Walczymy z powikłaniami po PP.Prosimy o wsparcie finansowe!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro wrz 16, 2009 15:13 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

anja2201 pisze:Witam .
Czy Leksi jest nadal do adopcji? Bo zakochałam się jak tylko go zobaczyłam , kiedy kotek jak tylko będzie mógł zosanie wysterylizowany? Poniewarz ma być w domu z ogrodem , a nie chciała bym małych kociątek (i tak jest za dużo małych bidasiów). Kotek miał by psa ( wielkości yorka) do towarzystwa i naprawdę kochającą pańcie ( moją mamę) . Jeśli macie jakiekolwiek wątpliwości zajrzyjcie na dogo (anja2201) , myślę ,że to wystarczy. :D A z kąd kotka można by odebrać i kiedy ?

Sterylizację/kastrację wykonuje się nie wcześniej niż po 6 miesiącach życia!

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro wrz 16, 2009 15:19 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

hodna11 wybacz, ale się w zupełności z Tobą nie zgodzę. Istnieje wczesna kastracja w ok 12-14tyg życia można koty spokojnie poddać zabiegowi, ale ten j temat już był poruszany na miau wiele razy.
Co do wychodzenia kotów na ogródek- ja też swoje wyprowadzam pod moim nadzorem i nie wiem skąd to zdziwienie, że kot będzie wychodził?
Obrazek

monitomi

Od: Nie maja 03, 2009 20:10

Post » Śro wrz 16, 2009 15:25 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

monitomi pisze:Co do wychodzenia kotów na ogródek- ja też swoje wyprowadzam pod moim nadzorem i nie wiem skąd to zdziwienie, że kot będzie wychodził?

A ktoś wyrażał zdziwienie? Zapytałam tylko.
Krótko jesteś na forum, więc pewnie nie wiesz, że większość forumowiczów preferuje domy niewychodzące. A jeśli tak - to do zabezpieczonego ogrodu, woliery lub na smyczy.
Upilnowanie kota, który może przesadzić ogrodzenie w dwie sekundy, to złudzenie.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro wrz 16, 2009 15:36 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Greta to, że jestem krótko na forum nie oznacza, że krótko je czytam i wiem jak jest z domkami. Ja też preferuje nie wychodzące oczywiście, ale na swoim przykładzie wiem, że kota można upilnować w ogrodzie. Fakt, że ja mam koty rasowe i one nie są skoczne w ogóle, ale kota dachowca można przecież na szelkach wyprowadzać, żeby nie wyskoczył. A jeżeli osoba mieszka na wsi to jestem za ty aby taki kot sobie chodził gdzie chce, jeżeli jest oczywiście wykastrowany lub po sterylce.
W każdym razie nr tel do Safii podałam na PW i resztą ona pokieruje.
Obrazek

monitomi

Post » Śro wrz 16, 2009 15:39 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

monitomi pisze:A jeżeli osoba mieszka na wsi to jestem za ty aby taki kot sobie chodził gdzie chce, jeżeli jest oczywiście wykastrowany lub po sterylce.

To poczytaj wątki Kociamy - na wsi też są psy, samochody i źli ludzie :(

monitomi pisze:W każdym razie nr tel do Safii podałam na PW i resztą ona pokieruje.

Oczywiście.
Nie rozumiem, czemu mnie ochrzaniasz za zadanie pytania 8O :evil:
To jest forum dyskusyjne, do licha :roll:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro wrz 16, 2009 15:46 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Greta ja cię nie ochrzaniam w żadnym wypadku, źle mnie zrozumiałaś :roll:
Obrazek

monitomi

Post » Śro wrz 16, 2009 15:49 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Określenie
nie wiem skąd to zdziwienie
do grzecznych ani sympatycznych nie należy. :? Przepraszam za OT, to już ostatnie.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro wrz 16, 2009 15:55 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Greta skończymy tą dyskusję, bo na prawdę mnie dziwi, że taka jesteś wrażliwa. Zwykłe zdanie napisałam, a ty twierdzisz, że nie jest ono grzeczne, przecież nie ma tam ani znaków wykrzyknika ani dużych liter :roll:
Obrazek

monitomi

Post » Śro wrz 16, 2009 16:15 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

monitomi - zaproponowałam to samo post wyżej.
W końcu najważniejsze jest, aby maluchy trafiły do dobrych i odpowiedzialnych domów :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro wrz 16, 2009 16:19 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Tak będzie wychodzić do ogrodu , dlatego , zaraz jak tylko będzie taka możliwość chciała bym ją wysterlizować .Poprzedni kociak mojej mamy ( niestety zachrował) był cały czas na dworze siedział z psem i nigdy się nie zdarzyło ,żeby gdzieś poszedł .

anja2201

Od: Śro wrz 16, 2009 14:52

Post » Śro wrz 16, 2009 17:28 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

wieści z ostatniej chwili.. z maluszkami jest bardzo, bardzo źle :(
Safii była dziś z nimi parę razy u weta i on jest zdania, że jest bardzo źle!!
Trzymajcie kciuki za te małe istotki i za Safii, żeby dała radę dziewczyna!!
jak coś więcej będę wiedziała to napiszę a na razie tylko modlitwy i kciuki mogą pomóc :(
Obrazek

monitomi

Post » Śro wrz 16, 2009 17:29 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Ale co się stało? :( :( :(
Biegunka?
Kciuki oczywiście są :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

Post » Śro wrz 16, 2009 18:14 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Z tego co zrozumiałam przez tel ( a byłam w drodze w aucie więc słabo słyszałam), to maluchy mają biegunkę i wymiotują, ale Safii nie słucha weta, że mają małe szanse i walczy o nie i prosi o trzymanie kciuków :ok:
Obrazek

monitomi

Post » Śro wrz 16, 2009 19:00 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

:( :( :( :( pp? Trzymajcie się kotuńki :ok: :ok: :ok: :ok:

koko_

Od: Pt gru 19, 2008 16:15

Post » Śro wrz 16, 2009 19:31 Re: Kolorowe maluszki poszukują DS! Częstochowa! >^^<

Niekoniecznie.
Mój Ryś też miał w tym wieku biegunkę i wyszedł z tego.
Bardzo mocne kciuki.
To tylko ja,
Tż Gretty

Gretta

[poprzednia][następna]