O białym Kaju co szuka domu...domek zaklepany. Pojechał :):)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie sie 30, 2015 9:19 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Biedny Kaj musiał się wiele nacierpiec na wolności skoro bał się wyjść na balkon.
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Nie sie 30, 2015 11:08 Re: O białym przemiłym kocurku Kaju co szuka domu...

Tak, Kajuś długo nie wychodził na balkon, omijał go szerokim łukiem. Ale widzę że już się przemógł, lubi sobie poleżeć na powietrzu. Chociaż najbezpieczniej czuje się na progu, bo zawsze można szybko wrócić do domku :D A w domku jest najszczęśliwszy :1luvu:
I teraz już jest pięknym bielutkim czyściutkim kocurkiem :201461

Obrazek

Obrazek

I mamy bardzo dobrą wiadomość :1luvu: Kajuś ma już zaklepany własny DOM!!! Dom świetny i sprawdzony, bo jest tam już jeden kot ode mnie - Boluś z tego wątku viewtopic.php?f=13&t=162932&start=270
Jesteśmy z Rodzinką Bolusia w stałym kontakcie i zakochali się w Kaju :D a planowali jeszcze jednego kota. W domu są 2 koty i kociolubny piesek. To dom gdzie zwierzę jest członkiem rodziny, balkon i okna zabezpieczone, opieka weterynaryjna w każdej chwili, bo Ciocia Pani Ani jest weterynarzem. A Pani Ania jest z tych osób co to lecą ze zwierzakiem natychmiast jak coś jej się nie podoba. Cieszę się bardzo, że Kajuś tam trafi :D

Teraz Rodzinka jest na urlopie (ze zwierzakami w tym czasie mieszka teściowa), jak wrócą, to Kaj przeprowadzi się do nowego domku. Tak ustaliłyśmy :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie sie 30, 2015 14:08 Re: O białym Kaju co szuka domu... ma już domek zaklepany :)

Super:)
Obrazek

Kalai

Od: Wto cze 30, 2015 1:21

Post » Nie sie 30, 2015 20:49 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Dzisiaj u nas był znowu upał :twisted: Kaj przetrzymuje upały w takim miejscu :D
Obrazek

a teraz jest już fajny chłodek i dopiero teraz można odpocząć na luziku :ryk:
Obrazek
Obrazek
:ryk: widać dobrze Kajowe "węzły"
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sie 30, 2015 22:12 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Eee, nikt się nie zachwyca pozycjami Kaja, to pokażę jeszcze moją drugą tymczaskę, mistrzynię pozycji na żabę :ryk:

Obrazek
sorki że fota z kuwetą, ale Mimi tak lubi sobie poleżeć przy kuwecie właśnie :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie sie 30, 2015 23:11 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Zuziu, bardzo się cieszę. Każdy marzyłby o takim domku dla tymczasiątka. To duży komfort psychiczny. A Kaj jest cudny.

Pozycja na żabę w dechę. Na zdjęciu wygląda, jakby kicia miał tylne nóżki krótkie . . . W porównaniu z okazałymi bokami
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pon sie 31, 2015 20:23 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

zuzia96 pisze:Obrazek

cukiereczek :1luvu:
mój biały Wieloryb, też robi taki rulonik z różowego jęzorka

zuzia96 pisze:Eee, nikt się nie zachwyca pozycjami Kaja, to pokażę jeszcze moją drugą tymczaskę, mistrzynię pozycji na żabę :ryk:

Obrazek
sorki że fota z kuwetą, ale Mimi tak lubi sobie poleżeć przy kuwecie właśnie :D

żabka :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon sie 31, 2015 20:43 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

marta-po pisze:Pozycja na żabę w dechę. Na zdjęciu wygląda, jakby kicia miał tylne nóżki krótkie . . . W porównaniu z okazałymi bokami

Nóżki są akuratne, bo ogonek też jest króciutki :)
i fajnie, bo to cechy "papuśnych" kotów :D

