Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 12:20 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

no dokładnie, ja mam zawsze doła jak odmawiam, ale jakby ten kotek ze zgłoszenia był zdrowy, to bym mu założyła ksiażeczkę zdrowia u naszej doktor i dorzuciła do stadka, ale ja po tylu zgonach moich kociąt nie odważę się na zabranie chorego, zaropiałego kota z ulicy. smutne to, ale muszę zrobić wszytko żeby te co sa już u mnie rozwijały się dobrze i nie chorowały.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Wto lip 06, 2010 12:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sabinko wszystkich nie uratujesz, a możesz wręcz krzywdę zrobić, więc proszę "wyluzuj" !
Obrazek

Blusik

Od: Czw lut 22, 2007 22:29

Post » Wto lip 06, 2010 13:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

przed chwila miałam telefon, że w wejherowie leży pod samochodem ciężarna kotka w złym stanie i że mam ją zabrać do siebie lub podac kontakt do kogoś kto kotkę weźmie. schronisko nie przyjęło kotki, ja tłumacze pani ze schronisko nie ma obowiązku przyjmować kotów wolnobytujących a ona na to, ze ta kotka jest oswojona- wiec też dziwne ze schronisko nawet nei zaproponowało stsrylki. pytam skąd ma pani mój numer tel- a ona że dostała od kogoś z internetu. no to ja na to, ze owszem, prowadzę hotel dla kotów i mam kilka bezdomnych kotów jako członek PKDT u siebie ale jest sezon urlopowy i mam masę kotów klientów, a pani na to: "to ja tą kotke umieszczę u pani" więc ja na to, że u mnie się płaci 15 i 20 zł za dobę i że najlepiej było by jakby tę kotkę wysterylizowała, zaszczepiła i zabrała np. do siebie na balkon i ją wyadoptowała, ze pomogę w ogłoszeniach i sterylizacji, a ona że ona nie chce takiej pomocy bo ona za nic nie zapłąci, bo jej kotka tez jest nie szczepiona i niesteryliowana, bo jej na to nie stać, ze mam dac jej telefon do kogoś kto ją zabierze, bo ja mam kontakty. wiec ja na to że moje koleżanki jak i ja mają od kilku do kilkunastu kotów, że też nie mamy pieniedzy i ze każdy ma równe szanse na bycie domem tymczasowym, chciałam jej zapłacić za zabieg i powiedziałam ze odda mi na raty po 20 zł miesiecznie- a pani na to "to nie ma sensu przedłużac tej rozmowy skoro pani mi nie pomoże bo mi minuty lecą w telefonie" i się wyłączyła...................kotka mi stoi przed oczami, kobieta była roszczeniowa i mówiła tak jakby sądziła, ze przyjecie tej kotki i płacenie za nią to mój obowiązek, ludzie nie przyjmują tego do siebie, że my to robimy w wolnym czasie i zupełnie dobrowolnie, często dopłacając grube sumy.

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Wto lip 06, 2010 14:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

bo ludzie to zasadniczo idioci :evil:
to taka bardzo "polska zaradność" - byle ktoś odwalił robotę za nas i czyste sumienie się ma i można się pochwalić, że się "pomogło" - szlag mnie trafia :evil:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Wto lip 06, 2010 16:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Błogosławiona jest nieświadomość. Najgorsze jest jak ktoś dzwoni do mnie bezpośrednio a ja nie mogę nic zrobić, wiem już o problemie, śni mi się po nocach, i co robić....
Strasznie to trudne.
Ale cóż trzeba się najpierw zajmować tymi za których już wzięło się odpowiedzialność.
Jadę dziś wieczorem na konsultacje z Bajaderką do wet. w ostatnich dniach, może przez te upały pogorszyło jej się, kilka razy miała już napady duszności, raz tak poważny, że musielismy jechać na cito do wet, na szczęście zastzryki rozszerzające drogi oddechowe pomogły na jakis czas, ale niestety trzeba działać, a jest to bardzo trudna decyzja, konsultowałam jej przypadek już z kilkoma wetami, obstawiają:
- polipy na strunach głosowych/krtani
- zwężenie krtani
- coś z tchawicą
lub jeszcze coś innego, aby się dowiedzieć co jest trzeba kotkę znieczulić, zaintubować i obejrzeć jej tam w gardziłoku, ale efekt tych działań moze być różny: może uda się łatwo zoperować jakis defekt, może problem okazać się nieoperacyjny, może kotka nie przeżyje wogóle tego znieczulenia :cry:
Od 10 maja aż do teraz funkcjonowała dobrze, trochę tylko jej tam charczało, ale teraz jest wyraźnie gorzej, nie mogę już odwlekać jakiejś decyzji, trzeba spróbować coś robić, tylko że to jest duże ryzyko.

