Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 17, 2010 9:15 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jakie słodkie!!! Zakochałam się!!!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Czw cze 17, 2010 9:34 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Tadzio ma niesamowitą mordkę :1luvu:
alla7 gratulacje :D
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw cze 17, 2010 9:39 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

słuchajcie ja szukam kotka, ale mam dwa problemy - mieszkam w Krakowie i mogę go wziąć dopiero w połowie lipca (wracam z wakacji).

Podobają mi się wszystkie kotki z tego wątku. Najchętniej chciałabym takiego puszystego. Dom byłby wychodzący - bardzo bezpieczny ogród z wejściem specjalnie dla kota.

margitta

Od: Śro cze 09, 2010 8:18

Post » Czw cze 17, 2010 10:27 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Prosimy się zakochiwać

Myslę, że prosić nie trzeba :1luvu:

słuchajcie ja szukam kotka, ale mam dwa problemy - mieszkam w Krakowie i mogę go wziąć dopiero w połowie lipca (wracam z wakacji).

Podobają mi się wszystkie kotki z tego wątku. Najchętniej chciałabym takiego puszystego. Dom byłby wychodzący - bardzo bezpieczny ogród z wejściem specjalnie dla kota.

Napisz PW do Jasia i Małgosi, opisz czego oczekujesz od kota, co możesz mu zapewnić.
Znam Furbę, to jest super przymilny kocio, kocha człowieka i nie można się od niego opędzić. Włos ma dłuższy, na pewno lepiej będzie wyglądał za jakis czas, jak się odkarmi. Jego furczeniem bardzo bym się nie przejmowała, jesli będzie w dobrych warunkach i nie będzie miał mozliwosci za bardzo się wychłodzić i podlapać jakies swiństwo to nie powinno się pogłębić, a specjalnie w życiu mu chyba nie przeszkadza. Jemu marzy się 'własny czlowiek'.
Z transportem też pewnie nie będzie problemu :wink:
Obrazek

~Aaan

Od: Wto cze 19, 2007 12:57

Post » Czw cze 17, 2010 17:33 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Maluchy - śliczne :1luvu:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Czw cze 17, 2010 21:48 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jeśli dobrze liczę, maluszkie skończą jutro miesiąc! Cudne są te maluchy :1luvu:

Wczoraj podczas sprzątania kuwety - charczący Furba uciekł z pokoju. Szczęśliwie szybko go zobaczyliśmy... Niemniej nasze koty były tak przerażone jego rozmiarem, że sycząc uciekły pod stół i obserwowały z daleka (dzięki Bogu - Malwinka ze strachu szybciutko zapomniała o swojej rujce..). Furbik zupełnie niczego się nie bał, spokojnie, arystokratycznie się przechadzał... Patrząc na fakt, że ten wielki kocurek wystraszył naszego dzielnego kocura (aczkolwiek trochę ciapowatego przez swą niepełnosprawność) - może być postrachem mniejszych stworzonek w nowym domu.. Choć teraz to pewnie nie tylko rozmiar, ale i zapach kocura straszy...

Niestety zamknięty na powrót w pokoju - znów głośno płakał :( Mamy zamiar wypuścić go na mieszkanie jak on albo nasza kotka zostaną pozbawieni pewnych funkcji rozrodczych. No ale to za co najmniej tydzień... Szczęśliwie Furba - kot spory i jeszcze pełnojajeczny - ale terenu nie znaczy (przynajmniej do tej pory nie zauważyliśmy). No nic, zobaczymy - oby udało się połączyć go z naszymi kotami, to lepiej by się chłopak poczuł. Staram się go trochę zmęczyć zabawą - jeśli to możliwe.. Piękny jest jak staje na łapach :)
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Czw cze 17, 2010 23:59 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

te koty w większości mają pysio jak mój Szprotuś.
ja Szprotusiowi codziennie mówię że jest kochanym,moim kotkiem-kotkiem,szkoda że dla wszystkich tych kotów nie ma kogoś kto by im tak mówił :(
ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Pt cze 18, 2010 17:31 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

newsy o Maniusiu:

Dzisiaj byłam z Maniem u weta na szczepieniu.
Manio przytył i waży w tej chwili 2,85 kg (poprzednio 2,5 kg).
Jest zdrowym kotkiem :D

Powtórzenie szczepienia za 3 tygodnie, później kastracja.

