Smutne życie staruszkiRamolki.Czy los się odmieni?TRÓJMIASTO

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 19, 2009 20:15

Tez moge tylko podrzucic i trzymac kciuki za domek
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Czw sty 22, 2009 10:14

m&j już wyjaśniam sytuację Ramolki:
Ramolka jest u mnie na domu tymczasowym. Do schroniska na pewno nie wróci i domu jej nie wypowiem, ale szukam dla niej dobrego opiekuna na stałe. U mnie, jak to zresztą widać na zdjęciach, zwierząt jest ci dostatek. Czego na zdjęciach nie widać, mieszkam też z liczną rodziną, która nie do końca akceptuje, jak to kiedyś określił mój tata: mojej niezrozumiałej pasji do kolekcjonowania organizmów żywych.
Do tego wszystkiego dochodzi brak czasu, który mogłabym kiciuni poświęcić.
Dlatego chętnie przekazałabym ją w lepsze ręce.
U mnie wówczas zwolniłoby się miejsce i może mogłabym pomóc jakiemuś innemu kotu, który zjawiłby się na mojej drodze.
Obrazek

hreidar

Od: Czw sty 18, 2007 21:07

Post » Pt lis 13, 2009 11:55 Re: Smutne życie staruszkiRamolki.Czy los się odmieni?TRÓJMIASTO

Staruszka Ramolka miała silne załamanie stanu zdrowia. W maju.
Napisałam wtedy do Aniki:
"Możesz zdjąć Ramolkę z wątku o kocich staruszkach.
Dzisiaj zdiagnozowano u niej zmiany nowotworowe, nieoperacyjne z racji wieku. Obawiam się, że to już koniec.
W tej sytuacji nie ma sensu szukać jej domu (zresztą i tak zbyt intensywnie go nie szukałam).
Resztę dni, która jej została spędzi u mnie. "

Tych dni okazało się całkiem sporo, bo Ramolka nadal żyje :D
Ma co prawda tragiczną mocznicę, ale jakoś nie przeszkadza jej to cieszyc się życiem. Apetyt o dziwo jej służy.
Wykazuje się dużą przedsiębiorczością w wyszukiwaniu coraz to dziwniejszych miejsc na załatwianie swoich potrzeb naturalnych i wywijania się z moich rąk w trakcie aplikowania kroplówki ("Oburzające!!! Po co mi ta kroplówka!!! Porządnemu kotu nie robi się takich rzeczy!!!")
No ale do adopcji już nie jest. Zostaje u mnie. Na resztę dni która jej została :wink:
Obrazek

hreidar

Od: Czw sty 18, 2007 21:07

[poprzednia]