GLIWICE-DT Gosi B-POŁAMANA CZESIA Z WYPADKU - RATUNKU - s.43

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 29, 2011 10:29 Re: GLIWICE-DT Gosi B-Kasia, 2 Dziczki, Pestka ['] i 3 whiskasy

No i puchata Kasia pojechała do DS w sobotę - mieszka w Wodzisławiu u doświadczonych kociarzy :)

Za to u nas postępy w socjalizacji - Bazyli pięknie otwiera się na ludzi. Niestety nadal ma bardzo chore uszka, więc puki się nie wyleczymy nie ma mowy o żadnych ogłoszeniach. Z Baltazarem jest trochę gorzej - maluch nadal jest nieufny, ale jak już się go uda złapać i posadzić na kolanach to zastyga i daje się miziać. Maluchy zaczęły też mruczeć :dance2:
Nadal się odrobaczamy, bo życie wewnętrzne chłopcy mają na prawdę bogate. Mieszkają też już całkiem poza klatką, pięknie kuwetkują i ogólnie są bardzo fajni i spostrzegawczy. Korzystają też z dwóch rodzajów żwirku - BENTONITU I SILIKONU. Bazyli ma też cudną sierść - jest półdługowłosy. Baltazar wygląda przy ni jak chudzielec :P

A to aktualne zdjęcia maluchów:

Baltazar
Obrazek Obrazek

Bazyli
Obrazek Obrazek

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Pon sie 29, 2011 11:36 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Dziczki i 3 whiskasy

No i właśnie zadzwoniła Pani, że jeden "whiskasik" pojechał w weekend do DS do Raciborza. Jeszcze dwa cudne kociaki czekają na domki...

Gosia B

Post » Śro wrz 07, 2011 15:31 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

Matko kochana, nie nadążam z pisaniem. Tak więc telegraficzny skrót ostatnich wydarzeń:

- Bazyli to już mega miziak i mruczak. Piękny z niego kot, półdługowłosy, zabawowy, uwielbia myszki i wędki. Uszka już wyleczone tylko brzuszek nam nawala, tak samo jak u drugiego gamonia - oba chłopaki były bardzo zarobaczone i teraz kupa nie chce się ustabilizować. Jak tylko Bazyli dojdzie do siebie natychmiast go ogłaszam...
Obrazek Obrazek Obrazek

- Baltazar powoli się oswaja, choć nadal jest straszakiem. Ale już nie mieszka cały czas pod kanapą. Potrafi nawet podejść i ukraść kawałek kanapki z talerza, a to w jego przypadku dobry znak. Nadal jednak nie mogę mu zrobić porządnych zdjęć, bo przed aparatem ucieka...
Obrazek Obrazek

- Na domek czeka też mamusia Baltazara i Bazylego - około 1,5 roczna Mania. Kotka jest już po sterylce, wygojona i gotowa by pójść na swoje. Okazało się, że w domu u karmicielki, gdzie przebywała po zabiegu, postanowiła się oswoić. Dlatego żal nam bardzo wypuszczać ją na paskudne podwórko, z którego została zabrana. Uwaga, kicia nadaje się do domu wychodzącego !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

- Dzisiaj do swojego domu pojechała Mysza - cudna 3-miesięczna kicia złapana tydzień temu w Łabędach. Była mega dzikiem i w ciągu dwóch dni uznała, ze kocha ludzi :) Dzisiaj pojechała do DS we Wrocławiu. Mysza prezentowała się tak:
Obrazek Obrazek Obrazek

- Prócz tego mam w domu jeszcze jedną rodzinę z Łabęd, z tego samego podwórka z którego pochodzi Mysza. Dorosłą kotkę i 3 jej dzikich dzieci złapałam w sobotę. Kicia jest już po sterylce i czuje się dobrze. Podrostki, mające już ok. 4 miesięcy, to niestety mega dziki. Prawdopodobnie będzie je trzeba wypuścić w tym samym miejscu bo koty kompletnie się nie socjalizują. Kastracja kocurków (bo białasy są dwa identyczne) jest zaplanowana na poniedziałek, natomiast kicia zostanie wysterylizowana w środę. Wiem, ze to dość wczesny wiek jak na sterylki, ale nie mam wyboru - nie wypuszczę przecież przyszłych reproduktorów, a nie mam jak przetrzymać tych kociaków przez kolejne 3 miesiące. Nie chcę ich też oddać do schroniska, bo jako tak straszne dziki najpewniej nie będą tam miały szans...
Obrazek Obrazek Obrazek

Kiedy uporam się z tą "rodzinką" będę próbowała złapać matkę Myszy na sterylkę. Na podwórku nadal pozostaje jeszcze dójka rodzeństwa Myszy - z nimi też coś trzeba będzie zrobić...

- Pingwin, czyli kocur spod bloku Amandy-Onet trafił do mnie wczoraj. Miał iść na kastrację, ale okazało się, że prawdopodobnie ktoś nas ubiegł. Kocur jest cudowny - piękny, wielki, domowy, kuwetkowy i gadający. Nie wyobrażam sobie żeby wywalić go z powrotem na trawnik. Dlatego PINGWIN PILNIE SZUKA DOMU !!!
Obrazek Obrazek Obrazek

Więcej o Pingwinie będzie w tym wątku:
viewtopic.php?p=7928723#p7928723
Ostatnio edytowano Śro wrz 07, 2011 17:20 przez Gosia B, łącznie edytowano 2 razy

Gosia B

Post » Śro wrz 07, 2011 15:51 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

Ta pingwinka z rudym kleksem na czole jest przeurocza :1luvu:

