Szczytno. Tymczasy u horacy 7. Szukamy kotom domów.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 18, 2012 21:37 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Marto zajrzałam na wątki piesków ,Misia jest bardzo podobna do psa którego w ubiegłym roku w kwietniu umierającego znalazłam przy trasie na wystawę psów w Nowym Dworze Mazowieckim.Leżał w rowie i się nie ruszał był jasnym psim szkieletem z ogromnymi ranami na szyi i setką kleszczy.Dzięki opiece Achy 13 i wetów przeżył i dzisiaj ma się dobrze,pozostał w dt na stałe.Czyli rzeczywiscie podobne jesteśmy z tym zbieraniem.Moge spytać jakie masz psy?
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro sty 18, 2012 21:40 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

horacy 7 pisze:Na piwnice mam już plana ,jednak wole zabrać tam coś najciężej chorego ze schroniska by przetrwało.

wiem, wiem, są bardziej potrzebujące i to na cito. Po prostu nie chciałabym, żeby Miszy coś się stało na tak zwanej wolności, to świetny kot. Ale trzeciego jak na razie nie mogę od Ciebie zabrać :wink: Szczególnie, że te dwa będą do całkowitego obrobienia (szczepienia, odrobaczenia, sterylizacja) Ale w przyszłości, kto wie . . . :wink:

A leki to może dać twoja wetka. Generalnie moim kotom robię zastrzyki, ale nie wiem czy Fiodor mi sobie pozwoli zrobić. Jak nie, to podjadę do miejscowego weta na zastrzyk.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Śro sty 18, 2012 21:46 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Też wolałabym by był bezpieczny ,on dużo czasu spędza na klatce leży sobie w kąciku pod moimi drzwiami.Marto nawet nie śmiałabym prosić o zabranie trzeciego kota.Moze kiedyś. :mrgreen:

horacy 7

Post » Śro sty 18, 2012 21:53 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

horacy 7 pisze:Marto zajrzałam na wątki piesków ,Misia jest bardzo podobna do psa którego w ubiegłym roku w kwietniu umierającego znalazłam przy trasie na wystawę psów w Nowym Dworze Mazowieckim.Leżał w rowie i się nie ruszał był jasnym psim szkieletem z ogromnymi ranami na szyi i setką kleszczy.Dzięki opiece Achy 13 i wetów przeżył i dzisiaj ma się dobrze,pozostał w dt na stałe.Czyli rzeczywiscie podobne jesteśmy z tym zbieraniem.Moge spytać jakie masz psy?

11 kundli zebranych z ulicy. Od 10 do 35 kg wagi:
Max - znaleziony na działkach jako szczeniak 6 tyg.
Ferdek - koczujący na dworcu autobusowym
Sasza - zimą, biegający na targu, wygłodniały
Poldek - przy szocie, wygłodniały, pobity lub potrącony przez samochód - wydobrzał
Kruczek - koczował pod sklepem mięsnym
Oskar - włóczył się po całym mieście i cmentarzu
Misia,- - znaleziona przy szosie w środku lasu
Nuka - znaleziona jako szczeniak na głównym parkingu miejskim, zimą
Lucia - gospodarska ze stodoły
Tosia - znaleziona na cmentarzu wraz z dwoma innymi szczeniakami
i mała bezimienna jeszcze sunia - mój ojciec ją uratował - stała na metrowym łańcuchu przywiązanym do stodoły, bez wody, wyła.

Czarne, białe, łaciate, biszkoptowe - prawdziwe kundelki.
Do oddania są trzy, gdyż reszta już za długo z nami jest i byłaby to zbyt wielka dla nich krzywda. Ale psie adopcje stoją, gorzej niż z kotami.

marta-po

Post » Śro sty 18, 2012 22:33 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Jesteś drugim aniołem jakiego poznałam na forum,tylko podwójnym psim i kocim. :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ja mam dwa psy tylko jedną sunię ponad 40 kg i kilka kotów i moje dzieci i ich znajomi mówią ,ze przychodzą do zoo lub schroniska.Mieszkam niestety w dwu pokojowym mieszkaniu i wiecej sie chyba nie zmieści.

horacy 7

Post » Śro sty 18, 2012 22:46 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

horacy 7 pisze:Mieszkam niestety w dwu pokojowym mieszkaniu i wiecej sie chyba nie zmieści.

