*Lubelskie Tymczasy*cz.5-Krowa, cielątko i małe różnej maści

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 16, 2010 16:59 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Zgłosiła się do mnie pani chętna na Bazyla. Ale po rozmowie krótkiej doszłam do wniosku, że to nie kot dla niej.
Pani szuka kota, który: byłby bardzo przytulasty i potrafił zostawać sam w domu na czas pobytu ludzi w pracy. Pani młoda, po studiach, z Lublina. W domu rodzinnym ma koty. Kto przejmie kontakt?

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw wrz 16, 2010 18:44 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

kwiatkowa pisze:Kto przejmie kontakt?

Może Ruska by chciała?
Kwiatkowa, podeślij jej proszę linka:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1235098306

Mnie się dzisiaj nie bardzo chce gadać...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Czw wrz 16, 2010 21:14 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Anda pisze:Doliczyłam się 12 tymczasów. Chyba wszystkie. Tyle jest w pierwszym poście.
Amika, włączyć Dymnego Misia??
Bo Snejki chyba nie szuka domu.

Sama nie wiem :oops: Misio długo przychodził tylko jeść i uciekał na dwór. Jak zamykałam drzwi to strasznie miauczał i skakał na klamkę. Dopiero w tym tygodniu zdarzyło się, że dwa razy pospał na swoim starym fotelu.
Wolno mi idzie "odzyskiwanie" dawnego Misia :( .
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw wrz 16, 2010 21:31 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Wysłałam Ruska.
Kto chce jeszcze kontakt?

kwiatkowa

Post » Pt wrz 17, 2010 13:34 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Małe wtrącenie - poszukuję pilnie, nawet na jutro/pojutrze transportu dla małej suczki, 2 miesięcznej. Sunia ma jechać na DT. Inaczej zostanie w schronisku, a tam wiadomo... Transport poszukiwany na trasie Zamość-Lublin. Może wiecie, czy ktoś jedzie?

lady_swallow

Od: Czw gru 13, 2007 19:24

Post » Pt wrz 17, 2010 14:42 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Ja niestety jutro jestem poza Lublinem.

kwiatkowa

Post » Pt wrz 17, 2010 21:38 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

viewtopic.php?f=1&t=117322

Jeśli ktoś zechce się przyłączyć do zbiórki na karmę , to będziemy z Moniką bardzo wdzięczne ....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Sob wrz 18, 2010 9:44 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

maueczarne pisze: Jak już to początki anizokorii. ;)

Cos jednak jest nie tak z jedną źrenicą u Toni. Nie zawsze, ale czasami jest większa niż druga.
:oops:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob wrz 18, 2010 10:46 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda pisze:

Cos jednak jest nie tak z jedną źrenicą u Toni. Nie zawsze, ale czasami jest większa niż druga.

Oby to nie było nic poważnego. Nie znam się na tych neurologicznych sprawach, także nic nie będę radzić.

Anda już wie, że mam nowego kociego lokatora.
Zamieszkał u babci, nagły przypadek. Jego właścicielka trafiła do szpitala, a kot został wyrzucony przez jej brata (który miał się zajmować mieszkaniem podczas jej nieobecności) na klatkę schodową. Zabrałam go stamtąd przedwczoraj wieczorem, przerażonego - kulące się nieszczęście. Strach niestety wcale mu nie przeszedł. Przez cały wczorajszy dzień nie zjadł nic, dziś to samo...Pochłonął tylko to, co dałam mu, kiedy go przyniosłam i miałam wtedy wrażenie, że dziwnie łapie jedzenie - tylko chwytał i od razu połykał, jakby miał coś z paszczą/ zębami/ dziąsłami.
Kot jest absolutnie domowy, ale nie mam pojęcia co z jego charakterem. Siedzi ciągle w jakichś zakamarkach, pierwszej nocy chyba zsikał się pod siebie. Nie jest kastrowany, a powiem szczerze, że chciałabym załatwić to jak najszybciej, ale nie wiem nic o jego kondycji, wieku, no nic. Przez weekend i tak trzeba będzie poczekać ze wszystkimi zabiegami, ale to jego niejedzenie wpędzi mnie w paranoję, a wizyta u weta albo podawanie na siłę jakichś specyfików na pewno nie polepszy jego stanu psychicznego, mamo...

Ponarzekałam, o. Trochę mi lepiej :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Sob wrz 18, 2010 14:38 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Może coś przydałoby się na nerwy. temu kociu, bloo??

Z małymi wybiorę się do Świdnika, niech zobaczy je lekarz. Tylko mogłabym ewentualnie wieczorkiem, bo rano musiałabym je zostawić w gabinecie do powrotu z pracy.
Może ona tak ma po prostu. Żadnych innych objawów neurologicznych nie widzę.
Jest bardzo żywa, ruchliwa, dominująca i bawi się wszystkim co jej podrzucić.

Anda

Post » Sob wrz 18, 2010 14:44 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda pisze:

Znałam kota, który po wstrząsie mózgu miał właśnie jedną źrenicę czasem większą od drugiej, ale żadnych objawów poza tym. Dotąd tak ma. Może mała w coś uderzyła?

lady_swallow

Post » Sob wrz 18, 2010 14:57 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

lady_swallow pisze:
Anda pisze:

Znałam kota, który po wstrząsie mózgu miał właśnie jedną źrenicę czasem większą od drugiej, ale żadnych objawów poza tym. Dotąd tak ma. Może mała w coś uderzyła?

Być może, ale u mnie na pewno nic jej się nie stało - zresztą ta fotka robiona była jak tylko je przywiozłam.
Obrazek

Anda

Post » Sob wrz 18, 2010 15:03 Re: LUbelskie Tymcz.cz.5.Boski Bazyl, Bruno Marmurek i inne...

Anda pisze:Być może, ale u mnie na pewno nic jej się nie stało - zresztą ta fotka robiona była jak tylko je przywiozłam.
Obrazek

Wygląda to podobnie jak u tamtego kota. Wydaje mi się, że to jakaś pozostałość po urazie, bo raczej przy neurologicznych zmianach byłyby dodatkowe objawy. A koci nie pogarsza się wzrok w tym oku jakoś widocznie?

lady_swallow

Post » Sob wrz 18, 2010 15:06 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

raczej nie, ale w tym oczku które jest mniejsze na dole przy źrenicy jest jakby zamazane. I to chyba to oczko jest nie takie - to drugi powiększa się normalnie .
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Anda

Post » Sob wrz 18, 2010 18:12 Re: L.T.cz.5Boski Bazyl,Bąbelka,Bambino,Niebieski,Abi,M&M i inne

Anda ja się na kotach nie znam, ale wiem coś o tym jeśli chodzi o ludzi. Anizokoria ma podstawy neurologiczne i jest to wyleczalne, przynajmniej u ludzi. Znajomy jest na to leczony. U niego dodatkowo pojawiło się drganie rąk do tego stopnia, że potrafi mu coś z nich wypadać. Natomiast kiedyś widziałam kota, który miał jedną źrenicę większą od urodzenia i nikt nie stwierdził podstaw neurologicznych. Tak mówię, bo od strony weterynaryjnej do końca nie znam się na tym. Ale coś chyba z tymi oczami nie tak.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

[poprzednia][następna]