Zresztą pozostałe kociaki też, ale ona zwrócila moją uwagę ;)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Śro wrz 07, 2011 16:00 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

sisay, jeśli masz ochotę zabrać ją na socjalizację to mogę ją dostarczyć w dowolne miejsce globu. Ona niestety jest mega dzikiem i małpuje swoje zachowanie od braci, bo oni to kompletne barany pod względem współpracy. Trzeba by ich rozdzielić i dać małej szanse, a ja nie mam jak :( Brakuje mi pomieszczeń :(

Gosia B

Post » Śro wrz 07, 2011 20:07 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

Jak by to powiedzieć...
U mnie się w jakiś niezrozumiały sposób koty oswajają. Kto u mnie był, ten wie na czym polega ten paradoks :roll:

Tylko że w tej chwili mam pięć tymczasów, z checią się ich pozbędę i wrócę do planu pierwotnego, który zakładał 3 własne koty + 1 tymczas :mrgreen:

Możemy się umówić - pomożesz mi wyadoptować moje, a ja wezmę tę kicię i spróbujemy z niej zrobić kota :mrgreen:

sisay

Post » Śro wrz 07, 2011 20:09 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

Rozumiem, że masz te tymczasy gdzieś w Gliwicach? Możemy spróbować się spotkać u Ciebie - porobię foty i porobimy ogłoszenia. Może akurat :) Jesteś dostępna tylko popołudniami? Czy w ciągu "dnia roboczego" też?

Gosia B

Post » Śro wrz 07, 2011 20:16 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

Jestem w Gliwicach na Koperniku, zasadniczo ogólnie dostępna o dowolnych porach w tygodniu i weekendy :D
Zapraszam, lubimy gości! :D

sisay

Post » Śro wrz 07, 2011 20:19 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

No to się pewnie zgadamy na PW. Ja w tym tygodniu am już urwanie wszystkiego, ale np. w poniedziałek przedpołudniem chętnie Cię nawiedzę :) Jeśli to nie problem :)

Gosia B

Post » Śro wrz 07, 2011 20:41 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Pingwin

Super :) napisze na PW!

sisay

Post » Czw wrz 08, 2011 6:37 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Roger

Udało się wczoraj ustalić, ze kot zwany przez nas Pingwinem został wyrzucony przez swoją Panią z domu wiosną tego roku. Wcześniej nazywał się Roger i pod takim imieniem będzie występował w ogłoszeniach. Zaraz przystępuję do dzieła - trzymajcie kciuki :)

Gosia B

Post » Czw wrz 08, 2011 14:54 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Roger

Dziś przy codziennym rytuale sprzątania zaprzyjaźniłam się solidnie z mamusią dzikusów. Kotka mruczy i się mizia. Dała sobie bez problemu podać antybiotyk w zastrzyku i sprawdzić brzuszek po sterylce. Dla równowagi ugryzła mojego chłopa :twisted:

Triolorka wykazuje co raz lepsze zachowania - obecnie potrafi już leżeć poza transporterkiem gdy jestem w pokoju i nie ucieka w panice jak jej bracia. A to dobry znak... Mam nadzieję, ze jakoś wspólnymi siłami damy radę ją przełamać...

Za to Roger, zwany wcześniej Pingwinem , jest absolutnie cudownym gadającym kotem. Został dziś zaszczepiony, w przyszłym tygodniu go zaczipuję. Ogłoszenia już poszły w świat - szukamy domu dla kocura !!!

Gosia B

Post » Śro wrz 14, 2011 18:55 Re: GLIWICE-DT Gosi B - 2 Bracia, whiskas, rodzinka i Roger

Jak już zostało napisane na podstawowym wątku - Roger wrócił do swoich opiekunów, którzy się znaleźli po wywieszeniu ogłoszenia o znalezionym kocie. Udało się przekonać Państwa że kot wychodzący powinien być oznakowany i obecnie Roger chadza już z czipem :) Gdyby wszystkie wychodzące koty je miały nie byłoby kłopotu z takimi pomyłkami jak ta :)

Oba chłopaki z dzikiej rodzinki są już po kastracji i pięknie doszły do siebie po zabiegu. Za to dziś sterylizowana była ich siostra - tricolorka. trafiła do naszego mieszkania i obecnie wyje w klatce, bo wybudza się z narkozy. Liczę na to, że jak obudzi się w nowym miejscu, wśród przyjaznych kotów, to może zmieni do nas nastawienie i przestanie się tak dziczyć...

Za to dobra wiadomość jest taka, że opiekun dzikiej rodzinki wynegocjował dla kotów stałe i legalne miejsce w piwnicy bloku gdzie dotąd mieszkały. A to oznacza, że żaden z lokatorów nie będzie ich stamtąd wyganiał i zwierzaki będą miały suchą ciepła i bezpieczną kryjówkę nie tylko na zimę...

Gosia B

Post » Śro wrz 14, 2011 19:37 Re: GLIWICE-DT Gosi B -2 Bracia,whiskas,rodzinka-tri po sterylce

Niesamowite newsy :ok: Ależ jesteś skuteczna! Brawo! :D

sisay

Post » Pt wrz 16, 2011 8:50 Re: GLIWICE-DT Gosi B -2 Bracia,whiskas,rodzinka-tri po sterylce

No i nadeszła wielka chwila - wystawiam dziś ogłoszenia Bazylego. Chłopak jest już zupełnie gotów do tego żeby iść na swoje. Podrósł solidnie i stał się małym grubaskiem z wieeeelkim brzusiem :) Najwyższa pora żeby znalazł siędla niego ajkiś dom, bo u nas rezyduje już od miesiąca...
A to zdjęcia z dzisiejszej sesji.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Gosia B

[poprzednia][następna]