Szczytno. Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 19, 2012 20:35 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Brykaj maleńka za TM [*].
Drogę przecieraj kochana :(

Trzymaj się Marto :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sty 19, 2012 20:42 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Dziękuję za te słowa. Smutno nam. Nie miała jeszcze nawet roku, a była już wysterylizowana i zadbana, a mimo to, nie ma się wpływu na to co się może wydarzyć. Szczególnie, że zazwyczaj koty wolnożyjące po prostu któregoś dnia nie przychodzą, rzadko umierają tak, żebyśmy to widzieli.

Życie toczy się dalej.

Już się nie mogę doczekać Brygidy i Fiodora
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Czw sty 19, 2012 21:51 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Dwa razy napisałam posta z komórki i nie ma. :evil:
Wróciłam od Brygidy i Fiodora.Najedzone ,Fiodor obrażony za przemywanie oczu uciekł dzisiaj ode mnie jest coraz silniejszy i nie wszystko mu się już podoba.Jego charakter odkryjesz Marto dopiero Ty.Brygida cudna ,spokojna,wzięta na kolana mruczy ,tuli się.Obiecałam jej ,ze teraz będzie już szczęśliwa. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sty 19, 2012 21:53 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

marta-po pisze:Dziękuję za te słowa. Smutno nam. Nie miała jeszcze nawet roku, a była już wysterylizowana i zadbana, a mimo to, nie ma się wpływu na to co się może wydarzyć. Szczególnie, że zazwyczaj koty wolnożyjące po prostu któregoś dnia nie przychodzą, rzadko umierają tak, żebyśmy to widzieli.

Życie toczy się dalej.

Już się nie mogę doczekać Brygidy i Fiodora

Masz rację, rzadko tak umierają. Kot też potrzebuje ciszy w ostatniej chwili. A ta kotka miała Ciebie, dostawała jeść, więc i tak więcej, niż wiele kotów bezdomnych.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt sty 20, 2012 11:14 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Świat jest okropny a my ludzie tak mało rozumiemy.
Ściskam Cię mocno Marto i... już za dwa dni jedzie do Ciebie kociowóz :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sty 20, 2012 16:45 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Dzieciaki się przygotowuja do drogi.Fiodor nadal chudy strasznie,dzisiaj dałam surowego mięska i mam wrażenie ,że lepiej mu smakowało niż puszki i suche.Dostał antybiotyk i jutro w planie mamy Olsztyn.Brygidka ok.Misza też grzecznie mieszka pod drzwiami.Najgorzej z Lordem jest teraz okropny,rzucił sie na Niuńka i mój biedak siedzi pod łóżkiem.Jest tak mądry ,ze wie ,ze przeskrobał to szybciutko ucieka przede mną` do drugiego pokoju.Zamknęłam go na chwile w łazience niech moje koty chwile odsapną tylko on już otworzył drzwi.Otwiera drzwi bezproblemowo,jest coraz mądrzejszy, to znaczy był mądry od początku tylko nie wszystkie jego wady i talenty poznałam bo ciągle coś odkrywam.Nie mogę do tego stada wziąć Miszy bo się pozabijają ,mój Niuniek już i tak mocno cierpi przez Lorda.Tylko w stosunku do maluchów jest ok.

horacy 7

Post » Pt sty 20, 2012 17:08 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Współczuję. Nie pamiętam, czy Lord jest kastrowany? Moze to hormony? Chociaż w mojej okolicy najbardziej bojowe sa kastraty płci obojga...

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pt sty 20, 2012 18:50 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Wczoraj pochowałam działkową kotkę, a dziś naszą Kitkę. Musiałam podjąć tą decyzję, gdyż jej stan z powodu niewydolności nerek dramatycznie się pogorszył. Była z nami siedem lat.

Czekam na Brygidkę i Fiodora. Dziś przyszło kurierem sporo dobrej karmy, więc Fiodorka szybko podtuczę.

marta-po

Post » Pt sty 20, 2012 19:05 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Ściskam Cię mocno :( i przytulam.
Nasz Maurycek też jest z nami od 7 lat i również ma PNN.
Płacze i rozpacz nie jest mi obca.

Już nie boli koteczko.
Możesz brykać [*]
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sty 20, 2012 21:18 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Smutno :(
Brykaj Kitko [*]
po_prostu_kaska

Post » Pt sty 20, 2012 22:30 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Marto przykro mi bardzo.
Kotuniu [*]

horacy 7

Post » Pt sty 20, 2012 22:32 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

wat pisze:Współczuję. Nie pamiętam, czy Lord jest kastrowany? Moze to hormony? Chociaż w mojej okolicy najbardziej bojowe sa kastraty płci obojga...

Niestety Wat jest już po kastracji miesiąc ,myślałam ,ze ta dominacja minie moze jak się hormony uspokoja lecz niestety to charakterny kot.Do ludzi super,zrównoważony ,mądry wręcz bardzo inteligentny lecz kotami tez chce rządzić niestety.

horacy 7

Post » Sob sty 21, 2012 18:37 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Wrociłam z Fiodorem z lecznicy w Olsztynie ,kot ma zapalenie płuc i stan zapalny przy jednym zębie ale to do dalszego leczenia za jakiś czas.Waży 2,3 kg a powinien minimum 5 kg bo to wielki kot,ma ogromną wolę zycia i jesteśmy dobrej myśli.Morfologia jest zła ,dużo leukocytów które świadczą o procesie toczącym się w płucach.Pani doktor powiedziała ,ze i tak kot wygląda lepiej niz wyniki.Zmieniono mu antybiotyk na taki o szczerszym działaniu,otrzymał też krople do oczu by zakraplać mu 2 razy dziennie i za tydzień kontrola morfologii .Teraz trzeba tylko codziennie podawać mu podskórnie antybiotyk ,mamy nabrane do podania i trzy dni 2 razy dziennie krople do oczu.Oraz jedzenie ,miłość i ciepło za tydzień kontrola wyników i słuchanie płuc i decyzje co dalej.Do podróży się nadaje w tym stanie.Marto teraz Twoja decyzja.

horacy 7

Post » Sob sty 21, 2012 18:46 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

To poważny stan. Trudny wybór: piwnica czy podróż, stres związany ze zmianą miejsca ale i człowiek cały czas, dom, troska, dobra opieka non stop...
trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 21, 2012 18:48 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

horacy 7 pisze:Marto teraz Twoja decyzja.

Decyzja zapadła już dawno i jej nie zmieniam.

marta-po

[poprzednia][następna]