2011 7:03 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Marea pisze: jest w zadziwiająco dobrym stanie jak na ponad dobę na dworzu bez matki, rodzeństwa i na deszczu...

Zdarzają się takie silne kociaki. Moja Kiciawka przetrwała 6 tygodni na 15-stopniowym mrozie. Wzięłam ją w kiepskim stanie, z zaawansowanym kk - wet nie dawał większych szans, a ona doszła do siebie już po kilku dniach leczenia. Na kontroli śmiał się, że podmieniłam kota :lol:

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon sie 08, 2011 7:27 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Marea pisze:Uff, 4ta dziewczynka odstawiona a ja wkońcu zajechałam do domku, kochana jest malutka. Nazwałam ją Stella :kotek: bardzo nie lubi samotności, najlepiej na rękach, albo wtulona w rodzeństwo, mam nadzieję że Gosia nie znienawidzi kotów, jak będzie musiała karmić drącą się 4kę :ryk: na szczęście są już na tyle duże że lada moment już zaczną jeść.

Malutka cała noc darła się na podwórku, jest żywotna i odważna dlatego pewnie wywędrowała od reszty, jest w zadziwiająco dobrym stanie jak na ponad dobę na dworzu bez matki, rodzeństwa i na deszczu...ale matka musiała zaginąć, zostawić je, bo kociak płakał w dzień i w nocy :roll:
aaa i dziękuję Blusik za mleczko w proszku Royalowskie, przekazałam dla maluszków, mam nadzieję że starczy do czasu aż zaczną same jeść

Czwórka nakarmiona o 1.30 w nocy i o 7 rano, więc nie jest tak źle.
Mała fajna, ale zrobiła mi niespodziankę. Rano 4 kupki w kuwecie i jedna w całym kontenerku. Winowajczynię łatwo dało się ustalić, bo cała była w kupce, skończyło się niestety myciem całego kotka i mega wrzaskiem ;)
Ku mojemu miłemu zaskoczeniu, wszystkie ślicznie korzystają z kuwety! Dzisiaj przyjdzie z zooplusa jedzonko dla maluchów (zamówione dla Felka :cry: ) więc spróbujemy z mokra karmą.

Dtd na 2,5, max 3 dni bardzo potrzebny :( Nie wyobrażam sobie jazdy z czwórką maluchów... Tym bardziej, że to bez sensu byłoby wiezienie ich 5 godzin samochodem, a następnego dnia powrót. To tylko na weekend .... Może jednak???? Od piątku wieczorem do poniedziałku.

Obrazek

magradz

Post » Pon sie 08, 2011 8:09 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Hej, składam wypowiedzenie z miesięcznym wyprzedzeniem, tzn. dobrze by było gdybyście do 10 września znaleźli sobie nowego administratora.

pzdr.

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

Post » Pon sie 08, 2011 8:12 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

magradz kurcze... jak raz mam gości na weekend a wśród nich alergiczka na koty straszliwa. wzięłabym wszystkie od Ciebie:( gdyby odwołali przyjazd bedę prędko dawać znać!

Szarotek tymczasowany u stanleyk odszedł po 1 dniu w DT:( Znowu sprawa z odrobaczaniem... masakra... nie sądziłam, że to może być tak niebezpieczne! :(
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Pon sie 08, 2011 8:25 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Betbet pisze:magradz kurcze... jak raz mam gości na weekend a wśród nich alergiczka na koty straszliwa. wzięłabym wszystkie od Ciebie:( gdyby odwołali przyjazd bedę prędko dawać znać!

Szarotek tymczasowany u stanleyk odszedł po 1 dniu w DT:( Znowu sprawa z odrobaczaniem... masakra... nie sądziłam, że to może być tak niebezpieczne! :(

Dzięki! Mam awaryjne dtd, w tym jeden u Sabiny, ale kociaki musiałby zacząć same jeść.... A nie jedzą same, będziemy próbować, ale póki co podawanie mokrej karmy do pyszczka kończyło się pluciem ;) Za to kocurek nieśmiało zainteresował się suchą karmą, więc może....

Odrobaczać, wiadomo, trzeba. Ale, to już wiem, przy maluchach trzeba mega ostrożnie. Da się, tylko wet musi o tym wiedzieć, to raz. Dwa: musi mu się chcieć :twisted:

Obrazek

magradz

Post » Pon sie 08, 2011 8:40 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

magradz pisze:Da się, tylko wet musi o tym wiedzieć, to raz. Dwa: musi mu się chcieć :twisted:

Cały czas kontaktowaliśmy się z wetem, wieczorem pojechaliśmy do gdyńskiej lecznicy całodobowej, gdzie pani lekarz powiedziała, że kotek raczej da radę...
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

Post » Pon sie 08, 2011 9:13 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

stanleyk pisze:
magradz pisze:Da się, tylko wet musi o tym wiedzieć, to raz. Dwa: musi mu się chcieć :twisted:

Cały czas kontaktowaliśmy się z wetem, wieczorem pojechaliśmy do gdyńskiej lecznicy całodobowej, gdzie pani lekarz powiedziała, że kotek raczej da radę...

Tu jest info o odrobaczaniu:
http://www.cats.alpha.pl/odrobaczanie.htm
Dziewczyny też podpowiedziały kilka sposobów. Ech :(

Trzymam kciuki za kociaka. Oby dał radę.

Obrazek

magradz

Post » Pon sie 08, 2011 9:27 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

magradz pisze:A nie jedzą same, będziemy próbować, ale póki co podawanie mokrej karmy do pyszczka kończyło się pluciem ;)

Nie karm ich na siłę, tydzień to mnóstwo czasu, może załapią :)

echtom

Od: Nie wrz 27, 2009 9:09

Post » Pon sie 08, 2011 9:27 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

nie trzymaj, bo on już nie dał rady...
ObrazekObrazek

Betbet

Czy pomimo, że kociarni nie będzie nadal płacimy składki członkowskie po 20zł/mies.?

Niezależnie jaka będzie odpowiedź na to pytanie, ja zapłaciłam za lipiec i sierpień (na pewno się przyda w obecnej naszej sytuacji) ale dopiero dziś, bo wcześniej zapomniałam :oops: .
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pon sie 08, 2011 9:36 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

mpacz78 pisze:Czy pomimo, że kociarni nie będzie nadal płacimy składki członkowskie po 20zł/mies.?

Niezależnie jaka będzie odpowiedź na to pytanie, ja zapłaciłam za lipiec i sierpień (na pewno się przyda w obecnej naszej sytuacji) ale dopiero dziś, bo wcześniej zapomniałam :oops: .

tak płacimy,
kasa bedzie czekała na kociarnie - ciagle szukamy pomieszczenia!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon sie 08, 2011 9:51 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Sorki że się wtrącam ale może któreś z tych pomieszczeń na kociarnię by wam wypaliło zwłaszcza że w informacjach dodatkowych jest wpisane "przyjazne zwierzętom" :)
Mniejsze 23m2 http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruch ... 00840.html
Większe 44m2 http://ogloszenia.trojmiasto.pl/nieruch ... 00842.html
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pon sie 08, 2011 10:16 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Dziewczyny, może warto napisać... zdaje się ,że Pani bardzo czeka na maluszki które mają się urodzić, ma 3 koty w domu i prawdopodobnie nie widzi potrzeby sterylizacji:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 30621.html
ObrazekObrazek

Betbet

[poprzednia][następna]