Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 15:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:wczoraj wyadoptowałam zoi :!:

:ok:

A ja od dziś zaczynam zabawę z ogłaszaniem tymczasów. Wystawiłam ogłoszenie małej Tally. Lada dzień przyjdzie czas na pozostałe dwa maluchy...
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie kwi 10, 2011 15:54 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

dzisiaj mija 10.03- a ja nie jestem w stanie zrobić spisu tymczasów, bo otrzymałam tylko rozpiskę od : mari z i od mpacz78. od jutra jestem sama, rychu jedzie do warszawy, więc nie wywiąże się z terminu z vivą!, bo chciałam to zrobić dziś- kiedy mam opiekę do dzieci.
w tym wypadku następny mój termin siedzenia przed kompem to przyszła sobota :?
może damy sobie spokój z tymi spisami tymczasów, skoro ich nie chcecie robić na czas? malrlena napisz do nowej koordynatorki z vivy że nam nie odpowiada forma robienia spisu tymczasów, i że tego nie będziemy robić po prostu.
bo ja nie rozumiem, czy nie możecie sobie wpisac w komórkę każdego np.09 danego miesiąca- "wysłać spis tymczasów do sabiny"?

poza tym u kasprzyków nie ma karmy, żwiru, szmat. prosze o to od ponad tygodnia. oddawałam im swoje ostatnie zapasy w piątek. żwir moich kotów wsypałam dziś w hotelu dla tymczasów, cały czas muszę dokupować puszki. a zarabiam: zero albo 15 zł na dobę przy dobrych wiatrach.
przepraszam, ale nie mam nawet gazet żeby włożyć je do kuwet. dopóki sytuacja finansowa PKDT nie stanie na nogach- nie biorę żadnych tymczasów do siebie, bo mnie na to nie stać.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie kwi 10, 2011 16:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jeśli nowa koordynatorka będzie wymagała od nas jednak comiesięcznego wysyłania rejestru tymczasów, to Marlena ustal z nią jaka forma by jej najlepiej odpowiadała i ja mogę się tym co miesiąc zajmować. I tak z racji pracy siedzę całe dnie przy komputerze, to mi już godzina czy dwie nie zobią takiej różnicy, a wiem, że Sabina faktycznie ma problem i z czasem i ze sprzętem. Tylko trzeba będzie wymyśleć jeszcze skuteczny sposób zmobilizowania wszystkich do termionowego przekazywania informacji :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie kwi 10, 2011 16:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dzisiaj koło mojego bloku na głównej, przelotowej ulicy leżał na poboczu potrącony przez samochód rudy kocur. Nie miałam odwagi podejść. Tak samo umaszczony jest mój ulubieniec z naszych "podwórkowców". Zadzwoniłam po TŻ. Kot nie żył, nie wiemy czy to on, nie miał połowy pyszczka. Ja wiem, każdego kota żal, ale do niego mam wyjątkową słabość.
Będę wypatrywać....Podły dzień... :cry:
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Nie kwi 10, 2011 16:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ech :(
Ja zawsze jadąc skm w okolicach Stoczni ze strachem patrzę na tory, bojąc się, że zobaczę tam Ogonka, Białą Damę czy inne futro spod rury.
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Nie kwi 10, 2011 17:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

monia ja mam mało czasu a sprzęt mam taki że szkoda gadać, ale nie narzekałam na te spisy. ba nawet sama je zaproponowałam że będę robić vivie! bo uznałam ze warto dokumentować nasze kotuchy w DT. ale trafia mnie i trzęsie jak mija dzień 10 każdego miesiąca- a spis zazwyczaj wysyłasz mi tylko ty. zawsze musze dzwonić, prosić, a spis zazwyczaj podany jest mi przez telefon, na mój koszt i to w sposób chaotyczny. po prostu jak coś robię, to lubię to zrobić na czas i wykonać to dobrze. dlatego się złoszczę. i właściwie tylko ty opisujesz dobrze faktury. przez co ja mam połowę roboty więcej.
mam u siebie też józie i macka, oraz kotkę od mari posterylkową, więc jest trochę tych ogonów, a żwir jest w wiaderku na spodzie i widać dno. będe cały tydzień sama, i frustruje mnie to również że nie będą koty się miały w co załatwić we wtorek :?

ja dzień w dzień drżę o sally brown jak lata po całym osiedlu, ale ona ma taką naturę i licze się z tym że kiedyś może nie wrócić a nie uznaję trzymania kotów w domkach z ogrodami, gdzie nie mogą wychodzić. tak więc smutne jest to gdy ginie pod samochodem nasz pupil :? ...
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie kwi 10, 2011 20:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kurcze Sabina mogłaś przypomnieć tu na forum, pojadę jutro do zoodragona i kupie żwir i resztę rzeczy potrzebnych Tobie i Kasprzykowi. Spisy tymczasów powinny być przekazywane do ostatniego dnia miesiąca a nie do 10, nigdy nie pamietam tej daty. Niech wszyscy wyślą do mnie te spisy to zrobie to jutro marloneczek@wp.pl
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie kwi 10, 2011 21:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marzec
SALDO KOŃCOWE
PKDT -995,08
PKDT testy -1748,01
Koty stoczniowe 4225,24
Koty ze skweru 425,5
Koty z Rumi 20
Przejechana kicia 375,78
Meksyk 5503,39
Sabina S. -313,01
Monika P. -690,01
Aga L. -277
Monika K. 0
Marlena i Monika P. -1172,09
Aga M. 85,9
Weronika N. -265,08
Joanna C. -299,99
Agnieszka M. 227,77
Kinga H. -50
Koty Grabówek -95
LISIARNIA 400 400
Działki Rumia 480

Jesteśmy na minusie 5 tys, tyle powinnyśmy zebrać dla Stoczni i Meksyku, potem musimy zbierać na swoją działalność a potem możemy dopiero korzystać z konta PKDT.
Wszelkie interwencje dalej są wstrzymane dopóki każda z nas nie zarobi na siebie. Do tego rozliczenia dojdą faktury za marzec rozliczane w kwietniu, są zrobione na 5 tys zł a wszystko to wykorzystałyśmy do 11 MARCA!!!!!
Jeśli ktoś prosi Was o pomoc musicie odmawiać, no chyba że osoba zgłaszająca pokryje koszta.

