Czarny Antoś już w domu! :) Dziękuję wszystkim! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw gru 27, 2007 16:53

Bierka pisze:Oby się udało i Kocinka nie przeziębił się :ok:
Marcelibu, jakby co to mogę odebrać Antka na Centralnym zero problemu.
Bardzo mi zależy na transporcie na początku stycznia bo mam urlop do 6 siedzę w domu i mielibyśmy czas aby sie zaprzyjaźnić i odchuchać po takiej podróży.

Nie widzę problemu. Tylko byłoby dobrze, żeby zawieźć Antka taksówką do domu, żeby się nie przeziębił. Ostatnio, jak Dorota wiozła Meo, to w pociągu było strasznie gorąco, a na dworzu - tak średnio, więc też woziłam ich taksówkami. Chyba, że masz samochód, to Was umówię z Januszem na Centralnej i odbierzesz Antka.
Na razie muszę ustalić z Januszem odebranie Antka w Gliwicach przed podróżą. Bo tu trzeba by kotka dowieźć, a EwKo nie bardzo ma jak, a nie wiem jak z Januszem, czy będzie mógł po niego pojechać :? . Żeby tu się nie rozwaliło... :roll:
Marcelibu

Post » Czw gru 27, 2007 17:33

Marcelibu, wieści naPW wysłałam ;) (w tym pośpiechu chyba nawet się nie przywitałam ani nic :oops: przepraszam :oops: )

Młody miał dziś owocny dzień:
- zaszczepiliśmy się
- zważyliśmy :oops: (1,7zjakimśmałymogonkiem :oops: )
- wyjaśniliśmy sprawę z relacjami: właściciel kota - weterynarz :twisted: chyba nie muszę jednak szukać nowej lecznicy :roll:
- spuściliśmy manto ciotce Antoninie, przyprawiajac dużą o stan przedzawałowy :strach:

A w ogóle... ponoć kotecki po szczepieniu maja czuć sie niespecjalnie przez dzień lub dwa, tak? Guzik! Czarna żmija w pełni sił 8O

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pt gru 28, 2007 18:28

Tytuł się zmienia !!! :D :D :D
Czekamy, czekamy :1luvu:

Bierka

Od: Śro mar 28, 2007 19:59

Post » Sob gru 29, 2007 12:55

Wszystko wskazuje na to, ze 3 stycznia mały czarny terrorysta, tfu! - traktorzysta - zawita do miasta stołecznego ;)

Wczoraj Antos miał ciężki dzień, odczuł chyba działanie szczepionki, biedniutki był :( Tylko spał, nie wymiatał nawet do końca swoich posiłków. Nie ukrywam, że zaczynałam się martwić.

Za to dziś - kurz a wiater ;) Mały w akcji od samego rana: morduje wszystko co ma futro - czy to pluszowa mycha, czy któraś z ciotek :lol: Ściagałam go już dziś z choinki 8) , poza tym znalazł sobie nową zabawę: w przedpokoju stoi gliniany wazon z rozmaitymi suszkami. Problem w tym, że ów wazon nie ma płaskiej podstawy, tylko taką jakby wypukłą - stoi, owszem, ale nie lubi, żeby nim kołysać :twisted: A Tolo właśnie wpadł na to, że taki przewrócony wazonik robi sporo szumu, no i zawartość malowniczo rozsypuje sie po całym przedpokoju :twisted: Mniooodzio! Podbiega więc galopkiem do gliniaka, hamuje na nim i choduuuu! :lol: Kawał zbója :lol:

Gorąco polecam szukanie mu kumpla do zabawy 8) :lol:

EwKo

Post » Sob gru 29, 2007 14:15

Bierka pisze:Tytuł się zmienia !!! :D :D :D
Czekamy, czekamy :1luvu:

Nie wiem, jak chcesz odebrać Antosia? Czy pojedziesz na Centralny, a ja podam godzinę przyjazdu Janusza (+rysopis i telefon) z Gliwic, czy mam go zabrać z Januszem do biura na Stegny, a potem jakoś? Może daj swoje namiary na PW - Rakowiec znam, jak własną kieszeń :wink:
Marcelibu

Post » Sob gru 29, 2007 18:38

Witam :D
Marcelibu, zaraz piszę PW

Bierka

Post » Nie gru 30, 2007 10:53

-Szszszsssszzzz szszszzzsszzzzzzzz, ping, ping, ssszzzzzzsszzz... ping!
- Kurka wodna! Psik! Psiiik! :evil: :evil:
-Szszszsssszzzz szszszzzsszzzzzzzz, ping, ping, ssszzzzzzsszzz...Tup - tup, tup - tup, tup - tup!
(cichnące w oddali, znaczy w kuchni...)

Cisza ( jakieś 3 minutki góra :twisted: ) ...

-Szszszsssszzzz szszszzzsszzzzzzzz, ping, ping, ssszzzzzzsszzz...

