Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 21, 2014 14:52 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ja też byłam już bardzo dorosła, kiedy spróbowałam jazdy ( trudno to nazwać jazdą, bo koń szedł wolniutko).Wcześniej wszystkich dokładnie wypytywałam, który koń najspokojniejszy i pokazywali mi największą klacz.Ja mam 157 cm wzrostu, ważę tyle, co średniej wielkości pies :wink: , byłam więc przerażona.Klacz faktycznie okaz spokoju, ale i tak nie było to jakieś wow.Z ulgą zeszłam na ziemię.Natomiast to, co wyprawiał kucyk w tej stadninie to :ryk: .Wierzgał, gryzł, był wyjątkowo narowisty, dwóch silnych facetów go prowadziło, a i tak dziecko na grzbiecie było w niebezpieczeństwie.
Nie wychowałam się na wsi, ale kiedy byłam mała dziadkowie mieli coś w rodzaju gospodarstwa w takiej ogrodowej dzielnicy w mieście.Była i piękna krowa, mądra i spokojna.Z dziadkiem chodziłam na łąkę i tam się ona pasła.Umiałam ją doić jako dziecko, do dziś uwielbiam mleko "prosto od krowy", ale to se ne wrati.Krowy też się trochę boję :oops: Tylko mleko nadal lubię.
Napiszę coś o Maniusiu.Otóż, dzisiaj pozwoliłam mu bardzo długo być na balkonie.Od razu zrobił się spokojniejszy, milszy, naprawdę.On bardzo lubi przyglądać się jak coś robię w kuchni, kroję, siekam, gotuję...itd.Siedzi wtedy na krześle albo na stole ( wolno mu) i mnie obserwuje.Nie, zupełnie mi nie przeszkadza, widać, że jest zainteresowany.Gadam wtedy do niego, a on udaje, że rozumie.A może właśnie rozumie? To mądry kotek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 21, 2014 16:00 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

A ja siadam w siodle, kiedy tylko mam okazję :D. Fakt, że konie mają różne charaktery, a kucyki zazwyczaj są złośliwe, ale mnie nie przeraża ani upadek, ani kopnięcie (raz mi się zdarzyło), po prostu kocham konie i już ! Sam kontakt, głaskanie, czesanie sprawia mi duuuużo frajdy, a jazda to bajka po prostu :).

Co do Mańka, strasznie mi się podoba jego zawadiacki wyraz pyszczka, widać, że kot ma charakter :) Myślę, że gdzieś na pewno jest domek, który czeka na tego mądralę. :D , oby tylko się szybko odnalazł :ok:

Yoanne

Od: Wto paź 29, 2013 19:58

Post » Pon lip 21, 2014 19:48 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Mleko prosto od krowy, takie z pianką i do tego pajdka chleba jeszcze ciepłego, jak ja za tym tęsknię :1luvu:
Nadal lubię mleko i barzo chętnie często je piję ale tylko to pełnotłuste :twisted:

ewar pisze:Ja mam 157 cm wzrostu, ważę tyle, co średniej wielkości pies
To jesteśmy podobnej postury, tylko ja mam 2-3 cm mniej :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto lip 22, 2014 5:59 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Yoanne, zazdroszczę :oops: Zawsze chciałam jeździć konno, żeglować i jeździć na nartach.Nic z tego :( To nie dla mnie, jak się okazało.
Amika6, to z nas dwóch taka jedna solidna kobieta by wyszła :mrgreen:

ewar

Post » Wto lip 22, 2014 12:36 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Pozwoliłam Maniusiowi pobawić się z Tolusiem.Był zachwycony, ale on bawi się "po kociemu", nie jest delikatny i boje się, że skrzywdzi malca nawet niechcący.Pewien postęp jednak jest, Maniuś jest nieco spokojniejszy.

ewar

Post » Wto lip 22, 2014 12:42 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

ewar pisze:Yoanne, zazdroszczę :oops: Zawsze chciałam jeździć konno, żeglować i jeździć na nartach.Nic z tego :( To nie dla mnie, jak się okazało.
Amika6, to z nas dwóch taka jedna solidna kobieta by wyszła :mrgreen:

