50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 17:18 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Kinga jak możesz ją złapać to przywoź ją jutro na sterylkę do nas.
Wet przyjmie taką bez kolejki.

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto kwi 19, 2011 19:17 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Dyktatura pisze:Kinga jak możesz ją złapać to przywoź ją jutro na sterylkę do nas.
Wet przyjmie taką bez kolejki.

8O 8O
Myślałam, że właśnie Wasz nie chce robić takich :!: Chodzi o p. Tomka, tak ?
Kurde, nie wiem czy będę mieć transport :(
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto kwi 19, 2011 21:24 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Najnowsze wieści Kominiarzowe: chłopak wlazł dziś na sosnę 15m, bo wystraszył się psa, i trzeba było wzywać straż :ryk: :ryk:
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 19, 2011 21:38 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:Najnowsze wieści Kominiarzowe: chłopak wlazł dziś na sosnę 15m, bo wystraszył się psa, i trzeba było wzywać straż :ryk: :ryk:

Wow, co za atrakcja :ryk:

Przy okazji, zerknąłem jak tam aukcje na Allegro na 1 dzień przed końcem. Tym razem mniej, najwyraźniej ci co zaglądali już poprzednio teraz omijają, szkoda. Przoduje Bulwa z 559 wyświetleniami, potem Plamka z 523 wyświetleniami i obserwatorem, trzeci jest Czarny, który ma 464 wyświetlenia. Jak widać zmiana tytułu aukcji Czarnego trochę pomogła i nie jest specjalnie w tyle. Ogłoszenia działają, bo w końcu telefon w sprawie Plamki był. Jutro wystawię ogłoszenia ponownie, tylko nie wiem jak z Plamką - ją też?

Przy okazji, dowiedziałem się że Poczta Polska pozwala na przesyłanie zwierząt, jest to rodzaj paczki na szczególnych warunkach, dużo droższej i wyłącznie kurierem. Zwierzę musi być w odpowiedniej klatce/kontenerze z dostępem powietrza, zapasem pożywienia i wody, wyściółką pochłaniającą wilgoć itp. i oznaczeniami gdzie jest góra paczki i że w środku jest zwierzę. Z drugiej strony to na pewno męczarnia i stres dla zwierzęcia, więc nikt rozsądny i nie przymuszony jakimiś okolicznościami pewnie by kota tak nie przesłał. Słyszałem tylko, że w przypadku akwarystyki a nawet małych ptaków to się sprawdza.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto kwi 19, 2011 21:54 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Jednak dobry tytuł robi swoje ;) Dużo mają wejść, ale odzew... :( :ryk:
Adam, jak coś to mów ile potrzeba kaski na te ogłoszenia, bo już chyba trzeci raz będziesz wystawiał ze swoich ;)
Plamkę oczywiście nadal ogłaszamy :D Jak się zgłosi ktoś naprawdę fajny, to ja ją oddam. :placz: Pusiaka jakoś przeżyłam i ona sama też ( myślałam, że będzie tragedia, bo Pusia to dość płochliwy kociak, a ona jak gdyby nigdy nic już w pierwszy dzień wywalała brzuchol, mruczała 8O teraz już zwiedza normalnie domek 8O ), więc Pisiora też będę musiała przeżyć ;)

Gdyby komuś się chciało pooogłaszać kociaste, to proszę bardzo teksty i zdjęcia :mrgreen:
http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z275012675
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z273464169
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z270439491

Można oczywiście wykorzystać inne foty Plamki i Bulwy ( ostatnio wrzucałam ) ;) Ale Czarnucha tylko te mam najlepsze. :mrgreen: :kotek: :piwa:

Taką paczką i tak bym żadnego stwora nie wysłała 8O Ewentualnie samego w transporterku autobusem ( ale na siedzeniach :mrgreen: ).
Obrazek

kinia098

Post » Wto kwi 19, 2011 22:36 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

OK, to jak ogłoszenia się skończą to Plamkę też przedłużę. Kasy nie trzeba, te ogłoszenia to moje takie małe wsparcie dla kotów. Póki co mam pracę (rozglądam się powoli za nową bo firma chce zrezygnować z mojego działu na rzecz zewnętrznej firmy) i stać mnie :mrgreen:

Nota bene porobiłem teraz trochę ogłoszeń na Allegro, Gumtree itp. i zauważyłem że jak mam więcej kotów (obecnie 11) to jakby ich oglądalność w przeliczeniu na jednego kota się zmniejszyła, za to sumarycznie jest większa. Jak miałem mniej kotów wystawionych na Allegro to zwracały chyba większą uwagę.

