prawie 2 lata bez człowieka - pomocy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 20, 2013 21:28 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Tak ciągła zmiana miejsca nie służy kotu - żadnemu. Ale czasami bywa i tak.

Teraz najważniejsze aby uspokoiły się - inaczej pochorują się.
Na razie idzie całkiem dobrze.
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Sob kwi 20, 2013 23:07 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Kinnia pisze:Na razie idzie całkiem dobrze.

Dzisiaj np. Czarna nawrzucała Chanel jak się spotkały pod stałem, po czym wskoczyła na parapet. A Chanel hyc na stolik pod oknem i zagląda przez firankę do Czarnej.
- No co mi jeszcze powiesz?
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Wto kwi 23, 2013 14:15 Re: Ratunku DS rozpaczliwie potrzebny- Gang Burasków

Trudno popisze sobie......

Gang robi strajk "jedzeniowy" za to każe sie głaskać i głaskać i głaskać......
Mam nadzieje, że nie zrobia jakiegoś durnego numeru ........

Domów im trzeba i to bardzo. Czerwiec zbliża się strasznie szybko.....
Obrazek

Kinnia

Post » Czw kwi 25, 2013 9:32 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

No to popisze jeszcze ......

Boję się, że przyjdzie czerwiec a gang nie będzie miał domków. Panicznie się tego boję. One nie znają życia na dworze.

Na teraz wszystkie zdrowe i zadowolone. Zdecydowały, że kurczak na surowo jest jednak jadalny. Jakże miło z ich strony :twisted:
Obrazek

Kinnia

Post » Czw kwi 25, 2013 10:06 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Pytałam się Ciebie kiedyś skąd jesteś, uznałaś to za nieważne, jak jednak uważam, że ważne, bo można spróbować szukać domów lokalnie, na miejscu, są fora regionalne, może ktoś ma znajomych znajomych, różne są przypadki, czasami jakiś zbieg okoliczności, rozmowa i bach, czerwona lampka. Jak mi podrzucono 5 raczki do pracy, jak wracałam od osoby, która je przyjęła, to zadzwonił do mnie człowiek, wcześniej nie odbierałam, bo byłam u tej pani, przeprosiłam go, że miałam stresa, taką sytuację z kotami, a on - że mogłam mu jednego zostawić :) Gdzie są konkretnie Buraki, gdzie mieszkają?????????????

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Pt kwi 26, 2013 10:04 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Tak......

To sprawa jest prosta - kotek na trochę, zobaczymy czy jest taki jak ja chcę .... czyli jaki? No taki jak chcę - z rozmowy wynikneło, że ....czyta w myslach? :evil:

Litości
Obrazek

Kinnia

Post » Pt kwi 26, 2013 11:02 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

kot to nie pies, nie sposób go szybko wychować, wytresować, czegoś nauczyć, wyegzekwować. Miałam tez psy i bez problemu uczyłam je dawać głos, aportować, prosić, nie mówiąc już o łapie bo to prawie każdy pies potrafi. Z kotem tego się nie da. On nie przyjdzie na zawołanie, na komendę jak sam nie widzi w tym interesu. Tylko akceptując jego niezależność można się wkraść w jego łaski.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pt kwi 26, 2013 20:53 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Ewa ludzie nie zawsze sa w stanie odróżnic traktowanie przedmiotowe od podmiotowego za to większość i notorycznie jest roszczeniowa z zaimkiem dzierżrawczym zawsze na pocztku kazdego zdania, operuje przy tym przekonaniami iście z kart średniowiecza przesianymi przez wspomniane roszczenia.
Obrazek

Kinnia

Post » Nie kwi 28, 2013 10:58 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Ewar kiedyś mi powiedziała, że czasami tak bywa.......

Gang ma coraz mniej czasu a ja coraz mniej nadziei...... pociesza mnie tylko to, że chociaż 3 kociat poszła do domów, na prawdę dobrych i kochających domów. Marny ten efekt statystyczny jest....... ale jak to w opowieści było? ......powiedz to tej, która odpłynęła. 3 kociaków "odpłynęła" i to jest piękne. Chociaz to i chociaż tyle.

Gang spokojny i senny nieco. Zakończył strajk głodowy. Miziamy się i nawet Zyzio wychodzi spod kołderki :mrgreen: . Prada w dalszym ciągu obrażona na cały świat. Ta sterylka spowodowała straszny uraz u niej. To przestaje być już na poziomie względnie do przyjęcia. Muszę coś wymysleć na jej burczenie.
Obrazek

Kinnia

Post » Wto kwi 30, 2013 10:01 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Tak sobie myslę, że przykro mi iz tak wiele osób zniknęło.

Ok.

Gang zdrowy, cały i bardzo leniwy. Wyraźnie jest widać kto napędzał to szaleństwo :D oczywiście Coco i Channel - dwie wariatki. Aktualnie gang jest tak przytulaśny i miziasty, że aż sama jestem zdziwiona. Wczoraj przywitało mnie 4 koty czekające na całuski i głaski. Zyzio znów wyszedł spod kołderki - kolor futerka mu się zmienił, jest teraz bardziej srebrny a może słońca więcej to futerko lśni inaczej? ......piękny jest i tyle..... głaskany mruuuuuczy i ugniata. Słodziak po prostu. Już mu wybaczyłam akcje z kantami - o ja chory futerek jestem i nie wychodzię spod kołderki i nie jjem i ......
Śliczne i grzeczne są teraz.
Zapytań brak.
Obrazek

Kinnia

Post » Wto kwi 30, 2013 10:18 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Ja tam jestem cały czas :) podczytuję itp, ale niestety ostatnio mało czasu było na cokolwiek :?
Dopiero wracam do żywych :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto kwi 30, 2013 11:53 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Też jestem – z nadzieją na dobre wieści :D
Na razie trzeba chyba przeczekać ten dłuuugi weekend...
Będzie dobrze :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto kwi 30, 2013 12:04 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Wczoraj Coco ocierała się o Czarną i bodła ją łepkiem. Mnie się też po raz pierwszy nadstawiała do głaskania, już przychodzą za mną do kuchni, zwłaszcza jak pachnie rybką. Ale generalnie jeszcze uciekają i śmigają lotem błyskawicy, zwłaszcza Chanel, skacze wszędzie jak małpka.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Wto kwi 30, 2013 18:04 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Też podczytuję cały czas, tylko cicho siedzę ;)
Do czerwca jeszcze trochę czasu. Znajdą domki :ok:
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Wto kwi 30, 2013 21:29 Re: Ratunku DT tylko do czerwca - Gang Burasków

Dzieki, że jesteście.

Nie wiem czemu, ale coraz smutniej mi jest.
Cytujac .... pomyślę o tym jutro ...
Obrazek

Kinnia

[poprzednia][następna]