Kto zgadnie, co to? :twisted:

Antoś dziś jest WSZęDZIE! :twisted: Strąca liście z mojej palmy madagaskarskiej (stojąc na stole kuchennym, wyciąga się na całą długość, opiera o parapet jedną łapą a drugą paca listki :roll: ), morduje ciemkę (pióra na patyku), galopował też na oklep na grzbiecie Tosi :twisted: , teraz wdrapuje się na oparcie fotela, ale bynajmniej nie normalną drogą, tylko stanął za fotelem i próbuje wyskoczyć na samą górę :roll: O, sorry! Już sie nie wdrapuje - wisi sobie na narzucie :twisted:

Owszem, miał chwilę spokoju: 5 minut na parapecie - coś ciekawego działo się za oknem :lol:

Wczoraj przyłapałam Melę, jak pomagała Antonioniemu w wieczornych ablucjach :lol: :1luvu:

EwKo

Post » Nie gru 30, 2007 18:08

Olaboga :D :D :D
Będzie fajnie :lol: Ale diablika sobie wybrałam, już nie mogę się doczekać. U mnie jest tez trochę kwiatków i piękna choinka, w sam raz dla małego czarnego z diabłem w oczach :twisted: Będzie dokumentacja :surprise:

Bierka

Post » Nie gru 30, 2007 18:29

Bierka pisze:Olaboga :D :D :D
Będzie fajnie :lol: Ale diablika sobie wybrałam, już nie mogę się doczekać. U mnie jest tez trochę kwiatków i piękna choinka, w sam raz dla małego czarnego z diabłem w oczach :twisted: Będzie dokumentacja :surprise:
- no, sobie zapiszę ;)

:twisted: :twisted: :twisted:
Nudzić się nie będziesz :lol:

Nikt nie podejmie się odgadnięcia zagadki? :(

EwKo

Post » Pon gru 31, 2007 12:59

Nikt nie chce odgadnąć? :( Cóż, podaję więc tłumaczenie:

-Szszszsssszzzz szszszzzsszzzzzzzz, ping, ping, ssszzzzzzsszzz... ping! - czarna kupka futra harcuje po choince, brzdąkając od czasu do czasu łapką po ozdóbkach
- Kurka wodna! Psik! Psiiik! :evil: :evil: - właściciel choinki zauważył, co się święci i próbuje dać odpór agresorowi :twisted:
-Szszszsssszzzz szszszzzsszzzzzzzz, ping, ping, ssszzzzzzsszzz...Tup - tup, tup - tup, tup - tup! (cichnące w oddali, znaczy w kuchni...) - rzeczony agresor udaje odwrót, uprzednio dokończywszy dzieła zniszczenia :roll:

Cisza ( jakieś 3 minutki góra Twisted Evil ) ...

-Szszszsssszzzz szszszzzsszzzzzzzz, ping, ping, ssszzzzzzsszzz... - no co tu tłumaczyć...

Rzecz działa się oczywiście w środku nocy. Nie macie pojęcia, jak głośny może być szelest choinki :twisted:

Antonio ma dzis kolejny dzień głupawki :lol: Normalnie sam nie wie, czy pomordować Klunię, Tosię, myszkę, drapak, stół czy sznurki od żaluzji. Jeden kotecek a tyle rzeczy dookoła 8O

:twisted:

EwKo

Post » Wto sty 01, 2008 12:52

Nie wiem, jak tam domek, ale mną targają rozmaite emocje :twisted:

Antek morduje mychę, ja mam rajzefiber zamiast niego :roll:

EwKo

Post » Wto sty 01, 2008 16:41

Domek świruje nieprzytomnie.
Odganiam głupoty jak mogę, o Boże, żeby był już czwartek :ok:

Bierka

Post » Wto sty 01, 2008 17:40

Spoko, mały nie pozwala się spakować - kradnie ze swojego podręcznego bagażu włochatą piłkę :twisted: Trzy razy już ją pakowałam 8)

Ostateczna potwierdzona przed chwila wersja brzmi tak: jutro, w okolicach szesnastej, na parkingu przed PKP w Rybniku, Antoś zaczyna pierwszy etap swojej podróży. Noc spędza w domu pana Janusza, a rano 8) - cóż... Czarny hanys rusza na podbój Warszawy :lol:

A teraz przepraszam, idę wyciagnąć piłeczkę spod szafy... po raz- n-ty
:twisted:

EwKo

Post » Wto sty 01, 2008 17:56

Superowo :D

Ja jutro idę na wielkie kocie zakupy :D :D :D
No wiecie, posłanko, kibelek, kocyczek, żarełko i co tam jeszcze dla kociego Króla :D :D :D

EwKo już nie mogę sie doczekać, ach jak by tu przyspieszyć ten czas ... 8)

Bierka

Post » Wto sty 01, 2008 18:01

EwKo pisze: Noc spędza w domu pana Janusza

O rety, Janusz bierze go na noc? :twisted: 8O
Marcelibu

[poprzednia][następna]