Biało-srebrny Bernie-CoolCotek. Pojechał do domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 25, 2008 22:44

Glumza to taka turystyczna potrawa jednogarnkowa. Najbardziej hardcorowa wersja to żarełko pod namiotami, w góach gdzieś, na ognisku, w jednym garnku makaron, do niego wkłada się konserwę tusystyczną, wszysko co ma się w plecaku (fasola, kukurydza papryka, itd) I mnóstwo koncentratu pomidorowego. Je si e z jednego garnka nad ogniskiem

Wersja udomowiona: Rozgotowany makaron smażymy na czosnku, wbijamy jajko, następnie tuńczyka lub mięso mielone lub nic (ja wolę nic), kukurydzę, oliwki, dużo koncentratu, przyprawy do smaku i duuuużo sera. Bełtany aż wyjdzie taka glumza

Jeszcze jest inna potrawa - Glut
Ale to w innym odcinku:)

panna rozyczka

Od: Wto paź 28, 2008 10:37
Post » Wto lis 25, 2008 22:58

Królik Bernard :lol:

A glumza git, przynajmniej wiem teraz co jem jak mi się totalnie nie chce pichcić ;)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro lis 26, 2008 8:36

panna rozyczka pisze:Glumza to taka turystyczna potrawa jednogarnkowa. Najbardziej hardcorowa wersja to żarełko pod namiotami, w góach gdzieś, na ognisku, w jednym garnku makaron, do niego wkłada się konserwę tusystyczną, wszysko co ma się w plecaku (fasola, kukurydza papryka, itd) I mnóstwo koncentratu pomidorowego. Je si e z jednego garnka nad ogniskiem

Wersja udomowiona: Rozgotowany makaron smażymy na czosnku, wbijamy jajko, następnie tuńczyka lub mięso mielone lub nic (ja wolę nic), kukurydzę, oliwki, dużo koncentratu, przyprawy do smaku i duuuużo sera. Bełtany aż wyjdzie taka glumza

Jeszcze jest inna potrawa - Glut
Ale to w innym odcinku:)

panno rozyczko, co Wy jadacie :strach: :P

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro lis 26, 2008 9:06

Ło matko 8O a co to Glut?

Ale glumza - podoba mi sie :D :D

Fajniutki watek i dobrze sie go podczytuje.
:D
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Śro lis 26, 2008 9:47

Spozniona cioteczka sie melduje, dzieki Wam rozesmiana wreszcie :wink:
Berni przearcypiekny :love:( nawet grzybkiem przyprawiony :wink: )
Z wypiekami na twarzy czekam na kolejne odcinki- rowniez kulinarne :wink: A teraz biegne do watku Ashy nadrabiac zaleglosci :wink:
Ostatnio edytowano Śro lis 26, 2008 10:31 przez jerzykowka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro lis 26, 2008 10:20

Inga, normalnie jestem obrażona Obrazek
normalnie ciotka nawet na gg linka do Bernarda CoolCotka nie posłała i ja mam teraz 3 stronicowe zaległości Obrazek
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro lis 26, 2008 10:46

Magija pisze:Inga, normalnie jestem obrażona Obrazek
normalnie ciotka nawet na gg linka do Bernarda CoolCotka nie posłała i ja mam teraz 3 stronicowe zaległości Obrazek

Ja do Ashy też nie wysłałam Obrazek

Chyba muszę się szybko poprawić :oops:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lis 26, 2008 10:47

gosiaa pisze:
Magija pisze:Inga, normalnie jestem obrażona Obrazek

Ja do Ashy też nie wysłałam Obrazek

Chyba muszę się szybko poprawić :oops:

oj Ciotki!
Obrazek

Magija

Post » Śro lis 26, 2008 11:48

Ciotka Inga wrzuciła linka do wątku Bernardzia w wątku schroniskowym. Trzeba uważnie czytać wątek macierzysty (a nie se tylko przelatywać :evil: ) to by się wiedziało, co się u Ingi zalęgło :wink:

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro lis 26, 2008 11:55

pisiokot pisze:Ciotka Inga wrzuciła linka do wątku Bernardzia w wątku schroniskowym. Trzeba uważnie czytać wątek macierzysty (a nie se tylko przelatywać :evil: ) to by się wiedziało, co się u Ingi zalęgło :wink:

Ja też wrzuciłam czyli że jestem usprawiedliwiona? :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro lis 26, 2008 11:59

pisiokot pisze:Ciotka Inga wrzuciła linka do wątku Bernardzia w wątku schroniskowym. Trzeba uważnie czytać wątek macierzysty (a nie se tylko przelatywać :evil: ) to by się wiedziało, co się u Ingi zalęgło :wink:

no tak, pobijcie teraz ciotkę magiję, proszę bardzo :evil:
Obrazek

Magija

Post » Śro lis 26, 2008 12:03

ciotka Magija po tylku dostanie? ;) :twisted:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro lis 26, 2008 12:31

miałam długo długo link do wątku w opisie na gg i już myślałam, że się Ciocia Magija obraziła, albo co, że do Berniego nie zajrzała :? :wink:

Jesli chodzi o glumzę to w takim razie już wiem, czego nie lubię :lol: no chyba że wersja jeszcze bardziej uproszczona, czyli makaron, czosnek, oregano i ser, mniam :)

CoolCaty, mamy grzyba :( wczoraj, już po wstawieniu zdjęć, znalazłam jeszcze jedno ognisko, zaraz obok i chyba nawet większe :( Bernard jest łysolek, może podamy mu jeszcze Biocan, jak miną dwa tygodnie?...?

Odcinek czwarty byłby smutno-przerażający, więc powiem tylko, że oprócz grzyba, to mały tak nienawidzi zastrzyków, że nie wiem :strach: wczorajsza kłujka pojedyncza skończyła się takim wrzaskiem, że nasze koty w ułamku sekundy zmaterializowały się obok CoolCotka, patrząc z troską, czy on jeszcza żyje. W oczach Georga malował się prawdziwy strach, nawet Sasza wyszedł z sypialni. Ciekawe, co ten mały wrzeszczy? jedyne co mi przychodzi do głowy i mogłoby wywołać aż taką reakcję u dorosłych kotów to "Zamordowali mnie, aaaaaauaaaa !!! "
Georg tak mu współczuje, że nawet ani razu na małego nie prychnął 8O

a co zauważyliśmy... to pokażemy popołudniu, bo wymaga ilustracji :D Będziemy pokazywać i omawiać :lol:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro lis 26, 2008 12:38

biedny maluniek. mordują kotka!!
ale widzisz jakie masz kochane koty - sprawdzają, co z małym. I Georg nie prychnął :twisted: kochany taki. A Ty go od morderców, małp czarnych... ;)

siem nie mogem doczekać tych ilustracji i omówień. Ale mam nadzieję, że Berni to jednak kocurek???? :twisted: :wink:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lis 26, 2008 12:52

magdaradek pisze:siem nie mogem doczekać tych ilustracji i omówień. Ale mam nadzieję, że Berni to jednak kocurek???? :twisted: :wink:

Też jestem ciekawa czego się Inga z Wieśkiem dopatrzyli 8O. Może Bernardzik ma trzy jajka alboco ? :wink:

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]