Potwierdzam, przy jednej i przy drugiej pani czułam się jak jakaś przerośnięta baba, a mam tylko 170cm wzrostu i ważę trochę więcej od cane corso ;)
To dobrze, że Maniuś się uspokaja. Żeby tylko jakiś fajny dom się odezwał. Bo na razie nic?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Wto lip 22, 2014 14:43 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Ano, nic, wielkoludzie :mrgreen: Nikt nie pisze, nie dzwoni, zero zainteresowania.Są wakacje, mnóstwo kociaków, ludzie chcą oddać swoje kilkuletnie koty, zobacz ile tego na kociarni :cry: Będę czekać, bo co mam zrobić ?

ewar

Post » Wto lip 22, 2014 15:17 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

To będzie fajny kot, a piękny już jest
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto lip 22, 2014 15:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Wiem, że Maniek doczeka się na wspaniały dom..Pytam, pytam, szukam :)

Yoanne

Post » Wto lip 22, 2014 18:46 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

ewar pisze:Ano, nic, wielkoludzie :mrgreen: Nikt nie pisze, nie dzwoni, zero zainteresowania.Są wakacje, mnóstwo kociaków, ludzie chcą oddać swoje kilkuletnie koty, zobacz ile tego na kociarni :cry: Będę czekać, bo co mam zrobić ?

Wiem Ewa :( Czytam tutaj, na fb. To jest nie do ogarnięcia :(
Wydarzenie Maniusia jest udostępniane, a nuż?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Śro lip 23, 2014 5:40 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Jest mi bardzo trudno, bo wszystko jest w złym momencie.Za dużo mam kotów, a w domu nie jest normalnie.Hałas, cały czas robotnicy chodzą za oknem, koty już nie mogą wychodzić na balkon, duszą się w domu.Maniusiowi wczoraj poświęciłam więcej czasu niż zwykle i jest efekt.Jest o wiele milszy, przytulałam go, głaskałam.Niestety, wypuszczony do pokoju od razu pobiegł i zaatakował Gucię :evil: On tylko lubi Tolusia, ze wzajemnością z resztą.To wszystko sprawia, że trudno jest zapewnić kotom względny komfort.

ewar

Post » Śro lip 23, 2014 11:01 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Maniuś robi postępy, jest mniej nerwowy, ale nadal lubi tylko Tolusia.Zdecydowanie jest mu za ciasno u mnie, ale lepiej nie będzie, a nawet gorzej.Siatka już zdjęta, prace potrwają najmniej miesiąc.Na balkon żaden kot już nie wyjdzie.Jeśli nie zwariujemy, ja i koty to znaczy, że można znieść WSZYSTKO.

ewar

Post » Śro lip 23, 2014 13:55 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

ewar, będzie ciężko, ale wiem, ze dasz radę , bo kto, jeśli nie Ty ??? :1luvu:

Yoanne

Post » Śro lip 23, 2014 14:03 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

Piękny Maniuś <3
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro lip 23, 2014 17:03 Re: Tymczasy:Benia, Tusia, Kubuś, Maniuś i małe coś.

On naprawdę się powolutku zmienia.Bawię się z nim i chyba to zaczepianie mnie i podgryzanie to prośba o wypuszczenie na balkon albo o zabawę.A bawimy się :lol: , staram się jak najwięcej.Najbardziej podoba mi się jak Maniuś uczestniczy w pracach kuchennych.On naprawdę to lubi.Siedzi na blacie i obserwuje mnie jak obieram ziemniaki.Jest bardzo tym zainteresowany.Dzisiaj przygotowywałam jedzenie dla hucianych kotów i psów i też Maniuś mi pomagał.Nie, nie przeszkadza, po prostu wodzi nosem za nożem, zagląda do pojemnika, do którego wkładam jedzenie, chyba bardzo lubi patrzeć jak się cokolwiek dzieje.Wczoraj miał ochotę pooglądać telewizję, siedział jak pomniczek przed ekranem.To jest bardzo mądry kot, on tylko potrzebuje przestrzeni.Niestety, nie lubi moich kotów , a to znaczy, że chyba żadnego nie polubi.Moje są wyjątkowo spolegliwe, nie mają w sobie agresji, więc nie powinny mu przeszkadzać.A jednak.Obawiam się, że tego nie zmienię.

ewar

[poprzednia][następna]