Odnalazłam ją!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 09, 2007 11:33

Karotka pisze:Maggia pisze, że ktoś widuje kotke. Trzeba szybko działać, bo może sie znów przenieść w inne miejsce. Załatwiłyscie klatke-łapke? Moge zadzwonic do Kociego Pazura i pozyczyc. Nie wiem czy masz samochód, bo to kawał złomu. Jeżeli nie to pogadam z mężem, może dowiezie o ile KP będzie miał wolna klatke. Trzymam kciuki.
Mam w domu kotke, którą wychowałam od 4 tygodnia jej zycia, a do rak przychodzi tylko jak sama ma ochotę i tylko do mnie i męża. Innych ignoruje. Gdyby sie kiedys zgubila, wiem, że nikt by jej nie pomógł, bo by ja prawdopodobnie wzieli za dziczka. Dlatego mocno trzymam kciuki za odnalezienie Kotki.

Karotka- Małgosia jest teraz w pracy. Pewnie odezwie się dopiero jak wróci (po 17.00). Wiem że nie ma samochodu.

Ja tę kotę oswajałam ponad 1,5 roku. Skok zbliżenia miał miejsce dopiero jak przyprowadziła mi swojego chorego synka (dziś ma go moja przyjaciółka). Wtedy już się miziałyśmy - itd. Potem - sama kotka zachorowała- i już byłyśmy blisko całkiem- mogłam rozpocząć leczenie- wzięłam do domu. Małgosia ją przygarnęła juz na stałe- i u Niej rozkrochmaliła się na całego. Ale wśród obcych zachowuje się właśnie jak dziczek. Nie sądzę więc, żeby ktoś ją w ogóle przygarnął- bo ona do nikogo nie podejdzie. Małgosia miałaby tu szansę, bo u niej była już chyba miesiąc i razem z nią przecież spała... Może minął już pierwszy szok po niedobrej przygodzie i podejdzie do Małgosi. Sęk w tym, że ostatnio Małgosia jej nie mogła nigdzie wypatrzeć.

Żeby tylko kota nie poszła nigdzie indziej... Tym się martwię najbardziej.

Monika

m_orsetti

Od: Czw cze 01, 2006 12:51

Post » Wto paź 09, 2007 11:34

Mogę napisać tylko tyle.

Moja koleżanka mieszka w bloku nr 4, do szkoły zaprowadza córkę. Gdzie ta szkoła to ja nie mam pojęcia nie znam tych okolic, jestem z Lubonia, pewnie Małgosia pewnie będzie wiedziała.
Po drodze do szkoły, spotykała kotkę od kilku dni, kicała na nią ale nie chciała podejść. Dziś dopiero się dowiedziała ode mnie, że zaginęła i poznała ją przez zdjęcie, które jej przesłałam.
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto paź 09, 2007 11:39

maggia pisze:Mogę napisać tylko tyle.

Moja koleżanka mieszka w bloku nr 4, do szkoły zaprowadza córkę. Gdzie ta szkoła to ja nie mam pojęcia nie znam tych okolic, jestem z Lubonia, pewnie Małgosia pewnie będzie wiedziała.
Po drodze do szkoły, spotykała kotkę od kilku dni, kicała na nią ale nie chciała podejść. Dziś dopiero się dowiedziała ode mnie, że zaginęła i poznała ją przez zdjęcie, które jej przesłałam.

Możesz napisać do Znajomej do której szkoły prowadzi dziecko- żeby opisała jakąś lokalizację bardziej szczegółowo? No tak, żeby było wiadomo gdzie konkretnie widuje kotkę. Np- do jakiej szkoły odprowadza dziecko- czy idzie pieszo- czy na przystanek tramwajowy- i jaką ulicą idzie?

Monika

m_orsetti

Post » Wto paź 09, 2007 11:41

Zadzwoniłam jeszcze raz do koleżanki i zapytałam dokładnie kiedy ją widziała ostatni raz? W piątek rano :? biegała koło szkoły, przedszkola przy blokach 7 i 20. Tyle się dowiedziałam.
Obrazek

maggia

Post » Wto paź 09, 2007 11:56

Dzięki- przekazałam Małgosi. A o jakiej porze?

Monika

m_orsetti

Post » Wto paź 09, 2007 11:59

maggia pisze:Zadzwoniłam jeszcze raz do koleżanki i zapytałam dokładnie kiedy ją widziała ostatni raz? W piątek rano :? biegała koło szkoły, przedszkola przy blokach 7 i 20. Tyle się dowiedziałam.

Maggia- a czy Małgosia mogłaby zadzwonić do tej Znajomej i sama wypytać o szczegóły?