Ja mam mnóstwo zgłoszeń a w marcu wydałam sama z Moniką 2 tysiące na własne interwencje, niestety kieszeń już mam pustą :(
Jak ktoś nas prosi o sterylizacje kotki musicie załatwić całą kwotę, bo wychodzi na to że ja pracuje po nocach na rzecz PKDT a sama płace z własnej kieszeni za wszystko.
Weronika pokazała "Meksykiem", że jak ktoś chce to potrafi, więc dziewczyny zabierajmy się do pracy bo z pustego to i salomon nie naleje...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon kwi 11, 2011 11:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Hańka pisze:Serdecznie dziękuję marii_kani za podrzucenie fantów (z dodatkiem :wink: )

nie ma problemu,
przynajmniej sie nie zbiło ;-)
pieniadze dzis przelałam na konto fundacji,
jak by co, to polecam sie ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon kwi 11, 2011 13:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Marzec
SALDO KOŃCOWE
Joanna C. -299,99

Skąd aż tyle ?
Przecież po mojej pandemii PP wyszliśmy na zero?
Ostatnio edytowano Pon kwi 11, 2011 14:50 przez seja, łącznie edytowano 1 raz

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon kwi 11, 2011 13:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Pandemia pp była w styczniu. Potem był rachunek u Łukucia w lutym: Rachunek nr 6/2/2011
Tam zgodnie z zeszytem z lecznicy Twoich kosztów było: 248,50zł, było to 6 x 40zł szczepienie (Rea, Polcio, Pudzianek, Lea, Nel, Samson) i 8,50 Convalescence.

Asia, jeśli coś się nie zgadza to mów, ja pisze tak jak dostałam wtedy info od Łukucia.

Mi niestety mój "minus" -690 się zgadza, po uwzględnieniu wpłat i kosztów z kwietnia, które miały już miejsce będę "tylko" -440 :wink:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon kwi 11, 2011 14:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:Pandemia pp była w styczniu. Potem był rachunek u Łukucia w lutym: Rachunek nr 6/2/2011
Tam zgodnie z zeszytem z lecznicy Twoich kosztów było: 248,50zł, było to 6 x 40zł szczepienie (Rea, Polcio, Pudzianek, Lea, Nel, Samson) i 8,50 Convalescence.

Asia, jeśli coś się nie zgadza to mów, ja pisze tak jak dostałam wtedy info od Łukucia.

Mi niestety mój "minus" -690 się zgadza, po uwzględnieniu wpłat i kosztów z kwietnia, które miały już miejsce będę "tylko" -440 :wink:

Tak , ale było troszkę wpłat z bazarków itd. ...
Wyjściowo miałam 400zł : minus 200zł za Raaśka, 20zł za szczepionkę antygrzybową, minus żwir...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pon kwi 11, 2011 15:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Asia, wplaty z bazarkow i fb + Twoje wyjsciowe 400 zl pokryly koszta styczniowe na leczenie pp, operacje Raa itp itd w sumie prawie 900 zl rachunek
dodatkowo za czesc gotowki z bazarku kupione byly 3 dawki Zylexisu dla maluchow, a kolejne wplaty z bazarkow, w lutym bodajze badz juz po oplaceniu tej fakturki przelewalam na twoje prywatne konto.
Wg mnie wszytsko sie zgadza, zastanawialam sie czy sama oplacilas te szczepienia z lutego, ze nie widniały nigdzie w rozliczeniach :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon kwi 11, 2011 15:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Od czasu tego wyjściowego 400zł była:
1 - faktura ze stycznia 2011 - Twoich kosztów 846,50 (Raaś 200 oczodół, 58 - leczenie, 50 - sekcja + utylizacja) oraz Polcio , Pudzianek , Lea , Rea , Nel , Samson - , antybiotyki/zastrzyki/test pp łącznie - 268,50 oraz 6 x zylexis 270zł tak mam na kartce od Łukucia - jesli coś sie nie zgadza to trzeba to z nim wyjaśnić.
2 - faktura za zwir coś koło 80zł
3 - faktura z lutego 2011 - twoich kosztów 248,50 (co w poprzednim poście wypisałam)

Marlena policzyła z tego co miała w fakturach i zestawieniach, ja pisałam w zestawieniach to co Łukuć miał w zeszycie wpisane, jeśli coś jest nie tak to mów, najwyżej z nim trzeba wyjaśniać. Ja ma wszystkie zestawienia kosztów z lecznicy u Łukucia w tabelkach oraz jego zapiski z datami na kartce.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon kwi 11, 2011 15:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Wszytsko sie zgadza :!: Bylam na biezaco z tymi fakturami i kosztami Seji a takze z wplatami z bazarkow i z fb, wszytsko mialam przeliczane po kilka razy by styknelo na oplacenie fakturki za styczen :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]