Ja bym pewnie jeszcze upchnęła :lol: , ale nie podołam już finansowo, czasowo i nerwowo. Mam też cztery miejsca, gdzie dokarmiam koty wolnożyjące. Teraz czekam na reakcję ze strony mojej gminy, gdyż zaczęłam z nimi rozmowy na temat przeznaczenia przez nich środków finansowych na sterylizację i dokarmianie bezdomnych zwierząt. Będzie ciężko sforsować ten mur, ale konsekwentnie będę ciągnęła ten problem, aż do chwili, gdy mając mnie dość przeznaczą na ten cel pieniądze.

marta-po

Post » Czw sty 19, 2012 11:20 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Mi się wydaje ,że w tym roku adopcje w ogóle stoją.Bynajmniej u nas Mazury to niestety zagłębie bezdomności bo dużo wsi ,więc rozmnażanie kweitnie i po wakacjach zwierzęta też zostają bo znudziły się właścicielom w miastach.U nas miasto powiatowe a mamy więcej psów w schronisku niż wojewódzkim Olsztynie.Ile z nich do schroniska nie trafi bo jest bardzo przepełnione,psy tkwia w schronisku latami.W tym roku kilka znalazło dzięki nam dt i ds,ale to kropla w morzu potrzeb.

horacy 7

Post » Czw sty 19, 2012 12:22 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Może warto ogłaszać zwierzaki na terenie całego kraju a nie tylko warmińsko-mazurskiego? Bedzie większa szansa na domki. :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw sty 19, 2012 14:03 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Marzenia11 pisze:Może warto ogłaszać zwierzaki na terenie całego kraju a nie tylko warmińsko-mazurskiego? Bedzie większa szansa na domki. :ok: :ok: :ok:

Są ogłaszane na terenie całego kraju i większośc z nich daleko znajduje domy np.Kraków.Włocławek,Inowropcław,Warszawa.Płock itp.Niestety najczęsciej to pieski małe ,kudłate ,w typie rasy ,zwykłe ,pospolite i duże psy czekają i odchodzą za kratami zrezygnowane i samotne chociaż robimy wszystko co się da by znalazły dom.Wysłuchałam dzisiaj jeszcze jednej smutnej historii ,mąż na złość żonie odwiózł cztery koty z jej 12 do schroniska mimo tego ,ze były tam 1 dzień już jeden odszedł.Kobieta odebrała je spowrotem.Jakie to wszystko jest okropne. :evil:

horacy 7

Post » Czw sty 19, 2012 19:24 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Jesteśmy po pracy,koty nakarmione i trochę wygłaskane ale wciąż za mało.Misza czekał pod drzwiami śpiąc sobie na polarku,ziewał jak przyszłam do mieszkanie i czekał grzecznie na papu. :wink:

horacy 7

Post » Czw sty 19, 2012 19:25 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

A piwniczni rekonwalescenci muszą się szykować do wyjazdu.
Czy już pakują plecaczki?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sty 19, 2012 19:43 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

meksykanka pisze:A piwniczni rekonwalescenci muszą się szykować do wyjazdu.
Czy już pakują plecaczki?

Tak dopiero pierwsze przymiarki do pakowania mamy zrobione.

horacy 7

Post » Czw sty 19, 2012 20:00 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

U mnie wszystko gotowe na ich przyjazd.

Dziś u nas smutno. Straciłyśmy działkową koteczkę. Z Basią - właścicielką działki, na której zamieszkały koty, na zmianę dojeźdzamy, dokarmiamy, sterylizujemy po kolei grupkę pięciu kotów na jej działce. Dziś znalazłyśmy martwą koteczkę. Nie wiemy co się mogło stać. Po prostu leżała martwa pod drzewem. Zastanawiamy się czy nie doszło np. do pęknięcia śledziony po upadku z drzewa, gdyż miała takie dziwne opuchnięte wybrzuszenie na boku. Nic innego nie przychodzi nam do głowy. Kotki te są zadbane, mają ciepłe budki, stały dostęp do karmy, dlatego to był taki mały szok dla nas.

marta-po

Post » Czw sty 19, 2012 20:06 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

marta-po pisze:U mnie wszystko gotowe na ich przyjazd.

Dziś u nas smutno. Straciłyśmy działkową koteczkę. Z Basią - właścicielką działki, na której zamieszkały koty, na zmianę dojeźdzamy, dokarmiamy, sterylizujemy po kolei grupkę pięciu kotów na jej działce. Dziś znalazłyśmy martwą koteczkę. Nie wiemy co się mogło stać. Po prostu leżała martwa pod drzewem. Zastanawiamy się czy nie doszło np. do pęknięcia śledziony po upadku z drzewa, gdyż miała takie dziwne opuchnięte wybrzuszenie na boku. Nic innego nie przychodzi nam do głowy. Kotki te są zadbane, mają ciepłe budki, stały dostęp do karmy, dlatego to był taki mały szok dla nas.

Przykro mi bardzo Marto ,kazda strata tak bardzo boli.Śpij koteczko[*]

horacy 7

Post » Czw sty 19, 2012 20:18 Re: Tymczasy u horacy 7. Biało rudy Misza na klatce schodowej :(

Opłakuję każdego bezdomniaka jaki odejdzie.Przecież dba sie o nie i przywiązuje do nich.Śpij kociczko spokojnie [*]

Trzymam kciuki za drogę :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

[poprzednia][następna]