4 małe kocięta szukają domu! Pilne, grozi im śmierć. WLKP!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 17, 2007 21:24

Już niedługo sobota :D
Niestety nie będę mogła zrobić zdjęc kociakom, bo wuja pożyczył aparat :evil:
Dobranoc :D

Agata_2

Od: Śro gru 27, 2006 19:38

Post » Pt maja 18, 2007 20:09

Zero zainteresowania :(
Jutro jadę do Sylwii! :D

Agata_2

Post » Pt maja 18, 2007 22:12

skoro mają 11 dni, to już powinny widzieć
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt maja 18, 2007 22:54

XAgaX pisze:skoro mają 11 dni, to już powinny widzieć

Okaże się jutro. Dziś jak rozmawiałam na gg z Sylwią to mówiła że nie widzą jeszcze.
Zobaczymy ;)

Agata_2

Post » Pt maja 18, 2007 23:01

zawsze mnie uczono, że ślepy miot to jest do tygodnia- 10 dni. Sądzę, że istnieją różnice w indywidualnych przypadkach.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Sob maja 19, 2007 21:05

XAgaX pisze:zawsze mnie uczono, że ślepy miot to jest do tygodnia- 10 dni. Sądzę, że istnieją różnice w indywidualnych przypadkach.

Już wróciłam
Mam dobre i złe wieści. Eh, zacznę od złych :(
1. Żyją tylko dwa kociaki -bury i czarny -pozostałe dwa zostały zabitych.
2. Z jedenastu dorosłych kotów Sylwii zostały cztery - siedem zostało zabite. Chciało mi się beczeć jak Sylwia opowiadała mi o zabijaniu jej kotów. Jej ojciec przyszedł z wiadrem i spytał się Sylwii czy ktoś zamówił kota. Ona powiedziala ze dwa są zamówione, bp gdyby nie okłamała swojego taty - nie przeżył by żaden. Jej tata wziął pozostałe dwa do wiadta i zabił. Oprócz tego zostało zabitych siedem dorosłych kotów. Sylwia musiała wybierać te ktore poszły do zabicia. :( to straszne. Ich koty tak się rozmnożyły że oni nie dawali sobie z nimi rady. Przed wczoraj następna kotka się okociła - jej kocięta nie żyją. Gdyby nie zabili ani jednego mieliby 19 kotów :( Zostały cztery dorosłe i dwa małe.
Dobre informacje:
1. Wczoraj wieczorem kociaki otworzyły oczka :D one są przecudne :1luvu: Bury ma już całe otwarte, a czarny jedno oczko ma otwarte to połowy :wink: .
2. Rozmawiałam z Sylwia na temat sterylki lub zaszczepienia kotek. Uświadomiłam jej, że szkoda tych kociąt które ciągle się rodzą ale i tak zostana zabite. Sylwia powiedziała że kotki zaszczepi (obecnie ma dwie kotki). Sterylki nie zrobi bo jest za droga, ale lepsze szczepienie niż kolejne porody i zabijane mioty.

O dziwo moja mama była zachwycona kociakami 8O Powiedziała że bierzemy burasię :D
dorcia44 - na 100% bierzesz czarnego?

Agata_2

Post » Sob maja 19, 2007 21:10

Agatko, dobrze zrozumiałam, że chodzi o tzw. zaszczepienie przed rują, czyli zastrzyki anty? Oczywiście, że to lepsze niż porody i zabijanie kociąt, a może i kotkom uratuje życie, sądząc po podejściu tych ludzi do tematu :roll: :evil:
Swoją drogą "zwykła" szczepionka też by nie zaszkodziła :wink:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob maja 19, 2007 21:15

XAgaX pisze:Agatko, dobrze zrozumiałam, że chodzi o tzw. zaszczepienie przed rują, czyli zastrzyki anty? Oczywiście, że to lepsze niż porody i zabijanie kociąt, a może i kotkom uratuje życie, sądząc po podejściu tych ludzi do tematu :roll: :evil:
Swoją drogą "zwykła" szczepionka też by nie zaszkodziła :wink:

Eee ja na takich rzeczach się za bardzo nie znam. Kotki będą szczepione raz na jakiś czas żeby nie miały kociąt (np. żeby przez pół roku nie mogły zajść w ciążę). :wink: .
Jeżeli np szczepionka będzie działała na pół roku to kotki będą szczepione co pół roku.

Agata_2

Post » Sob maja 19, 2007 21:20

to dobrze zrozumiałam. Bo zwykła szczepionka od chorób przed ciążą nie chroni ;)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob maja 19, 2007 21:25

XAgaX pisze:to dobrze zrozumiałam. Bo zwykła szczepionka od chorób przed ciążą nie chroni ;)

Oczywiście, że chodziło mi o szczepionkę żeby kotka nie mogła zajść w ciążę :lol: :wink:

Agata_2

Post » Sob maja 19, 2007 21:48

$%$*$*)*&*&$!!!!!! :evil: piii...piii.. piiii... Ja przepraszam bardzo, ale czy jej ojciec to jakis p.. jest??? Jak mozna dziecku kazac wybierac, ktore koty ma zabic????!!! NO JAK??? To sie nadaje do PROKURATURY!
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Sob maja 19, 2007 21:51

owszem, to jest karalne, ale pewnie zostałoby skloasyfikowane jako "mała szkodliwość społeczna" :evil: jak dla mnie poza znęcaniem się nad zwierzętami podchodzi to także pod dręczenie dziecka.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Nie maja 20, 2007 6:13

Poprosze na pw o kontakt do Sylwii.
Jesteśmy blisko, może uda nam się coś zadziałać w kwestii sterylek.

PS. Ile Sylwia ma lat?
Obrazek

drevni.kocur

Od: Czw lip 28, 2005 9:54

Post » Nie maja 20, 2007 11:11

Edzina pisze:$%$*$*)*&*&$!!!!!! :evil: piii...piii.. piiii... Ja przepraszam bardzo, ale czy jej ojciec to jakis p.. jest??? Jak mozna dziecku kazac wybierac, ktore koty ma zabic????!!! NO JAK??? To sie nadaje do PROKURATURY!

Tak, to straszne... ona wybierała które koty miały iść do zabicia, które miały przeżyć. Opowiadała mi to :(
I za każdym razem cały dzien płakała.
Ale u nas w Skokach to "normalka". :(
Ostatnio edytowano Nie maja 20, 2007 11:14 przez Agata_2, łącznie edytowano 1 raz

Agata_2

Post » Nie maja 20, 2007 11:12

drevni.kocur pisze:PS. Ile Sylwia ma lat?

Tyle co ja - 12 .

Agata_2

[poprzednia][następna]