i znów samosia - mała tri

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 05, 2007 11:59

O matko, to ładnie zwiększył Ci się stan :strach:
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Nie sie 05, 2007 17:46

Pobiłam własny rekord (12 kotów), ale wcale nie jestem z tego dumna :twisted:
5 maluchów + 9 dorosłych :strach:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon sie 06, 2007 8:44

Maluszki szaleją, bawią się, demolują kuchnię - wszystki pozrzucane ze stołu i bufetu, zdjęte firanki :D
I domagają sie mojej ciągłej obecności w kuchni - a tego niestety nie mogę im zapewnić ...
Są szalenie poludzkie i towarzyskie :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Wto sie 07, 2007 8:38

Chyba zbankrutuję ...
Każde moje wejście do kuchni wywołuje głośne chóralne mruczenie przerywane rozpaczliwym miaukoleniem :D
Kociaki domagają się jeść i głaskania
Z jedzeniem jeszcze nadążam, dziennie dwa pudełka Bozity, suche do oporu, mięsko - ile takie maleństwa mogą zjeść, gdzie sią to mieści :?:
Na głaskanie nie wystarcza mi czasu ani rąk...
Własne ręce i kolanka kociaczkom bardzo potrzebne...

Wczoraj Tuu została zaszczepiona tricatem (dzięki za domową wizytę) - reszta już ma podwójne szczepienie

kalewala

Post » Czw sie 09, 2007 10:27

Mam problem z utrzymaniem maluchów w kuchni - większy Fuksiak ucieka przy każdym otwarciu drzwi, reszta namiętnie próbuje, z drugiej strony drzwi moja Pusiunia skacząca na klamkę, bo coś ciekawego za nimi się dzieje.
Maluchy miauczą, proszą żeby wejść do nich, mruczą, przytulają się ...

Domeczki bardzo potrzebne ...

kocia gwazdka
Fuksiaczki + Tuu
Fuksiaczki
Buby trudno sfocić
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sie 09, 2007 10:33 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Czw sie 09, 2007 10:29

Mówi się trudno, zaciśnij zeby, zrób blokadę na drzwi w kuchni i miziaj maluchy ile się da.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw sie 09, 2007 10:49

CoolCaty pisze:Mówi się trudno, zaciśnij zeby, zrób blokadę na drzwi w kuchni i miziaj maluchy ile się da.

A miałam nadzieję, że pozwolisz wypuścić :wink:
Nie ma lekko - zaciskam zęby i przenoszę sie do kuchni :D

kalewala

Post » Pt sie 10, 2007 8:21

Po kilkakrotnym przytrzaśnięciu drzwiami większego Fuksiaka do kuchni wchodzę na czworakach, łapiąc go w biegu. Wczoraj Tuu postanowiła go naśladawać - w tych warunkach wymiana kuwety to męka, nie mam trzeciej ręki :(

Może ktoś chce ślicznego koteczka? No, chociaż jednego?

Na zachętę zdjęcia Tuu - takie sobie, ale nie umiem pstrykać obiektów w locie :oops:

Obrazek Obrazek

kalewala

Post » Sob sie 11, 2007 22:24

Jeden z fuksiaczków jest u mnie :D Szara marmurkowa koteczka. Ja też się zastanawiam, ile się w takie małe mieści żarcia :twisted: Pomijając sytuacje jej złego samopoczucia (róznie bywało i nam chorowało), zre na potęgę. Z trawieniem nie nadąża 8) Regularnie o 4 rano mam pobudkę. Jak nie wstanę, to ta mała cholera :D gryzie mnie kolejno za kazdy palce u ręki. W razie jesli nie pomoże, idzie gryźć palce u nóg. Ostatnio nauczyło się toto włazić na mnie (nawet jeżeli na boku leżę) i mruczy dotąd, póki ten dźwięk nie zacznie nabrzmiewać w moich uszach. Myślac, że może nie uda jej się mnie ściągnąc z wyrka, zaczepia tez na wszelki wypadek mego męza 8) Ma diablica swoje sposoby. Omotała go dookoła ogona. Zamiast z zoną pogadać jak z pracy wróci o północy, kotu brzuszek mizia, zeby wybąkał i wykupkał wszystko, co zjadł. Głosik ma nie powiem, solidny (współczuję annskr, ze masz ich więcej :wink: ), diabełka pod skórą, ale urocza jest niemiłosiernie i BARDZO kochana. Jest jedna, więc miziania ma pod dostatkiem, a kolan nawet dwie, w przypływie trzy pary :D :D

dokasia

Od: Pt cze 29, 2007 18:26

Post » Sob sie 11, 2007 22:27

Sądzę, ze każdy z fuksiaczków jest nie mniej cudowny jak moja Myszka. Bierzcie, bierzcie, komu koteczka, komu? Nie będziecie załować ludziska! :P A i w justynieebe pomoc w razie czego i oparcie :lol:

dokasia

Post » Pon sie 13, 2007 10:21

no maluszki szukać domku i dać spokoju cioci annskr
ona do maluszków nie przyzwyczajona :wink: :lol:
pozna teraz uroki wiecznie naładowanych baterii :lol: :lol:
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Pon sie 13, 2007 10:31

dokasia pisze:Jeden z fuksiaczków jest u mnie - urocza jest niemiłosiernie i BARDZO kochana. Jest jedna, więc miziania ma pod dostatkiem, a kolan nawet dwie, w przypływie trzy pary :D :D

Jak takie cudo, dwie pary rąk i kolan jeszcze wolne, to może braciszka :?: albo dwóch :?: :twisted:
Jeden śliczny dymny, drugi bury, obaj w białych pończoszkach z bialymi buziaczkami :D
Kurierem wyślę :wink:

A jak z kupkami - unormowały się? Te u mnie po metronidazolu chyba już ok.

kalewala

Post » Wto sie 14, 2007 8:31

Straciłam wczoraj kocią zastawę :twisted:
Maluchy tak szalały, że pozrzucały miseczki :twisted:
Miseczki były tłukliwe ..
A poza tym są przekochane, przemurczące i słodkie :D

kalewala

Post » Wto sie 14, 2007 10:50

I nikt nie chce takich miziaków, cudaków :?:

Doruniad

Od: Wto mar 27, 2007 18:59

Post » Śro sie 15, 2007 18:15

Mój maz jeszcze do zwiększenia iloœci tuptajšcej szatanerii nie dojrzał :wink: Fuksiakowa Myszka, srebrna marmurkowa kocurka od tygodnia jest całokowicie zdrowa. Chwilowo żadnych niespodzianek. "Chwilowo", zeby nie zapeszyć, bo trochę bywalo to i owo :wink: Momentami mało œmiesznie (włšcznie z głupim wetem, który zdiagnozował panlekopenię i o mało mi kociaka nie wysłał na tamten œwiat). Cały czas kicia dostaje tableteczki na jelita :D i niemowlšcš zawisinš na kolki :D . Mamy nadzieję, że już niedługo. Z pewnoœcia zegarek ma w... malenkiej pupeczce i wielkim żołšdeczku :twisted: Nie wysypiamy sie regularnie, bo cholera ogryza nas od czwartej rano i domaga się œniadania, a potem oczywiœcie jest chętna do zabawy. Dzisiaj sami sobie œniadanie zrobiliœmy o 5 rano (po nakarmieniu kota oczywiœcie :))

dokasia

[poprzednia][następna]