OTW3-PILNIE DT dla 2rudziczek+2szylek ok.2m-ce!s.100

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 26, 2011 8:18 Re: OTW3-kocie nieszczęścia,samotność tymczasa.Czekając na DOM!

U mnie na osiedlu z waidomych kotek zostały 2. Trudno łapalne. Ale ludzie podrzucają,wypuszczają,wyrzucają. Przychodzą też z innych rejonów jak głod zapanuje. W 2010 roku jedna z karmicielek stwierdziła,że tak dobrego roku jeszcze nie było.Tj nie było malych kociąt. A jak sobie przypomnę co wyczyniały jak tylko łapac zaczęłam :mrgreen:

U nas cisza. Po odejściu Dwupaku jakby lanie mniejsze.Jakby. Markecik ożywił sie i anbrał odwagi. Potrafi pacnąc łapiną kociastego,ale bez pazurków.Już tak nie sterczy pod drzwiami. Ciekawski z niego gosć. A najwazniejsze nie waniajet już.
Kiri smutna. Ciągnie do człowieka ,do wyrka...ale boi sie takiej ilości kotów.Jest zagubiona.
Iwi to już miziak pierwszej wody.Plotkarz jeszcze większy.I terrorysta.W nocy płacze bo...nikt jej nie przytula. Ona musi byc utulona jak dziecko w ramionach. Potrafi z zazdrości rozpedzic kręcące sie obok nas towarzystwo. Śmiesznie wygląda aniając sie z Biskiem.
Bo Bisek ma energii za kilka kotów.Wczoraj bawił sie po kolei z każdym,który dał sie sprowokować. I każdy padł.A Bisek dalej szukał towarzystwa do głupawek. Nie jest nakolankowcem.Ale lubi tulenie i głaskanie.Ocieranie sie o nogi.
Bianka dała sie wczoraj i dziś głaskać. Ma apeteyt, ale na jej miskę ma apetyt takze Bisek. I o dziwo ustępuje mu kocinka. Bianusia moze sie jednak zmienia.Tylko nie należy przesazić z czułościami.Bo się dziewczyna zraża.

Dzewczyny podpiszcie.O Radomsko chodzi.Tylko prosze nie zapomnijcie zweryfikowac podpisów.
http://www.petycje.pl/6426
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sty 26, 2011 10:12 Re: OTW3-kocie nieszczęścia,samotność tymczasa.Czekając na DOM!

Podpisałam petycję, ale czarno to widzę. Ostatnio już dwa razy nie dostałam zwrotnego maila z weryfikacją. Nie przychodzą. Może ktoś wie, dlaczego i jak to obejść?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Śro sty 26, 2011 10:17 Re: OTW3-kocie nieszczęścia,samotność tymczasa.Czekając na DOM!

mimbla64 pisze:Podpisałam petycję, ale czarno to widzę. Ostatnio już dwa razy nie dostałam zwrotnego maila z weryfikacją. Nie przychodzą. Może ktoś wie, dlaczego i jak to obejść?

czasem przychodza w spamy.Czasem nalezy pod petycją kliknąć na zdanie w rodzaju zweryfikuj/potwierdź podpis. Czasem mamy w kompie zablokowane takie potwierdzenia.Ja mam zupełnie przez przypadek tak na jednej poczcie. Wyszło tez przez przypadek.A ze mam starego maila o małej pojemności(za czasów jak hurtem futer sie nie zajmowałam) to na niego wysyłam potwierdzenia.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 26, 2011 12:16 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

co z domkiem dla Marketa? :?:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Śro sty 26, 2011 12:41 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Maria Szczyglińska pisze:co z domkiem dla Marketa? :?:

rozmowy trwają. :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 26, 2011 19:19 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Kiri jutro na sterylkę.
Iwi na kontrolę.Iwi nie podoba mi sie tj jej przepuklina .
Kciuki poprosze bo juz sie denerwuje.