Monika

m_orsetti

Post » Wto paź 09, 2007 12:09

m_orsetti pisze:
maggia pisze:Zadzwoniłam jeszcze raz do koleżanki i zapytałam dokładnie kiedy ją widziała ostatni raz? W piątek rano :? biegała koło szkoły, przedszkola przy blokach 7 i 20. Tyle się dowiedziałam.

Maggia- a czy Małgosia mogłaby zadzwonić do tej Znajomej i sama wypytać o szczegóły?

Monika

Już wszystko od niej wydusiłam, co miała powiedzieć dokładnie. Raczej nic więcej się od niej nie dowie.
Jak koniecznie chcecie, to mogę ją zapytać czy pozwoli podać swój nr telefonu. Myślę, że i tak więcej niż napisałam się nie dowiecie. :?
Obrazek

maggia

Post » Wto paź 09, 2007 12:14

Maggia- jeśli się zgodzi- i tak byłybyśmy wdzięczne. Oczywiście- poślij numer na PW (obojętnie- do mnie- albo do Małgosi)- albo bezpośrednio na numer Małgosi, który podała w tym wątku.

Serdeczności wielkie- i dzięki za nową nadzieję!

Monika

m_orsetti

Post » Wto paź 09, 2007 12:35

m_orsetti pisze:Maggia- jeśli się zgodzi- i tak byłybyśmy wdzięczne. Oczywiście- poślij numer na PW (obojętnie- do mnie- albo do Małgosi)- albo bezpośrednio na numer Małgosi, który podała w tym wątku.

Serdeczności wielkie- i dzięki za nową nadzieję!

Monika

Wysłałam na numer Małgosi. :D
Obrazek

maggia

Post » Wto paź 09, 2007 13:00

Dzięki wielkie!

Monika

m_orsetti

Post » Wto paź 09, 2007 15:41

witam, dopiero teraz znalazlam watek.

Jestem z Wichrowego Wzgorza- codziennie z dzieckiem wychodze na spacer- jutro obejde Wichrowe i dam znac czy widzialam kota, moge pomoc szukac dalej..gdzie ostatnio kot byl widziany?
Mam czas zeby szukac z mala w wozku w dzien wiec pomoge.
Poprosze tez o ogloszenia- rozwiesze i przesle znajomym z Winograd mailam.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto paź 09, 2007 16:23

juz wszystko wiem od Malgosi- jutro o 11 ide na poszukiwanie kici ze smakolykami, choc nie ukrywam mam nadzieje ze juz dzis pieknota sie znajdzie.

kciuki!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Wto paź 09, 2007 18:20

Etka pisze:witam, dopiero teraz znalazlam watek.

Jestem z Wichrowego Wzgorza- codziennie z dzieckiem wychodze na spacer- jutro obejde Wichrowe i dam znac czy widzialam kota, moge pomoc szukac dalej..gdzie ostatnio kot byl widziany?
Mam czas zeby szukac z mala w wozku w dzien wiec pomoge.
Poprosze tez o ogloszenia- rozwiesze i przesle znajomym z Winograd mailam.

W bloku chyba 19.. albo 21 (zawsze mi się plączą) będzie wisiało ogłoszenie. Kolega z pracy tam mieszka i obiecał powiesić.
Obrazek
Obrazek

cassidy

Od: Śro paź 25, 2006 13:14

Post » Wto paź 09, 2007 21:18

:(
nie widziałam żadnego kota (poza kilkoma, które zawsze plączą się pod nogami)... zaraz znowu idę - tylko na chwilę przyszłam do domu siQ...

nie wiem, czy to jest dobra pora na jej szukanie - może ona w tym czasie jest przy jakiejś ciepłej rurze w piwnicy?

DLACZEGO?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dlaczego nie wpadłam na ten pomysł wcześniej - mianowicie, żeby mieć kocimiętkę ze sobą, w jedzeniu, na sobie, by do mnie przyszła, by ją nęciło?

tak mnie natchnęło, jak wracałam z podwórka przed chwilą... muszę zanabyć ten wynalazek

rozmawiałam z Panią prowadzającą dziecko do szkoły - obawiam się, że widuje tego kota co go przez pomyłkę złapałam - rzeczywiście jest podobny do Siwki. Acz może być tak, że widuje ją właśnie. W każdym razie wciąż szukam, jak widać... Pani mówiła, że widuje tego kotka już od dłuższego czasu, kilka miesięcy (ja też go widywałam od dawna).

Ale nie tracę nadziei... muszę!
gg 4874246

maua

Od: Śro sty 31, 2007 9:45

Post » Śro paź 10, 2007 17:12

A może ktoś zna jakiegoś jasnowidza, który by ją zlokalizował?
gg 4874246

maua

Od: Śro sty 31, 2007 9:45

[poprzednia][następna]