Kajuś ma farta, że tak szybko trafił mu się taki super domek, niech mu się szczęśliwie żyje w DS :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto wrz 01, 2015 21:03 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Wczoraj napisałam długi post, taki refleksyjny na temat wydawania tymczasów do domów stałych, a na koniec cały post mi zeżarło :evil: :evil: a dzisiaj już go nie powtórzę :oops:

A teraz chciałam wstawić foty Kaja na balkonie, a tymczasem zapodaj.net wariuje :evil: bez przerwy mi pisze, że nie dodałam żadnego pliku, a 100 razy już dodawałam te pliki. I chyba robię wszystko dobrze, tylko strasznie długo strona się kręci i nic z tego nie wychodzi :cry: A już mi się wydawało, że tak fajnie się dodaje foty przez zapodaj :twisted:
Jeszcze spróbuję przez fotosik, jak też nic nie wyjdzie, to pójdę się zastrzelić :evil:

strona fotosik nie odpowiada, chyba na tym dzisiaj zakończę :201416 :201416
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 02, 2015 9:31 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Raczej kilka stron www jednocześnie nie fiksuje, najprawdopodobniej to wszystko z winy Twojego dostawcy neta
Obrazek

Amika6

Post » Śro wrz 02, 2015 9:42 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Amika6 pisze:Raczej kilka stron www jednocześnie nie fiksuje, najprawdopodobniej to wszystko z winy Twojego dostawcy neta

Też tak myślałam wczoraj, ale przełączyłam się na drugi net (nasz rzeszowski, bo na co dzień mam net z T-mobile) i było to samo. A forum.miau działało bezproblemowo

zaraz spróbuję dzisiaj :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 02, 2015 9:47 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Dzisiaj działa :D Kajuś na balkonie czuje się już coraz lepiej :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 02, 2015 9:51 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

Kocio :D dopucowany na błysk
Obrazek

Amika6

Post » Śro wrz 02, 2015 10:00 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

i dwa białaski :D
Obrazek

Obrazek

Tak jest, Kajuś już domyty, trochę z moją pomocą :D trochę sam, bo już często widzę jak myje sobie nawet tylne łapki :D

Amiko, na fotosiku nie da się regulować wysokości zdjęcia, prawda? I dlatego jeżeli zdjęcie jest zrobione w pionie, to na forum wychodzi takie duże, dobrze kombinuję?
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Śro wrz 02, 2015 11:36 Re: O białym Kaju co szuka domu... domek zaklepany :):)

zuzia96 pisze: (...)
Amiko, na fotosiku nie da się regulować wysokości zdjęcia, prawda? I dlatego jeżeli zdjęcie jest zrobione w pionie, to na forum wychodzi takie duże, dobrze kombinuję?

Tak Zuziu, nie da się na tym etapie regulować zdjęć pionowych, bo nowy Fotosik przewidział tylko określanie wielkości zdjęcia w poziomie.
Można regulować wielkość zdjęcia wg dłuższego boku tylko na etapie wgrywania (jest tam wybór kilku rozmiarów), ale ta funkcja jest dostępna tylko dla zalogowanych.

Zuziu ja nie rozumiem czemu się tak wzbraniasz przed zarejestrowaniem się na Fotosiku, skoro jesteś do niego przyzwyczajona.
Przecież można wybrać opcję darmową i masz możliwość tworzenia swoich albumów, poprawiania zdjęć, w każdej chwili możesz łatwo odnaleźć swoje wcześniejsze zdjęcia bez konieczności zapisywania sobie linków na zaś. MOżesz je kasować albo podmieniać (jeśli coś poprawiłaś w tym już wstawionym).
No i będziesz miała dostęp do tych funkcji, o których Ci wspominałam.

Ja nie wyobrażam sobie wstawiania własnych zdjęć na jakimkolwiek serwerze bez możliwości dostępu do nich (edytowania, usuwania) czy możliwości szybkiego udowodnienia własnych praw do nich (np. w takim przypadku jak było z Twoją kotką)
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]