Bisio i Pikusiek wylizali sie,wypieścili a teraz śpia razem. Małe bure i duże bure. :1luvu:
Biskowi czas dobrze robi.Jest coraz fajniejszy. To cudo kot.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 26, 2011 22:05 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

W sprawie petycji warto też napisac maila bezpośrednio do nich - kto, kiedy, jaki mail, jaka sprawa. Potwierdzają czasem bezpośrednio :)

Trzymam kciuki za kociaste :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw sty 27, 2011 12:26 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

za rozmowy ws Marketa :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Czw sty 27, 2011 19:11 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Wróciliśmy dopiero co.
Kiri po sterylce.Jutro TZ w domu to ją doglądnie.
Iwi niestety czeka kolejna operacja. :cry: Za m-c mam dzwonić.
Ale nie będe teraz o tym mysleć.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 27, 2011 20:28 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Bidulinka Iwi. A już wychodziła na prostą...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw sty 27, 2011 21:33 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Myszka malutka :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Czw sty 27, 2011 21:48 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Iwi :1luvu: ,będzie dobrze :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt sty 28, 2011 6:32 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

iwona66 pisze:Iwi :1luvu: ,będzie dobrze :ok:

Musi.
Maciek ma zasięgnąć języka i zorientowac sie w kosztach. Padł pomysł zacerowania jej brzuszka siatką taka jak u ludzi.Miesiąc musi mała odczekac by nabrac sił a wszystko w środeczku zagoiło sie i wzmocniło. Ubytek masy mięśniowej (czy jak ją zwał) po urazie jest bardzo duzy. Wszystko sie trzyma kupy dopóki szwy trzymają. Potem w miarę rozpuszczania sie nitek,ciałko puszcza.Ma dziurkę ok 2-3 cm. Jest ryzyko (niewielkie ale jest)że utknie w tym jelito.Jak nie zuważymy,ew DS nie zauwazy to kot na zmarnowanie moze pójść.W najlepszym wypadku wytnie mu sie kawałek jelita. TZ jest przeciwny kolejnej operacji...bo mu jej szkoda. Ja już podjęłam decyzje. O kosztach pomyslę później,jak pogadam z wetem za m-c.
Zdaję sobie sprawę,że my (a przede wszystkim my) mozemy nie zauważyć jej zmiany nastroju,złego samopoczucia. Za duzo nas i tyle.
Powinnam chyba jakiś hymn z tymi słowami napisać.Hymn DT Aska@

Iwi nawet chodzi i stawia tą łapinkę inaczej. Jest pogodna,wesoła i okropnie namolna. Czasem az złości ta jej miłosc do ludzia. Nie da rady usiąść by ona zaraz nie była. Mruczy jak traktor.Zepsutu ale pełen dobrych chęci.Bierzesz ludziu prysznic to siedzi z nosem przyklejonym do kabiny a wyraz szczęścia i radosne mraaaau po jej otwarciu budzi wzruszenie. Tak się cieszy,ze człowiek odnalazł sie i wypełzł z wody...

Kiri zjadła i wróciła do klatki. Dobrze przeszła zabieg.
Market spozywał sniadanie na blacie kuchennym.Teo zwolnił miejsce. On spozywał. Kulturalnie bez mlaskanek i rozwłoczenia żarełka. Pod moimi stopami Rudzil robił to odwrotnie.Mlaszcze ,wzdycha,powarkuje na niewidocznych wrogów,rozchlapuje.Żre!!!
Obrazek

ASK@

Post » Pt sty 28, 2011 19:50 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Biedna kocinka tyle musi się nacierpieć. Kciuki za Iwi. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob sty 29, 2011 1:59 Re: OTW3-samotność tymczasa :(( W oczekiwaniu na DOM!

Trzymam kciuki za Iwunię, tym bardziej, że taka miłosna koteczka to by domek do razu znalazła, a tu widać musi poczekać...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]