Adam
aburacze

Post » Wto kwi 19, 2011 22:46 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Taka moja mała rada ogłoszenia nowe dajcie na neta po świętach. W tamtym tyg miałam mnóstwo zapytań o zwierzaki i dużoooooooo poszło do domów. Teraz ludzie będą zajęci porządkami , więc mało co na necie będą siedzieć. Dlatego ja się wstrzymuję i ogł robię dopiero po weekendzie :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto kwi 19, 2011 22:56 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

CatAngel pisze:Taka moja mała rada ogłoszenia nowe dajcie na neta po świętach. W tamtym tyg miałam mnóstwo zapytań o zwierzaki i dużoooooooo poszło do domów. Teraz ludzie będą zajęci porządkami , więc mało co na necie będą siedzieć. Dlatego ja się wstrzymuję i ogł robię dopiero po weekendzie :)

Ja dlatego tyle ogłoszeń porobiłem że Allegro miało promocję i wyróżnianie kotów było w ostatni weekend o połowę tańsze. Teraz te ogłoszenia będą wisieć 2 tygodnie, więc w sam raz. A co do ogłoszeń Plamki, Czarnego i Bulwy, które się jutro kończą, to się jeszcze zastanowię, ale pewnie je przedłużę od razu. Wolę mieć poczucie że jak ktoś mimo porządków i przygotowań do świąt będzie szukał kota to będziemy mogli coś zaoferować i przez brak ogłoszeń dom kotom nie umknie :mrgreen:

Ale widzę, że dzienna liczba odsłon ogłoszeń jest teraz mniejsza, więc oczywiście masz rację z tym że mniej ludzi zagląda.

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Śro kwi 20, 2011 17:34 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Ok, no to wstrzymam się z ogłoszeniami :ok: Chyba że mnie coś najdzie :P :mrgreen:

edit: no i na "główniejszych" portalach ogłoszenia Bulwy odnowione :mrgreen: :piwa:
Obrazek

kinia098

Post » Czw kwi 21, 2011 9:50 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Dzień dobry :)

Wczoraj wieczorem skończyły się ogłoszenia kotów na Allegro. Plamka miała obserwatora i 572 odsłony, Bulwa aż 643 odsłony a Czarny niewiele gorzej - 548. Domyślam się, że poza tym telefonem gdy ktoś chciał Plamkę otrzymać pocztą to nikt nie dzwonił/pisał :(

Wystawiłem ogłoszenia na nowo:

1. Czarny: http://allegro.pl/czarny-przemily-czarn ... 35224.html

2. Bulwa: http://allegro.pl/bulwa-marmurowa-piekn ... 35349.html

3. Plamka: http://allegro.pl/plamka-sliczna-ksiezn ... 35482.html

Wykorzystałem nowe zdjęcia Plamki i Bulwy :)

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia!

Adam
aburacze

Post » Czw kwi 21, 2011 10:03 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

Niee :( Cisza :(
Adam, dziękuję za nowe ogłoszonka :1luvu:

Zaraz na łapanie.. Mam nadzieję, że jakaś ciężarna wpadnie .. :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Czw kwi 21, 2011 10:04 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

No to trzymamy kciuki za wynik łapania :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Czw kwi 21, 2011 10:07 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

kinia098 pisze:Ok, no to wstrzymam się z ogłoszeniami :ok: Chyba że mnie coś najdzie :P :mrgreen:

edit: no i na "główniejszych" portalach ogłoszenia Bulwy odnowione :mrgreen: :piwa:

Wstrzymaj ja w tym tygodniu nie mam ani jednego zapytania (poprawka miałam jedno w niedzielę, ale ten kot już w domu :mrgreen: ) masz no tam jaką białą kitkę z czarnym :D może podsunęłam bym pani :) Link do ogł :)

Teraz ludzie zajęci świętami, bo takich pustek z zapytań o koty i psy to dawnoooooooo nie miałam :? :roll:

CatAngel

Post » Czw kwi 21, 2011 10:11 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

CatAngel pisze:masz no tam jaką białą kitkę z czarnym :D może podsunęłam bym pani :) Link do ogł :)

A Plamka może być?
http://allegro.pl/plamka-sliczna-ksiezn ... 35482.html

Adam
aburacze

Post » Czw kwi 21, 2011 10:13 Re: 40kotów Darłowo- pełno ciężarnych....

aburacze pisze:
CatAngel pisze:masz no tam jaką białą kitkę z czarnym :D może podsunęłam bym pani :) Link do ogł :)

A Plamka może być?
http://allegro.pl/plamka-sliczna-ksiezn ... 35482.html

Adam

Podsyłam :D :ok: może i tym razem się uda tak jak z biało-rudym ze Szczytna :D
Trzymać kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

[poprzednia][następna]