A Kikuju ma ciągle nieleczącą się infekcję pęcherza/cewki moczowej, robiłam badanie moczu na posiew ma gronkowca złocistego :evil:

Liskowi się paprze rana na karku.

Ciągle co wydaje mi się że wychodzę na prostą to kolejna masakra. Pracuję praktycznie na 2 etatach, codziennie latam do wet, śpię po 4 godziny, w domu non stop robota z kotami bo jest ich 9.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lip 06, 2010 17:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Wtrącę "jedno" słówko...To o czym piszesz Sabina to już czysta bezczelność ze strony tej kobiety. Skoro jej wytłumaczyłaś na wstępie jak wygląda sytuacja, to postawa "urażonej pańci" była zupełnie nie na miejscu. Jednak wielu ludzi, którzy do Was dzwonią pewnie w ogóle się nie orientuje na jakiej zasadzie działacie albo mogą dysponować błędnymi informacjami, skoro telefony są przekazywane przez łańcuszek osób trzecich. To chyba jednak nic złego,że Ci ludzie próbują jakoś tym kotom pomóc. Może mało udolnie,ale jednak reagują. Sama "wcisnęłam" :wink: Ani Wredne Słonko 4 tyg. kociaczka, którego jakaś kobieta znalazła samiutkiego w centrum Gdańska na ulicy. Pomijając alergię-za 4 dni wyjeżdżałam i nie było mnie miesiąc w domu. Co ja miałam zrobić? Jasne-mogłam go nie brać, ale najpierw wzięłam, a potem zaczęłam się martwić. Na własna rekę też szukałam DT. Wcale się też nie czułam dobrze z tym,że go komuś przekazuję i proponowałam pomoc w innej formie. Mam świadomość,że to Ania kocurkowi pomogła i znalazła mu dom. Nie zbieram też wszystkich małych kociąt-tamta sytuacja była wyjątkowa, bo ten kotek na ulicy na pewno by nie przeżył.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Wto lip 06, 2010 19:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ta babka z wejherowa dzwoniła też do marlenki i mówiła to samo, marlena byłą lepsza ode mnie bo powiedziała że zafunduje sterylizacje dla tej kotki, a pani na to, ze się zastanowi........maskara po prostu :?

a kotek 4 tyg z chylonii którego ja nie przyjęłam wczoraj już po wizycie u weta i w nowym domu u dziewczynki, która go znalazła- :D więc można sobie poradzić nie dzwoniąc do sabiny :wink:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Wto lip 06, 2010 20:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Marlon pisze:Ja też tłumacze to ludziom, bo tak naprawdę czym się od nas różnią?

Tylko tym, że my mamy więcej doświadczenia w takich sytuacjach, mamy wydreptane ścieżki do wetów, tym zawsze staram się dzielić, proponuję ze zadzwonię do weta i jak ten ktoś tam pójdzie to uzyska pomoc a wet go nie skasuje jak za zboże, że załatwię tańsze leczenie, tańszy zabieg, że pomogę robić ogłoszenia, część ludzi faktycznie daje radę, ale są i tacy, którzy oczekują tylko że ktoś wszystko zrobi za nich, niestety.

Bajaderka chyba zostanie na stałe u mnie, jej problem jest raczej nie do wyleczenia, nie nadaje się do adopcji.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro lip 07, 2010 0:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

No tak, tez zawsze mowie ludziom co maja robic, wysylam im strony z ogloszeniami, tym co maja internet, tym co nie maja sama jezdze i robie zdjecia i wstawiam ogloszenia, podaje namiary na wetow ktorzy czasem nic nie kasuja za bezdomne koty. Tej pani z wejherowa zafunduje sterylke, zadzwonila do mnie w koncu, zawiezie kotke do kasprzyka, zaszczepi swoja-juz na swoj koszt. Kotka tej pani nie moze miec kontaktu z ta z ulicy po szczepieniu 2 tygodnie jakies wiec jej wytlumaczylam ze ma ja wziac do lazienki, a ona na to ze lazienka za mala i ze nie ma drugiej kuwety, wytlumaczylam jej ze w schronie albo u nas i tak by siedziala w klatce gdzie miesci sie kuweta, male legowisko i 2 miski wiec moze ja wezmie, jak nie to... nie wiem
ps:kuwete tez jej pożyczę :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lip 07, 2010 0:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

mpacz78 pisze:Jest miejsce w razie co u Łukuciów, tylko klatkę by trzeba im wstawić, bo na razie jest zabrana, ale oczywiście wiążę się to ze sporymi kosztami, 20zł za pobyt za dobę :? .

