nic tylko usiasc i plakac! /domy tymcz. szansa na zycie :( !

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon paź 03, 2005 12:04

mozemy jeszcze wstawic do niego lampe ultarfioletowa ( czy jak on sie tam nazywa) na cala noc.....
Tylko muismy miec pewnosc .... zeby nie skrzywdzic innych kotow :(
Obrazek
Obrazek

lidiya

Od: Sob cze 08, 2002 0:05

Post » Wto paź 04, 2005 8:23 pomóż biedakom z działki

wczoraj byłam na działce, zabrałam kotulka, "bidoka", tego koteczka z naroślą pod tylna nóżką, dzisiaj będziemy z Lidką u weta, trzymajcie kciuki żeby to nie było nic groźnego, kotulek jest na zdj. nr 17, narazie będzie miał domek tymczasowy u mojej siostry, to jest młody kocurek, może 3-4 m-czny, buraseczek w centeczki jak ocelot, bardzo pragnie miłości, mruczy głośno jak traktorek, gdy go głaszczę, pieszcoch, a może z wdzięczności, nazywamy go "Florek", może ktoś przygotuje dla niego ciepłe rączki do głaskania, michę pełną jedzonka i wiele, wiele miłości?....
kukuszka

Post » Wto paź 04, 2005 8:29 kotki, działka i wołanie o pomoc

I jestem tak przejęta Florusiem, ze zapomniałam...
Maluszki szt. 2 działkowe nadal czekają na domek tymczasowy narazie, bo nie przeżyją naprawdę
nie ma szans.... narazie dzięki Bogu jest w miarę ciepło
a u mnie dom pęka w szwach....kotów pełno, pomocy....
kukuszka

Post » Wto paź 04, 2005 9:08

Kukuszka, może byś sobie konto założoyła porządne, bo PW sie wysłąć nie da?:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 04, 2005 13:07

Kotki z działek szukają domu przed zimą!

Catrina

Od: Pon kwi 18, 2005 11:53

Post » Wto paź 04, 2005 14:26 info dla jopop

podaję narazie maila
tpolaszewska@interia.pl
kukuszka

Post » Wto paź 04, 2005 18:51

Kukuszka, nie mogę nic obiecać, ale jeśli uda nam sę uporać z sytuacją u nas (świerzb, wstrzymane adopcje, nadmiar kotów) pomożemy. Ale nie jestem w stanie przewidzieć, jak sytuacja się rozwinie.

Lidka - na Twoim miejscu jednak nie jździłabym do nich, jeśli nie zaistnieje sytuacja bezpośredniego zagrożenia życia. Nie wybaczysz sobie, jeśli wirus znajdzie sposób.. :(

Jakie leki dostają kociaki?
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro paź 05, 2005 7:09 działkowe kotki... pomocy

Ryśka,
dziekuję, to iskierka nadziei dla biedaków,
jeśli chodzi o leki, to podaję Synulox dla maluszków ociupinkę, dla młodzieży trochę więcej, 10 tabl. dla kotów, kosztuje 14 zł,
To tyle narazie... Życzę powodzenia w trudnych dla Was chwilach, ufam, że sytuacja poprawi się
kukuszka

Post » Śro paź 05, 2005 11:05

http://www.fundacjakot.prv.pl/inne/biedaki22.jpg

Boję się myśleć o losie tego i pozostałych kociaków jaka przjdą mrozy :(

Catrina

Post » Śro paź 05, 2005 11:47 działkowe kotuchy, czekają

Catrino,
Ten rudziaszek na zdjęciu, to drugi kotek, którego zabrałam z działki,
obydwa kotuszki będą miały domki, po 10 października, będą opuszczały mój dom, (i jak ja to przeżyję?!) narazie wraca im radość życia, buszują wraz z innymi domowymi kotkami, istne szaleństwo, są cudne, ale nadal na działce, są dwa kotuchy takie maleństwa, rudo-tygrysowate, o te najbardziej boję się, nie mam nawet domu tymczasowego dla nich,
a w domu mam swoich 11 szt. + te dwa i Florek o którym pisałam, zdj. nr 17, gdybym miała domek i ogród nie byłoby problemu, niestety to mieszkanie 38 m2 w bloku....
Nadal apeluję o pomoc już kilka osób było tak kochanych, nadal domki, domki tymczasowe...
Bo one umrą, na działce mieszkają w mojej altanie, ale tam też bedzie zimno, najgorzej wieczory i poranki....
kukuszka

Post » Śro paź 05, 2005 13:20

No kurcze, tymczasowy domek dla 2 kociaków to MUSI się znaleźć.
Niech się ktoś zlituje :(

Catrina

Post » Śro paź 05, 2005 13:26 Działkowe "micuszki"- kto pomoże?.........

Micuszki czekają,
Tygryski dwa maluszki, biało-brązowa misia, trójkolorowy micuch i jeszce jeden podobny, dwie czarne panterki, i jeszcze cudna lisiczka, bardzo jasno-popielata kicia, ma kilka lat, piękna.... niespotykanego umaszczenia,
dwa wesołe tygrysy-buraskowate, mają wielką wolę życia, aha, i jeszcze
biało-rudy kotunek, trochę dziczek....
I, co dalej.....
kukuszka

Post » Śro paź 05, 2005 14:33 Re: działkowe kotki... pomocy

kukuszka pisze:Ryśka,
jeśli chodzi o leki, to podaję Synulox dla maluszków ociupinkę, dla młodzieży trochę więcej, 10 tabl. dla kotów, kosztuje 14 zł,
To tyle narazie... Życzę powodzenia w trudnych dla Was chwilach, ufam, że sytuacja poprawi się

Kukuszka, u mojego weta 10 tabletek synuloxu kosztuje 9 złotych. Może udałoby mi sie załatwić po cenie hurtowej, jeżeli jakąś większą ilość potrzebujesz i podesłać przez kogoś albo podrzucić osobiście, jak bedę jechać.
Moja pierwsza kocia miłość
za TM
Obrazek Obrazek
Nie tworzysz świata, jest on zastany. Można tylko ruszyć tyłek i coś zmieniać. (Anda)

kota7

Od: Czw sty 27, 2005 20:19

Post » Czw paź 06, 2005 8:12

kotki z działek szukają domków!!!
Gość

Post » Czw paź 06, 2005 8:13 Re: działkowe kotki... pomocy

kukuszka pisze:Ryśka,

Mam chyba paczkę Synuloxu, mogę Ci wysłać. Podaj adres na pw.
Ważne: maluchom dawaj 1/4 tab. 2 razy dziennie, młodzieży 1/2 tabl. dwa razy dziennie. Inaczej nie pomoże :(
Raz dziennie - jeśli nie możesz 2 razy - podaje się Doxycyklinę.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]