Schronisko Mielec-STERYLKI RUSZYLY-zdj.str.7-Kotki w Stalowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lut 25, 2006 16:40

Dziekujemy, dzieki dobrym ludziom i ich hojnosci kierownik zamowil juz 50 szczepionek Nobivac dla najniezbedniejszych szczepien,przede wszystkich szczeniakow, mlodzikow i podrzucanych ciezarnych suniek (oczywiscie szczepienia zawsze sa robione po urodzeniu maluchow).

Ulka18

Od: Wto cze 14, 2005 20:33

Post » Sob lut 25, 2006 17:20 lata baba...

Lata baba po miescie i rozkleja ulotki... Jedni sie w glowe stukaja, drudzy odpisuja...A wiecie kto odpisuje ? - te skromne, szare osoby plci obojga, a zapytane, czy dotad nie wiedzialy odpowiadaja - ze nie. Obiecalam, ze z tymi, ktore nie beda sobie mogly poradzic moge pojsc do fiskusa, albo przejrzec pit-y...
wasza Baba / ktora zlapala fatalny KL - kto zgadnie temu
cukierek - i musi pojsc do lekarza /
caty

Post » Sob lut 25, 2006 19:05

Caty,

podczas akcji w Tesco rozdalysmy ponad 3000 ulotek. I juz kilka osob przyszlo do schroniska z darami, poszlo tez kilka psiakow. Niestety zadna kocinka :(

A od poniedzialku w Gimnazjum nr 2 w Mielcu dziewczyny, ktore pomagaly w akcji Tesco organizuja Tydzien Na 4-Lapach. Maja byc konkursy, zbiorki.
Pomalu sie rozkrecamy. Ale jest nas ciagle za malo.

Ulka18

Post » Sob lut 25, 2006 19:24

O tej akcji pisalam w poprzednim poscie:

TYDZIEŃ NA CZTERECH ŁAPACH

21-02-2006 20:10
W dniach od 27 lutego do 3 marca 2006 r. w naszym gimnazjum będzie trwał "TYDZIEŃ NA CZTERECH ŁAPACH". W tym czasie będzie prowadzona zbiórka pieniędzy, kocy, garnków i misek przeznaczonych dla mieleckiego Schroniska dla Zwierząt im. św. Franciszka z Asyżu. W głównym holu szkoły zoastanie wystawiona "KSIĘGA KUDŁATYCH PRZYJACIÓŁ NA CZTERECH ŁAPACH", w której będzie można dokonać wpisu. W ramach akcji zostanie zorganizowany konkurs pod hasłem "Zwierzak the best". Aby zgłosić swojego pupila do rywalizacji, należy przekazać jego zdjęcie do p. Beaty Wiącek, która patronuje akcji.
Do zdjęcia należy dołączyć imię i opis pupila. Zdjęcia będą przyjmowane do 24 lutego 2006 roku i z nich zostanie utworzona galeria. Specjalna komisja dokona wyboru "Zwierzaka the best". Nagrodzone zostaną dwa pierwsze miejsca.
Harmonogram podejmowanych działań i szczegóły akcji można znaleźć na plakacie w głównym holu szkoły.
Serdecznie zapraszamy wszyskich do udziału w akcji.

http://www.gim2.mielec.pl/serwis/index. ... e&Itemid=1

Ja juz sie wpisalam w ksiedze gosci.

Ulka18

Post » Nie lut 26, 2006 8:14

Dobra mysl...Ja w kwietniu mam zamiar zorganizowac w mojej szkole Dzien Ziemi pod katem schronisk dla zwierzat. Planuje konkurs fotograficzny, konkurs na plakat, dyskotekeszkolna z ktorej dochod pojdzie na zwierzaki - byly nawet pomysly, aby zamiast oplaty za bilet byla jedzonko... Zobaczymy, co z tego wyjdzie...
caty

Post » Nie lut 26, 2006 14:05 schronisko Mielec

www.mielecbezdomne.fora.pl w dziale "o wszystkim i o niczym - darmowa lub tansza sterylizacja i kastracja " dosc ciekawa wypowiedz nt udzialu miasta w pracy schroniska.Wstyd! Co za ludzie tam zyja, co za znieczulica!
Jak mozna kochac ludzi, nie kochajac zwierzat?