Ta klatka (chyba ta) jest u mnie, trzymam w niej tymczasy chore aby nie byly ze zdrowymi, bo zdrowe mam w klatce od Sabiny. Normalnie koty pod domu lataly a chore byly w jednym pokoju ale teraz nie mam mozliwosci bo klada podloge mojej siostrze tam na budowie i panowie mogliby koty powypuszczac, a niestety siostra jeszcze drzwi nie kupila...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro lip 07, 2010 7:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

ja mam wrażenie, że ludzie mylą pojęcie Hotelu (Sabiny) z ciapkowem oraz z cudotórczymi fundacjami (i PKDT biorą za takowe cudo) niby szukaja rozwiazań na zasadzie oddam kota gdzies tam Oni muszą mu pomóc!
wczoraj miałam krótką rozmowe z tata (70lat) o kotach i robieniu im krzywdy tzn jesli ktoś sie włamie do domu i koty tylko domowe zostaną wypuszczone to ja mam wg taty dzwonić do ciapkowa bo oni mi tam pomoga je łapac i zgłosza/nagłośnią sprawę do sądu... wiem to myślenie taty nie krytykuje tego pisze bo dotarło do mnie ze ludze myślą w pewnym sensie podobie... to nie mój problem zadzwonie gdzie tam i oni to rozstrzygną... eh zycie i krzywe myśłenie i poczucie wrażliwości i odpowiedzialności...

w sumie temat nagle wypuszczonych kotów jest u nas realny mamy konflikt sądowy z siostra meża (proponowana spłata i wojna o ile) gdzie grozi że wezwie ślusarza i wywali zamki w mieszkaniu w domku a koty na dwór... martwie sie i stresuje któryś już dzień i doszłam do wniosku ze chyba koty typowo blokowe musimy nauczyć lużno chodzic po podwórku (domek parter) bo jak ktoś je wypusci to będa wiedzialy gdzie wrócić a nie dziko na dworzu... jeny moze to chore ale jak wjeżdzam na podwórko i widze kocura w oknie, a w domu kotkę pod pierzyną (on marzy o dworzu taki juz jest koncertmitrz pod drzwiamym a ona bojąca sie panienka) to oddycham lzej bo wiem że dzis akcji nie było...
chore wiem, mamy duże problemy rodzinne...
ale czy dobrze myśle z tą nauką dworu? dobrze kombinuje? (nie chcialam aby koty wychodziły wogóle bo ściana lasu z domkiem i kocińcem, i martwie sie że nie wrócą... sa zaszczepione i styrylizowane)
mieszkamy od tygodnia na cioswej na lnianej koło kosciola wiec uliczka w miare spokojna a posesją w miare duża, ehh szału mozna dostac i wieczne stresy
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro lip 07, 2010 13:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Obrazek

dzidzia

Od: Śro sty 10, 2007 15:15

Post » Śro lip 07, 2010 20:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

a do mnie dziś dzwoni inna pani na telefon kociego hotelu i mówi, że chciałą by umieścić 2 kotki, no to ja na to ze tak , owszem ale niech mi poda termin bo mam rezerwacje na lato, a ona sie pyta o cenę hotelowania i czy w tym jest już wliczony zabieg....myslę, upssssssssss......pewnie chodzi o koty z ulicy, pytam a kto podał pani numer do hotelu dla kotów? a ktoś z internetu słysze odpowiedź. no to jej poleciłam dr kasprzyka a ona mówi ze ma tylko 200 zł na 2 sterylki z hotelowaniami u niego w szpitaliku, więc co zrobić....musze dopłacić do tego, to była miła kobieta, i sama wyciąga gotówkę, chce koty sama dowieźć, trzeba pomóc nie? ciekawe kto nam robi takie numery i nas ciągle rekomenduje jako schronisko.....tia- a kiedyś dzwoni do mnie na numer hotelu baba i pyta: "czy to cyrk?" jaja nie?

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lip 07, 2010 20:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

matyliano, moja ksia stoczniowa nie wiadomo skąd ma małe zmiany grzybicze na uszku, już dostała szczepionką na grzybka- jak chcesz dowieźć forti do niej i jakby kotki się ze sobą nie pożarły, to dawaj. jedna drugiej w królikarni nie zarazi. tyle tylko, że przestrzeń jest niewielka.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Śro lip 07, 2010 20:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dzidzia pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=113905 :?

jestem wstrząśnięta- odpisałam na tym watku

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]