Muszę powiedzieć, że Manio jest najmilszym kotkiem z mojej gromadki.
aaa, i ćwierka, znaczy takie dźwięki wydaje z siebie podczas zabawy :wink:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Sob cze 19, 2010 18:55 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Obejrzałam zdjęcia Furby na adopcjach - cudo :1luvu:

Jest taki piękny, no i te oczy miodowe, zupełnie jak u Mania.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Nie cze 20, 2010 13:19 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Trzy śliczne buraski potrzebują pomocy, mieszkam obok gospodarstwa w Gdyni i poprosiłam sąsiada który zabija kociaki zaraz po porodzie aby zostawił choć kilka, zgodził się zostały 3 buraski, niestety pod koniec tygodnia musze wyjechać na dwa tygodzine a gospodarz powiedziął że muszą zniknąć bo inaczej je zabije,jeden z burasków ma odcięty kawałek uszka spytałam sie gospodarza co się stało lecz on powiedział że nie wie dlatego bardzo prosze o DT lub DS dla tych śliczności mają teraz ok: 6 tygodni są nauczone kożystać z kuwet, ponieważ biore je do domu. Bardzo prosze o pomoc w innym razie będe musiała oddać kociaki do schroniska a tam napewno zginą. Wszystkich którym koci los nie jest obojątny prosze o kontakt 514- 625- 556

uratuj_kociaki

Od: Nie cze 20, 2010 12:26

Post » Nie cze 20, 2010 20:43 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Cudne koty szukają domów :kotek:
Obrazek

~Aaan

Od: Wto cze 19, 2007 12:57

Post » Nie cze 20, 2010 22:21 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Furbuś dziękuje za wyrazy uznania :)
Śmiejemy się, że to "kot dla konesera". Ma piękne oczy, silną budowę - a na głaskanie biegnie najszybciej z całej gromady! :)
Ma też specyficzny sposób okazywania uczuć - o gołe łydki przymila się podszczypując delikatnie ząbkami, baranek, ząbki, baranek... :mrgreen: A jak pięknie skacze! Super jest z niego kotek! W tym tyg. prawdopodobnie będzie kastrowany.
Osoby widzące go na żywo tak się zauraczają, że nawet nie zwracają uwagi na jego charczenie przy oddychaniu (a robi to z różną intensywnością) :1luvu:

W tę środę zawozimy też na sterylkę trikolorkę - to już ostatnia kotka z tego towarzystwa, która nie została jeszcze poddana zabiegowi. Więc temat kotek będzie już zamknięty :)

Dostajemy wieści od domków, do których wyadoptowaliśmy do tej pory działkowe kotki - same dobre wieści :) Kociaki rozkwitają, podziębione - zdrowieją, harcują... Tylko się cieszyć, że udało się wrzucić ich życie na lepszy, cieplejszy tor! Dziękujemy Domkom! :1luvu:

Ale domków nadal szukamy... zostało jeszcze kilka kocich, mruczących dusz!!!
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Pon cze 21, 2010 5:10 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Kciuki za Domki!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon cze 21, 2010 6:37 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Czyli same dobre wieści.

A "moje" maluchy dzisiaj kończą 1 miesiąc. Codziennie teraz widzę jak się zmieniają. Kuwetkują, jedzą suchą karmę, cudownie się bawią. Mogę teraz obserwować, to co najfajniejsze w takich maluszkach. Ze zdrowiem też dobrze; wczoraj zakończyły antybiotyk, za 2, 3 dni będą pierwszy raz odrobaczane. Najbardziej lubią się przytulić do mojego psa, na kota patrzą wielkimi oczami :D, takie zdziwienie, że wielki. Tadzio dalej taki mniej poradny, główka dalej trzęsie się troszkę. Ale będzie pięknym kotem. Jak ja się z nimi rozstanę ?? :?

alla7

Od: Pon mar 29, 2010 18:38

[poprzednia][następna]