Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 21, 2010 7:25 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Będzie ciężko to jak dzieci wykarmione piersią :)
na zdjęciach z psem wyglądają cudnie a pies-olbrzym przy nich
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon cze 21, 2010 23:06 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Blue ma do Tadzia i Misia anielską - jak jej niebieskie oczy - cierpliwość! :) Piękną sobie mamę znalazły maluchy :)

Oj, nie wątpię w więź, jaka wytwarza się przy wykarmianiu kociaków, wstawaniu do nich, zamartwianiu o ich zdrówko...

Cieszę się, że (nie zapeszając) chłopaki wychodzą na prostą! :kotek:
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pon cze 21, 2010 23:45 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

uratuj_kociaki pisze:Trzy śliczne buraski potrzebują pomocy, mieszkam obok gospodarstwa w Gdyni i poprosiłam sąsiada który zabija kociaki zaraz po porodzie aby zostawił choć kilka, zgodził się zostały 3 buraski, niestety pod koniec tygodnia musze wyjechać na dwa tygodzine a gospodarz powiedziął że muszą zniknąć bo inaczej je zabije,jeden z burasków ma odcięty kawałek uszka spytałam sie gospodarza co się stało lecz on powiedział że nie wie dlatego bardzo prosze o DT lub DS dla tych śliczności mają teraz ok: 6 tygodni są nauczone kożystać z kuwet, ponieważ biore je do domu. Bardzo prosze o pomoc w innym razie będe musiała oddać kociaki do schroniska a tam napewno zginą. Wszystkich którym koci los nie jest obojątny prosze o kontakt 514- 625- 556

Przede wszystkim trzeba wykastrować matkę/matki kociąt- inaczej ciągle będą kolejne małe potrzebujące pomocy. W razie czego załatwię dofinansowanie, ale to MUSI być zrobione zaraz po Twoim przyjeździe.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto cze 22, 2010 13:12 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jutro trzykolorka idzie na sterylkę, w czwartek Furbuś :)

Dziś będziemy odrobaczać jeszcze 2 kotki, którym się do tej pory upiekło - w tym mamę rudasków (która miesiąc po sterylce ma taki brzuch jakby nadal była w ciąży :| ). Ją i szarą kotkę czeka dziś wycieczka do weta. Martwią trochę oczy szarej kotki - nie wiem czy one już zawsze nie będą co jakiś czas łzawić... Już żaden kotek nie łzawi, tylko jej się nawraca co jakiś czas. Po dzisiejszej konsultacji - nie wiem czy nie będzie potrzebny okulista.
Mimo oczka szara kotka jest kochana - ma jeszcze energię kociaka, pięknie bawi się sama i z człowiekiem! Cudnie mruczy!

Dziś miałam pierwszy telefon w sprawie adopcji szarej kotki. Zobaczymy. Ale ogólnie jakaś cisza z domkami :(
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto cze 22, 2010 17:13 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Wakacje się zaczęły i potencjalne domki urlopują się :)
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Wto cze 22, 2010 18:53 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

A kociaki się nie urlopują i właśnie teraz będą potrzebować swojej kochanej ręki, która będzie dawała im ulgę w letnie upały..!

To taka tendencja letnia? :(
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Wto cze 22, 2010 18:56 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:
To taka tendencja letnia? :(

Nie wiem, u mnie też cisza... I domek Rudziny się wycofał ... :(
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Wto cze 22, 2010 19:06 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

a teraz zdjęcie Mania,

zobaczcie jaki cudny pyszczulo :D

Obrazek
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Śro cze 23, 2010 20:12 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Trudno uwierzyć ,że przystojniak Manio nie może znaleźć domku :(
on taki cudny :1luvu:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Śro cze 23, 2010 20:34 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ruda32 pisze:Trudno uwierzyć ,że przystojniak Manio nie może znaleźć domku :(
on taki cudny :1luvu:

Spokojnie :wink:
rozmowy trwają, w nastepnym tygodniu umawiam wizytę przedadopcyjną w potencjalnym domku...

