OTW8-Żuk[*]...Dzień jak co dzień...f.92!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sty 23, 2013 8:28 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Asiu a gdzie jest Lucek ?

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sty 23, 2013 8:31 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Najbardziej mi szkoda kotki :cry: .Czasem dokocenie jest trudne, tutaj było super, ale....
Nie wydaję nigdy kociaków do domku, gdzie byłyby jedynakami, bo jest duża szansa na zwrot z adopcji, o czym z resztą czytam na forum.Tutaj wszystko było tak jak trzeba, a mimo to nie udało się.Nigdy nie miałam płaczącego kota, ale wydaje mi się, że koty są trochę jak dzieci, trzeba je przytulać, bawić się z nimi, zapewnić im poczucie bezpieczeństwa.Wtedy jest wszystko w najlepszym porządku.Zabrakło uczucia i tyle.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 23, 2013 9:10 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

To ona nawet nie może Ci go przywieźć? Jasne, jest najważniejsza, kotka, która znowu zostanie sama, nie liczy się.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro sty 23, 2013 9:18 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Lucku :( szkoda tylko kota...

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Śro sty 23, 2013 9:31 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

MalgWroclaw pisze:To ona nawet nie może Ci go przywieźć? Jasne, jest najważniejsza, kotka, która znowu zostanie sama, nie liczy się.

Miałam zamiar tak napisać.Niech wsiada w pociąg i przywozi.Ale to dla Lucka dodatkowy stres i zagrożenie zdrowia.A on jest wart więcej niż dopieczenie :wink: pani.

Ewar, też szukam kotom domów gdzie jest drugi kot. Myślę,że łatwiej się z takim domem rozmawia .Jednak obecnosć drugiego kota usypia
deczko czujność nas, opiekunów.Mając gromadke kotów ,każdego koachamy. Więc z góry zakładamy,że takie osoby mają wsobie morze empatii i dobrej woli.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro sty 23, 2013 10:01 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

ASK@ pisze:
zuzzik pisze::evil: :evil:
jak można kota skreślać tylko dlatego, że nie jest od razu całuśnym miziakiem...
ludzie są podli :( :(

On jest miziakiem.Tylko mu czasu trzeba na aklimatyzację.Każdy o tym wie. Serca też mu potrzeba.A w tym domu serca dla niego nie ma.
Zawsze zadziwia mnie skreślanie kota po kilku problematycznych dniach.Całe tygodnie koty dogaduja się a tutaj koty cacy ze sobą ale pani żal siebie i swego snu.
Inusia będzie znów sama.A to taki towarzyski kot.No chyba że pani zacznie drogą prób i błędów adoptować coraz i nowe koty.Aż sie trafi fajowy.

Szkoda mi Lucka.Nie wiem czy one go przywiozą pociągiem bo TZ za diabła nie może jechać.
Myślę, że to bardzo prawdopodobne.
Uczucia Inki wbrew pozorom i deklaracjom będą tu na ostatnim miejscu, bo koty mają się dogadać od razu dla wygody pani... Biedna kicia :cry:
A Lucek tak płakał, bo może poznał się na niej - zamiast serca, egocentryczna bryła lodu... i źle mu było po prostu w zimnej jaskini.
Biedny Lucek miał stresującą przygodę. Inusi żal. :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro sty 23, 2013 10:08 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Dobra, skończymy z obgadywaniem Lucusia. To nie ten dom to nie to serce. Kota "miejscowego" tylko żal bo jakoś o jej uczuciach nie pomyślano.

Bardzo dziękuje za chęc pomocy w Luckowej sprawie Iwonce, Zosi i Agnieszce.

Z dzisiejszych dziwnych rzeczy to ta,że dziś bankomat nie gadał do mnie ludzkim głosem.Nawet dzień dobry chciałam do niego powiedzieć :mrgreen: Opowiedziałam TZ jak to wczoraj było , ześmiał się choć zdziwiony nie był. To nie moja pierwsza wpadka.
Druga fajna rzecz to...mamy ciepłą wodę.Piecyk zamontowany kosztem dłubania i nowych przyborników. Dzis gazownik z rachunkiem przydrepcze.Chyba ,ze go zasypie.Niech go zasypie :wink:
taka małą rzecz a cieszy.

Trzecia fajna sprawa to kocie zadowolenie z bajzlu i kipiszu. Koty mają sierść mocno zabieloną.Od głaskania mamy brudne ręce a mnie pyli sięod samego patrzenia na nie. Po wyjściu majstrów futra idą robotę odebrać i poprzestawiać wedle swoich upodobań wszelkie sprzęty i narzędzia. Potem jedzą,piją i pchają się do łóżek. Przoduje w majstrowaniu Szycha i Żwirek.

Szyszunia obsiusiała sobie kubraczek i został on zdjęty celem uprania.Szyszunia dostała małpiego rozumu i nic sobie nie robi z brzuszka pokancerowanego. Cały wieczór to było głośne zwracanie Szyszuni uwagi, upominania i inne równie fajne słowa padały.Ale Szyszunia strząsła z siebie nasze niezadowlenie dalej wariując.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 23, 2013 10:10 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Szycha :ok:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro sty 23, 2013 10:32 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

ASK@ pisze:Ewar, też szukam kotom domów gdzie jest drugi kot. Myślę,że łatwiej się z takim domem rozmawia .Jednak obecnosć drugiego kota usypia
deczko czujność nas, opiekunów.Mając gromadke kotów ,każdego koachamy. Więc z góry zakładamy,że takie osoby mają wsobie morze empatii i dobrej woli.

