Mam nowe wieści z tymczasowego pobytu Gaji w Krakowie.
Jak na razie ze zgrubieniem w okolicy klatki piersiowej nic się nie dzieje. Kotkę to nie boli, ponieważ przy dotykaniu okolic tej "kulki", łapaniu jej przez skórę, kicia w żaden sposób nie sygnalizuje z czuje się nie komfortowo z tego powodu. Na razie jest decyzja, zeby poczekać z tym.
W niedzielę wrócił syn (z wakacji), tymczasowej opiekunki kici. No, pani nie ukrywa, że się nieco rozczarowała, ponieważ Gaja nie schodzi synowi z kolan. Myślała, ze skoro tak troskliwie się nią zajmowała przez te kilka dni, kicia będzie "jej" pupilką a tu takie rzeczy
Kicia ogólnie dobrze się miewa. Ma apetyt, grzecznie korzysta z kuwety.
Kicia bardzo dobrze się przyjęła w nowym miejscu. Co świadczy również o tym jak dobrze się tam czuje. Ja osobiście nie miałam, żadnych obaw zostawiając ją na tymczasie w Krakowie. Pani która się zaoferowała, że da kici tymczas jest naprawdę wspaniałą osobą i co najważniejsz kocha zwierzęta.
Gaja zaprzyjeźniła się z kocurkiem rezydentem i przyjaźń ta nadal kwitnie. Pani ma jeszce trzy kocice ale kontakty z nimi są badziej oficjalne.
Wieści od maluchów
Kociaki są już zdrowe, mają książeczki zdrowia. Dostają jeść sześć razy dziennie i tyle też razy się załatwiają. Pani Ela już nie wyrabia ze sprzątaniem kuwety

Ale te częste posiłki, są zaleceniami lekarza, ponieważ po wymiotach i biegunkach lepiej nie obciążać przewodu pokarmowego. Stopniowo ilość posiłków będzie zmniejszana.
Kociaki już odzyskaly humorki i szaleją po całym domu. Koty rezydenci siedzą wysoko na szafach i schodzą tylko do kuwety i na posiłki. Pani Ela mówi, że sa niezbyt zadowolone z obecności tych małych diabełków, które szaleją bez końca.
No ale cóż zrobić, gdyby nie pani Ela i jej, mimo wszystko, wyrozumiałe koty, maluch pozostałyby bez domku a wtedy nie wiem co bym z nimi zrobiła.
Ogromne ukłony w stronę domków tymczasowych,

gdyby nie te osoby kocia rodzina musiałaby wrócić "na stare śmieci". A tak mają wspaniałą opiekę i teraz tylko musimy cierpliwie czekać na domki stałe
Domki ustawiać się w kolejce bo maleństwa najwspanialsze pod słońcem czekają na was !!!