!!Bromba i Nestor!! Zoja['] Gżdacz [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 15, 2008 10:24

dokładnie, jesli Marcjanna nie odbierze pw-nie wiem, jak tam i niej z kompem :roll: - nawet będąc już w schronie mozesz umówic sie z którąs z dziewczyn, a po południu odebrac wybrane kotki-zanim papierkowe sprawy będa przygotowane, zdążycie transporter załatwic :ok:
Paulinko, jesli nie skontaktowałas sie z Matcjanną a jestes do 12 w zasiegu netu, daj znac , zadzwonię do Niej

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob lis 15, 2008 10:46

Paulinko,transporterek musisz mieć w przyszłości,jest konieczny.Ja mam torbę transportową,czasem pożyczam transporterek.Jednorazowy zakup,można czasem tafić na promocje i nie wychodzi to drogo.
Jestem pewna,że znajdziesz dziś najmilsze,najukochańsze koty pod słońcem.Bardzo się cieszę.Czekam na wieści z niecierpliwością.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lis 15, 2008 11:19

Właśnie wychodzę do schroniska.
Ostatnio edytowano Sob lis 15, 2008 14:22 przez paulinka116, łącznie edytowano 1 raz

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Sob lis 15, 2008 11:28

DZIŚ WIELKI DZIEŃ----------CZEKAMY NA SZCZĘŚLIWCÓW :balony: :birthday: :dance: :dance2:
krynia08

Post » Sob lis 15, 2008 14:32

Czekamy na relacje :D

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Sob lis 15, 2008 14:52

No więc udało się:) Zaadoptowałam dwa najpiękniejsze kotki na świecie :)
Mają 6 tygodni. Podobno przedwczoraj ktoś je podrzucił do schroniska. Mają jeszcze pięcioro rodzeństwa które jak wychodziłam ze schronu to czekały na swoich ludzi. Może ktoś je zechce? Są 2 pingwinki jeszcze i 3 całe czarne.
Ja zaadoptowałam jedną jedyną szylkretkę i pingwinka z pięknymi skarpetkami. Dziewczynka nazywa się Bromba a chłopiec Gżdacz. Podróż minęła nam bardzo spokojnie - Gżdacz prawie cały czas spał, a Bromba tylko się rozglądała z ciekawością. Teraz już się zaaklimatyzowały i szaleją. Tylko przez pierwsze 10 minut się bały trochę więc prawie od razu się zadomowiły. Poniżej wrzucam ich zdjęcia.

Acha i jeszcze pytanie. Zauważyłam że się dosyć dużo drapią - zwłaszcza Gżdacz. Pani w schronisku powiedziała że są odrobaczone i odpchlone. Czy to możliwe żeby nadal miały pchły? Może je wykąpać bo są też oprócz tego dosyć brudne..?

Gżdacz:
Obrazek
Obrazek
Bromba:
Obrazek
Obrazek
Wspólne szaleństwa:
Obrazek
Obrazek

paulinka116

Post » Sob lis 15, 2008 14:55

Acha i jeszcze chciałam podziękować wszystkim którzy mi pomogli w szczególności Marcjannie która chciała bardzo uczynnie poratować mnie transporterkiem (obyło się bez - takie spokojne mam koteczki :)) :) :*

paulinka116

Post » Sob lis 15, 2008 15:00

Myślę,że niemal na 100% są zapchlone i zarobaczone,mimo deklaracji pani ze schroniska. Powinnaś w poniedziałek iść na przegląd do weta.Pewnie powtórzy odrobaczanie.Obserwuj urobek kuwetkowy. Jak tylko będzie można,zaszczep je.

Są boooskie :D

Koleżanka wzięła kociątko ze schroniska,oczywiście odrobaczone.W przeciągu tygodnia odeszło,mimo intensywnego leczenia.Było bardzo zarobaczone.

MaybeXX

Post » Sob lis 15, 2008 15:18

ale cudaczki------gratulacje nowej rodzinki---------dziekujemy za okazane serce maluchom są piękne :1luvu: :balony: :aniolek:
krynia08

Post » Sob lis 15, 2008 15:23

Nie wiem co mam z nimi zrobic. Strasznie dużo pcheł z nich wypada. To po pierwsze. A po drugie przed chwilą Bromba zrobiła kupkę i potem jakiś bardzo długi biały robal jej wystawał.. Wyciągnęłam go ale nie wiem może już dziś pójdę do weterynarza??

paulinka116

Post » Sob lis 15, 2008 15:24

Zapomniałam napisać że one dziś przy nas dostały tabletkę na odrobaczanie i zostały odpchlone.

paulinka116

Post » Sob lis 15, 2008 15:29

Dlatego pchły wypadają i wylatują robale bo zaczęły działać preparaty. Na pewno będą wymagały powtórki. Myj dokładnie swoje rączęta żebyś sobie nie zafundowała bogatego życia wewnętrznego. A kocięta piękne !!! :1luvu:

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob lis 15, 2008 15:37

myśle ze wizyta u weta nie zaszkodzi zawsze wytlumaczy wszystko i dokladnie obejrzy maluszki--------nie stresuj sie nowa mamo :twisted: i sprawdzaj czy robale poległy na placu boju
krynia08

Post » Sob lis 15, 2008 15:49

Pchły spadają-to dobrze.
Co do odrobaczania,to musisz być czujna.Maluchy pewnie będą wymagały powtórki (oby jednej).Zawsze po podaniu środka na odrobaczenie istnieje ryzyko powikłań.Tym większe,im większe jest życie wewnętrzne.Po pierwsze:środki na robale powodują zabicie robali,a te będąc jeszcze wewnątrz kociaka uwalniają toksyny,które są szkodliwe dla kota.Po drugie:zdechłe robale ,jeśli ich dużo,mogą skłębić się w jelicie kota i spowodować niedrożność jelita 9niebezpieczne!). Weci podają często kotom środki na odrobaczanie najpierw w małej dawce,żeby nie wywołać powikłań jak wyżej.Wtedy procedurę odrobaczania trzeba powtarzać aż do skutku.

Obserwuj maluchy.Patrz,czy oba robią kupale.
Uratowałaś je,zdajesz sobie sprawę? :D

Minie kilka dni i zapomnisz,że miałaś je z dodatkiem :wink:
Co do pcheł,to można spróbować wyczesywać kota grzebieniem.Wcześniej należy włożyć watę między zęby grzebienia.Wtedy wyczeszesz pchły w watę.

MaybeXX

Post » Sob lis 15, 2008 17:40

Paulinko,nawet nie wiem,co napisać.Kotki są cudowne,na początku będą problemy,bo to kociaki,ale potem sama radość.Zawsze prawie są pchły i robaki.Czeka Cię jeszcze szczepienie i sterylizacja,ale to ostatnie może, a właściwie musi poczekać.Uratowałaś dwa życia,to prawda.Bardzo,ale bardzo się cieszę i na pewno będę śledzić wątek.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

[poprzednia][następna]