MALENKI 5 DNIOWYmamcia jest:) Fotki malenkiego i kotki

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 01, 2007 21:36

help

potrzebna rada

Dodka07

Od: Nie wrz 16, 2007 21:23

Post » Pon paź 01, 2007 21:41

Nigdy nie miałam pod opieką kotki z małymi, ale z tego co piszesz to wygląda na zabawę....
piszę PW
Obrazek

Akineko

Od: Pt wrz 23, 2005 10:20

Post » Pon paź 01, 2007 22:14

on chyba zamalutki na taka zabawe.... :roll: ale musisz poobserwować....jednak to troszke dziwne...ma go dosć?..trudnotak ocenić sytuacje bez spojrzenia...ale bądz czujna...
nie doszły do mnie żadne zdjecia.. :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw paź 04, 2007 21:16

witajcie,
niestety nie mam dobrych wieści. Mamka prawie straciła już pokarm i odpycha maluszka jak jeszcze go podstawiam do cyca aby chociaż jeszcze skorzystał z tych resztek, niestety. Być może denerwuje się tym, że już nie ma zbyt dużo mleka. Dobre jest choć to, że jeszcze go wylizuje.
Niestety również według tego co opisałam lekarzowi jej zachowanie nie jest zabawą a może właściwie dla niej jest ale dla takiego maluszka może to okazać sie groźne. Na domiar wszystkiego wczoraj w nocy wydawała z siebie takie dźwięki jakby miała rujkę. I tak mi jej było szkoda.
Poobserwuję ją jeszcze dzisiaj w nocy i jutro i muszę podjąć decyzję. Jeśli się nic nie zmieni to będę musiała oddać Mamkę jej właścicielce - tak zasugerował lekarz.
Będzie mi bardzo ciężko, bo już się przyzwyczaiłam
:-(
ale taka jest kolej rzeczy

Dodka07

Post » Pt paź 05, 2007 15:48

Dodko, skontaktuj sie z p. Anią (nick na forum: wydra) - ona doradzi i pomoże. Duże doświadczenie ma, warto z niego skorzystać.
Obrazek

Akineko

Post » Śro paź 10, 2007 21:55

Witajcie,

dawno nie pisałam, ponieważ strasznie dużo pracowałam i wieczorami starczało mi tylko czasu na zabawę z Kropkiem i Mamcią.
Dzisiaj bardzo smutny dzień a właściwie wieczór :-( odwieźliśmy Mamkę - tak się do niej przyzwyczaiłam, że poryczałam się jak małe dziecko.

Kropek radzi sobie coraz lepiej ale czeka nas jeszcze wiele pracy zanim wyrosnie na dużego kocurka.

W załączeniu kilka zdjęć - mam nadzieję, że się uda

Obrazek

Dodka07

Post » Śro paź 10, 2007 22:02

i jeszcze te:

Obrazek

Dodka07

Post » Śro paź 10, 2007 22:44

Jaki dzielny, słodki maluszek :1luvu:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw paź 11, 2007 7:25

wyrósł maluszek...teraz musisz sama go dobrze karmic..ale jakie rezultaty :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Czw paź 11, 2007 15:32

Maluszek śliczny :D Niech rośnie zdrowo.

Szkoda, że nie zdecydowaliście się zatrzymać Angielki.... chociaż przez jakiś czas jeszcze. :(
Obrazek

Akineko

Post » Czw paź 11, 2007 16:54 kociaki

Angielka jest póki co u mnie. Po wczorajszej awanturze z panią Niną - zajrzyjcie do wątku Gdy rozum śpi
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=65 ... ozum+%B6pi
z obawy przed kolejnym rozrodem Angielki (ostatni miot kotki umarł - kociaki urodziły się z rozszczepem podniebinia - kocur, który ją pokrył ma tę wadę genetyczną - już ciachnięty w sierpniu:))), postanowiłam wysterylizować najpierw kotkę... a potem zobaczę jak się sytuacja rozwinie z panią Niną.

Dziękuję za sfinansowanie i załatwienie odrobaczenia i szczepienia kotki - to pozwoliło mi przyjąć ją do siebie.

Powodzenia dla małego Kropka...
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Pt paź 12, 2007 15:44

Witam,

Kropek ma się w miarę dobrze chociaż tęskni za Mamcią. Staramy się jak możemy, mąż jest na zwolnieniu i mu niańkuje. Staramy się też zapoznawać Kropka z Ramzesem i Conchittą. Na razie fukają na niego ale Conchi jest tak ciekawa, że pozwala mu do siebie bardzo blisko podchodzić, gorzej z Ramzim ale może będzie dobrze

Chciałabym bardzo ale to bardzo podziękować Pani Ani, bo gdyby nie jej pomocna dłoń nie wiem czy Kropek by przeżył

PANI ANIU BARDZO BARDZO DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO

pozdrawiam

Dodka07

Post » Sob paź 13, 2007 18:38 kociak

Uważajcie bardzo na malucha - piętrowe mieszkanie, a w tym śliskie schody, mogą być niebezpieczne dla niemądrego jeszcze i niezbyt sprawnego malca. Kiedy wychodzicie z mieszkania, zostawiajcie go w ograniczonej i bezpiecznej przestrzeni (np. w pokoju na górze, który dobrze zna, bo tam przebywał z Angielką).
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Nie paź 14, 2007 10:49

Rośnij zdrowo maluszku.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Sob paź 20, 2007 22:42

Witam,

długo się nie odzywałam ale było to spowodowane tygodniowym służbowym wyjazdem.
Dzisiaj wróciłam i ... nie poznałam Kropka. Zrobił się tak duży. Wielki chłopak. Mąż spisał się na medal - nie dość, że Kropek urósł, to jeszcze nauczył go załatwiać się do kuwety i coraz lepiej je :-)

Co do jego bezpieczeństwa to na razie jak nie ma nas w domu zamykamy go w pokoju (Pani Aniu właśnie w wtym co był z Mamką) a jak jesteśmy w domu to też albo siedzimy w nim w pokoju albo znosimy go na dół, sam nie przebywa, bo mógłby sobie zrobić krzywdę. Urósł ale jest jeszcze za malutki aby mógł swobodnie chodzić (schody są wysokie).

Postaram się jutro zrobić jakieś fotki i umieścić

pozdrawiam

Dodka07

[poprzednia][następna]