Ps. to forum bardzo ciezko znalezc, a z nowej strony schroniska wogole nie widze linku do niego. W imieniu tych kociakow i psiakow prosze wszystkich "miauowiczow" i innych tu zagladajacych, pomozmy im w sposob dla kazdego najbardziej mozliwy.
"Z tym kot rad mieszka w zgodzie, kto mu się da lizać po brodzie"

zdezorientowana

Od: Pt lut 10, 2006 15:13

Post » Nie lut 26, 2006 14:41 schroniska cd

Sorki po wnikliwszym obejzeniu znalazlam link do forum. Ale kociaki to macie piekne, az dziw, ze tak slabo sie adoptuja. Powodzenia i pozdrowienia.
"Z tym kot rad mieszka w zgodzie, kto mu się da lizać po brodzie"

zdezorientowana

Od: Pt lut 10, 2006 15:13

Post » Nie lut 26, 2006 18:53

Ta wypowiedz pisal pan kierownik schroniska. Niestety schronisko nie ma ani zlotowki od gminy czy urzedu miasta na zabiegi sterylizacji czy kastracji. Dlatego w schronisku pan wet kastruje tylko kocurki, bo to nie jest duzy koszt. A na sterylki zdobywamy pieniadze tylko od dobrych ludzi takich jak Wy. Lepiej stoimy ze sterylkami suniek, dogomaniacy nas znaja, bo ja czesciej jestem na dogomanii i jako schronisko mamy dobra opinie
(niestety wiecej jest psow, a jak jest ich za duzo, mogloby dojsc do zagryzien, stad pierwszenstwo na wyadoptowanie jak najwiekszej liczby psiakow). To nie znaczy, ze na kotach nam nie zalezy, ale one sa spokojne, nie ma konfliktow, grzeja sie teraz przy piecykach i czekaja na swoja kolej.

Ulka18

Post » Nie lut 26, 2006 19:45

czy adopcja wirtualna kota kosztuje 20 zeta? I czy te pieniadze ida na konkretnego kota?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie lut 26, 2006 19:52

Tak, pieniadze ida na konkretnego zwierzaka, na bude dla niego, na odrobaczenie, na szczepienie, na piasek do boksu, na zadaszenie. Po psach od razu widac, ktory ma opiekuna, a ktory nie. Kierownik chcialby wszystkim nieba przychylic, ale pieniadze sa kierowane z wola opiekuna.

Ulka18

Post » Nie lut 26, 2006 22:29

Piszcie cos wiecej o kotach z tego schroniska.. moze jakies zdjecia ich na stronie...
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Nie lut 26, 2006 22:31

U uli w podpisie jest nk do strony schroniska - tam bardzo wiele kotów ma swoje zdjęcia i krótkie opisy.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie lut 26, 2006 22:35

Anka pisze:U uli w podpisie jest nk do strony schroniska - tam bardzo wiele kotów ma swoje zdjęcia i krótkie opisy.

hmm cos mi nie idzie to szukanie... nie moge znalezc zdjec kotow na tej stronie, moze jakas mala podpowiedz?
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Nie lut 26, 2006 22:45

Wchodzi się w Galerię. W pierwszej chwili pokazują się psy, trzeba kliknąć na górze taki napis "Galeria kotów".

Tam zaraz na początku jest Babcia - moja Babunia ktorej już transport się szykuje :D

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Pon lut 27, 2006 7:39

Reszta kotow jest bura lub czarna. W galerii sa najbardziej charakterystyczne koty, ktore latwo znalezc. Pozostale sa jako : bure kotki i czarne kotki.

Ulka18

[poprzednia][następna]