Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 09, 2011 12:05 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

gupismurf pisze:Podczytuję wątek od dłuższego czasu i mocno trzymam kciuki za zwierzaki ze Szczytna! Szczególnie za Brysia - taki kochany z niego przytulak :1luvu: Udostępniłam jego wydarzenie na fb, może komuś ukradnie serce? :D
I cały czas myślę o tej biednej czarnulce z depresją! Oby doczekała swojej szansy na dom :ok:

Dobrze, że jesteś :1luvu: Im nas więcej tym większa szansa na promocje kotów ze Szczytna, a o to przecież chodzi :D
po_prostu_kaska

Post » Pon maja 09, 2011 12:25 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Pilnie DT dla koteńki z przekrzywioną główką - PIESZCZOCHY :!: :!: :!:

Obrazek

I DLA SMUTNEJ CHOREJ KOTEŃKI

Jeszcze raz smutna kotunia

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 09, 2011 12:27 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Smutasek ma zrudziałe futerko,coś jej jest.Złe jedzenie,robale.Opcji jest wiele.
Biedota wielka.
Kciukasy :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 09, 2011 12:33 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

obstawiam nerki i to w zaawansowanej postaci... :cry: :cry: :cry: ona się nie ruszyła mimo wielu osób koło niej chodzących przez ponad 2 godziny...
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon maja 09, 2011 12:46 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Marzenia11 pisze:obstawiam nerki i to w zaawansowanej postaci... :cry: :cry: :cry: ona się nie ruszyła mimo wielu osób koło niej chodzących przez ponad 2 godziny...

Też pomyślałam i o tym.Ale nie chciałam tak czarno to widzieć.Długotrwałe niedojadanie też daje takie efekty.
Jesli to nerki to bardzo cierpi.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 09, 2011 13:00 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

duuużo smutku i pingwinkopodobnych koteczek

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon maja 09, 2011 13:03 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Niestety... to nie karuzela.... ani Wesołe Miasteczko

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon maja 09, 2011 13:07 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Makaron raz jeszcze

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon maja 09, 2011 13:13 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

a jednak nie tylko makaron...

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon maja 09, 2011 13:50 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

ASK@ pisze:
Marzenia11 pisze:obstawiam nerki i to w zaawansowanej postaci... :cry: :cry: :cry: ona się nie ruszyła mimo wielu osób koło niej chodzących przez ponad 2 godziny...

Też pomyślałam i o tym.Ale nie chciałam tak czarno to widzieć.Długotrwałe niedojadanie też daje takie efekty.
Jesli to nerki to bardzo cierpi.

U nas w schronie kota tak wyglądała, tez że nerki, mocznica, kota się absolutnie nie ruszała, leżała nawet nie zwinięta tylko taka plaskata jak szmatka. Poszła do DT i już jest do adopcji. To była mega depresja po prostu. Różnie bywa, wspomniana wcześniej Pokrzywka z Konina natomiast miała FIV i FeLV. Trzeba sprawdzić co jej jest, może choć podstawowe morfo?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon maja 09, 2011 13:53 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Rozmawiałam z Basią, ale badania to nie taka prosta rzecz (nie tylko koszty)
Kotka jest trudna do złapania - nie da podejść a w Szczytnie nie ma laboratorium. Musiałaby jechać do Olsztyna.
W tej chwili sama Basia została na placu boju w Szczytnie... a ma w domu pełno zwierzątek (jest też Bryś w piwnicy)... oraz... rodzinę... Musi zadbać o to wszystko.
Tak że badania ważna rzecz tylko jak i kto? :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon maja 09, 2011 13:59 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Meksykanko ja wiem doskonale, że nie wszystko jest proste :roll: U nas nie lepiej, choć może troszkę... Szkoda kotulki :(

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon maja 09, 2011 14:02 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Mnie też strasznie szkoda...
Nadal trawimy poschronową traumę :( :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pon maja 09, 2011 15:37 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Witam,
bardzo dziękuję za tak miłe powitanie na forum :) Ciepło na serduchu :) Kitka już drugą dobę u nas. Trochę się martwiłam, bo przez ten czas nie robiła siku ani w kuwecie ani poza kuwetą. Brzuszek miała twardy, pić nie chciała, ale apetyt dopisuje. Wróciłam z pracy z myślą, że pójdziemy do weta na pomoc, bo coś nie tak z Kicią. Ale mąż przyniósł zwykły piasek z podwórka, wsypaliśmy do kuwety i po kilku namowach Kitka wsadziła łapkę do piachu....po czym szybko wskoczyła do kuwetki, dwa obroty i dużooooo siq, och co za ulga..... dla niej i dla mnie :ryk: No to czas na krople do oczu i uszu i kolejne pieszczoty.
Nie daje wziąć się na ręce, ale głaskana chciałaby być non stop, zrobiła już 2 kroki poza pokój :D . Idę zaraz do sklepu po wędkę, bo Kitka chce się bawić, oczka ma wesołe.
Żal ściska serce jak patrzę na tę smutną czarnulkę, trzeba by ją do lekarza zawieźć.
Jeszcze raz wielkie dzięki za determinację w schwytaniu Kitki. Podziwiam Was! :1luvu:

szóstka

Od: Nie maja 08, 2011 17:57

Post » Pon maja 09, 2011 15:53 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Kolejne koty czekają na szansę.

Szósteczko - nawet 3 doby ze stresu może nie robić siku czy kupy, po tym czasie trzeba zacząć panikować ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]