Przystojniak Manio nie dość że cudny to i kochany - tak więc trudno nam się z nim rozstać.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Śro cze 23, 2010 22:49 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Po wczorajszej fotce Mania od Kasi_czy - zrobiłam szybko portret Furby - żeby pokazać jacy oni są podobni!
Tyle, że chwilę potem pokłóciłam się z Furbą za brzydkie potraktowanie naszych kotów - i powiedziałam mu, że nie wrzucę jego fotek, bo jest brzydal :evil: A chciałam być dla niego wczoraj miła, wzięłam do siebie do pokoju, bo w swoim płakał. Mógł się spokojnie do mnie poprzytulać, a on taki drań :(

Dziś mi już trochę przeszło, a aparat za żadne skarby nie chce przerzucić fotek. Ani po kablu ani bezpośrednio z karty... hm.

Niemniej - o porządne fotki wołają kotki szara i tri. Coś muszę wykombinować.

Nowa wiadomość: kotka trikolorka jest już zdecydowanie do adopcji i zrobię jej oficjalne ogłoszenia. Dziś została wysterylizowana (jako jedyna kotka z towarzystwa - nie była w ciąży :) ). Ma 7 - 8 miesięcy! Przyjrzałam się jej dziś z profilu - mimo że jest krótkowłosa, ma taki sam spłaszczony pyszczek jak inne koty z gromady. Jej wiek podsunął mi dziwną ideę, że koty: ruda, szara, Manio, tri - że może to jakiś pomieszany miot...?? Z relacji pani z działek - jeśli nic nie pomieszałam - to mogą być dzieci mamusi rudasków. Nie było tam po prostu innej kotki, która mogłaby je wszystkie (podobne do siebie) urodzić 7-8 mies. temu. A wszystkie zostały ocenione na ten wiek...

Trikolorka ma się nader dobrze po zabiegu - zamęcza nas prośbami o przytulanie - ta kotka NIGDY nie ma dość :) "Śmiejemy się", że to kotka 'autystyczna' - co by się nie działo, ona gania własny ogon i z chorobą sierocą - uspokaja się tylko wtulona w ramię, szyję, dekolt. Kocha wszystkich bezwarunkowo, do każdego ludzia chce się przytulać. I ciągle mruczy!
W lecznicy wetki określiły ją jako kotkę "do schrupania" ;) Choć te jej parcie na przytulanie może skończyć się skokiem z zaskoczenia na plecy ludzia :twisted: Ona MUSI być przytulana :)

A propos chrupania - ona wygląda dla mnie jak jakiś słodki deser: tiramisu, creme brulee, coś kremowego... Nie ma jeszcze imienia i tak zaczęłam kombinować. Trzeci kolor to nie jest taki zwykły rudy - to beż/piaskowy. Ładnie jest ubarwiona :) Przyszło mi do głowy imię Beza, ale nie wiem czy jest dla niej wystarczająco słodkie ;)

Z kolei mama rudasków i szara kotka (którą nazwaliśmy India) muszą mieć płukane uszka bo mają zapalenie :( Szczęśliwie, nie jest to świerzb :)

Jutro kolej na ciachnięcie Furbika :)
Obrazek

Jaś&Małgosia

Post » Czw cze 24, 2010 9:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

UWIELBIAM BEZY :D

przypomniałam sobie patrząc na Mania że identycznegokociaka widziałam wAzylu w Konstacinie ,więc gdyby byłnadmiar chętnych proszęodeślijcie tam.
przepraszam zapisownię ale kalwiatura kaput :?
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 24, 2010 12:30 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Tadzio jest chyba z tej samej rodziny ;) bo też taki rozczochrany i pysio podobne. Misio, to cała mamusia o wielkich oczach. Jutro, jak nie zabraknie czasu, postaramy się odrobaczyć. Potem tylko szczepienie i ... Maluchy kuwetkują, dostają jeszcze butelkę ale potrafią już same jeść. Zwłaszcza Tadzio :D jest już taki duzy jak brat. Tadzio zresztą nie ma żadnych zahamowań co do jedzenia. Próbował już karmę dorosłych kotów. Może tylko mają problem z piciem.
Jak wygram w totka :D to ich nie oddam :P

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

Post » Czw cze 24, 2010 14:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

to życzymy szybkiej wygranej w totka :ok:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Post » Czw cze 24, 2010 14:26 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

a tak na marginesie mam pytanko-czy wszystkie te koty z tej gromadki to tacy szaleni wariaci jak mała Pixi ? czy tylko ta mała??? :kotek:
Obrazek...Obrazek

ruda32

[poprzednia][następna]