Jeżeli w domu są koty wystarczy je poobserwować i to daje jakiś obraz domku.Tu był jakiś wypadek przy pracy.

ewar

Post » Śro sty 23, 2013 10:38 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Gadałyśmy sobie dzisiaj z Asią o naszym nieudanym typie adopcyjnym sprzed paru lat.
Wszystko OK, dom sprawdzony, kochający itd itp.
Justyś poszedł na dokocenie. I wrócił po kilku dniach, bo pani nie mogła się wysypiać - koty tak szybko się dogadały, że biegały i ganiały się wieczorami i rankiem. Sen pani był świętszy niż reszta świata.
Szkoda wtedy tylko kotów, które już zdążą się polubić i całego zawracania d... Szkoda również naszego czasu na rozmowy, wizyty, jeżdżenie. :evil:

Ale pewnie nie pierwsza i obawiam się, że to nie ostatnia z naszych pomyłek. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro sty 23, 2013 10:45 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Szkoda kotów... Lucusia to nie, bo wróci do Was, ale tej Ineczki... :(

:ok: za prawdziwy domek!
Obrazek

merlok

Od: Wto wrz 20, 2011 23:41

Post » Śro sty 23, 2013 10:46 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Nigdy nie ma się pewności.Zawsze trzeba się liczyć z nie udaną adopcją.Bywa, że domek zapowiada się super, jest wizyta PA, umowa, a raptem coś wyskakuje.Lucek znajdzie inny domek, na szczęście nic złego mu się nie stało.

ewar

Post » Śro sty 23, 2013 12:50 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

ewar pisze:Nigdy nie ma się pewności.Zawsze trzeba się liczyć z nie udaną adopcją.Bywa, że domek zapowiada się super, jest wizyta PA, umowa, a raptem coś wyskakuje.Lucek znajdzie inny domek, na szczęście nic złego mu się nie stało.

Całe szczęście,że mu nic nie jest.Wróci do nas.Choć różne problemy mogą wystąpić w związku z pobytem poza domem.Żwiruś się ucieszy z jego powrotu.
Zawsze się liczymy z nieudaną adopcją.Każda z nas się liczy.

To kochany kot ten nasz Lucuś..Na prawdę kochany.Taki dzieciuch i cyckacz.
Jaką by dom filozofię oddawaniową nie stworzył to wszystko jest nic nie warte.Gdy JA jest na pierwszym miejscu to tam miejsca dla prawdziwej miłości do zwierza nie ma.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 23, 2013 14:08 Re: OTW8-Żuk[*] Lucek wraca :(

Ku pokrzepieniu.
Los plecie dobre wieści z tymi deczko przykrymi. Jak to los.
Wieści z DS.

Semirek i Zuza
Pani Joasiu, donoszę, że Semir jest już odjajczony. Zniósł to bardzo dzielnie. Tego samego dnia dokazywał jak gdyby nigdy nic. Zuza też ma dobry humor. Jest bardzo wścibska, a Semir, o krok za nią, robi to samo co ona. Sypia do góry kołami...Obydwoje sa strasznymi pieszczochami i pewnie zastępują nam na codzień wnuki, które widujemy stosunkowo rzadko...
Obrazek

Maszka i Szajbunia
...Dziewczyny szaleją. Są po prostu wszędzie. Szajba czasami nie ma siły już biegać i rozkłada się zmęczona a Masza dalej biega i zaczepia ;) Dziwiliśmy się że aż taką prędkość można rozwinąć na tak krótkim dystansie.
...Maszka jakby miała podane to by zjadła konia z kopytami. Musimy rozdizelać kocice bo wyjada wszystko Szajbie i dawkować bo by wtrąbiła tyle ile by się nałożyło... Pierwszej nocy zawstydzona spała w legowisku ale już łatwo jej przychodzi rozkładanie się niczym Lejdi ii na poduszce :):):)

Obrazek

Misza i Mała Mi
... jestem przeszczęśliwa, że mam moją dwójkę i każdego dnia dziękuję Bogu za ich obecność.Dają mi mnóstwo pozytywnej energii i radości. Oczywiście, że broją, brykają i nie zawsze się słuchają. ...Wiedzą już o pewnych zakazach, ale po kociemu starają się je obchodzić, co mnie rozczula, tak że muszę się pilnować, żeby ich nie rozpieścić. Są duże!!!! Misza większy od Małej gdzieś o 1/3. ...wszyscy moi znajomi zachwycają się ich urodą i manierami, bo gościnne z nich kotki :) ... szczególnie Misza taki przytulas. Mała jednak troszkę na dystans jest, taka damulka :) ...

ObrazekObrazek
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 23, 2013 19:22 Re: OTW8-Żuk[*]Lucek wraca:(i fajniejsze,inne wieści

Dobre wieści są super :D
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

[poprzednia][następna]