Perełka musi odwiedzić weta, pójdę z nią do mojej lecznicy i ciekawa jestem, co powiedzą o jej wieku.Moim zdaniem ząbki też ma ładne.Myślę, że przytyje, bo zaczęła już normalnie jeść mokrą karmę.
Tak, Perełka pięknie się bawi.Nawet sama chodzi do wiaderka, gdzie trzymam zabawki i coś sobie wybiera.Koty u p.Mieczysławy nie mają zabawek

Ogromnie mnie wzrusza jak bardzo Perełka jest szczęśliwa, kiedy majtam wędką.Na laserek tak nie reaguje.Moja Gucia jest od niej starsza, a też pięknie się bawi.Ona z kolei lubi światełka.Latem, kiedy balkon jest otwarty w nocy przejeżdżające samochody rzucają światło na ścianę.Ale ma wtedy radochę
P.Mieczysława daje kotom kiepską karmę, nie stać jej na dobrą, zabawek też koty nie maja, ale wierzcie mi, mają mnóstwo miłości, są głaskane i przytulane, śpią w łóżku ..itd.Jest tam może biednie, ale czyściutko, naprawdę.Teraz jest trochę inaczej, wiadomo, ciężka choroba

Dobrze, że p.Mieczysława ma dość rozsądku, aby pomyśleć o przyszłości kotek.Oddanie Perełki było dla niej traumą, ale ona wie, że ja kotki nie skrzywdzę, że o nią zadbam.Na ewentualną operację Jagusi ma odłożone pieniądze.W przyszłym tygodniu zabiorę tę cudną czarnulkę do moich wetów, zapytam, co dalej, czy kolejna operacja ma sens, czy kotka nie cierpi.