Rudy KOTEK w swoim domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 02, 2014 13:07 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

No nie oburzaj się tak, w końcu wykazała dobrą wolę i chciała pokryć koszty :lol:

tosiatosia1

Od: Czw sie 25, 2011 12:59

Post » Wto gru 02, 2014 13:43 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

tosiatosia1 pisze:No nie oburzaj się tak, w końcu wykazała dobrą wolę i chciała pokryć koszty :lol:

no faktycznie "ludzkie podejście" przyszłego domu :roll: Samiast iść do weta też DHL zamówi :mrgreen: Znaczy się weta przyślą :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw gru 11, 2014 10:37 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Kotka wczoraj wieczorem pojechała do domu w Warszawie. Państwo znaleźli 4 tygodnie temu burą kotkę i szukali dla niej towarzystwa. Z wielu chętnych wybrałam tę rodzinę głównie ze względu na towarzystwo kociaka w podobnym wieku, ale Jest pewien problem. Pani przypuszcza że kotka jest jednak kocurkiem, będzie to weryfikowane dziś u weterynarza, kłopot w tym że Państwo chcieli koteczkę, kocurka nie chcą, boją się że zdominuje ich kicię, która jest troszkę mniejsza i mniej śmiała. Prawdopodobnie kotek musi szukać nowego domu. Nie wiem jak ta weterynarz u której była kotka oceniała płeć, ale w książeczce wpisane jest że to kotka, tyle zachodu i na nic przez pomyłkę weta ehhh.
Ostatnio edytowano Czw gru 11, 2014 11:51 przez tosiatosia1, łącznie edytowano 1 raz

tosiatosia1

Post » Czw gru 11, 2014 10:56 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

tosiatosia1 pisze:Kotka wczoraj wieczorem pojechała do domu w Warszawie. Państwo znaleźli 4 tygodnie temu burą kotkę i szukali dla niej towarzystwa. Z wielu chętnych wybrałam tę rodzinę głównie ze względu na towarzystwo kociaka w podobnym wieku ale Jest pewien problem, Pani przypuszcza że kotka jest jednak kocurkiem, będzie to weryfikowane dziś u weterynarza, kłopot w tym że Państwo chcieli koteczkę, kocurka nie chcą, boją się że zdominuje ich kicię, która jest troszkę mniejsza i mniej śmiała. Prawdopodobnie kotek musi szukać nowego domu. Nie wiem jak ta weterynarz u której była kotka oceniała płeć, ale w książeczce wpisane jest że to kotka, tyle zachodu i na nic przez pomyłkę weta ehhh.

to po co wydałaś zanim sprawa nie wyjaśniła się? Źle zrobiłaś i tyle.
Rozumiem ,że wsio ok poza tym?Dom zabezpieczony, umowa podpisana, wizyta pa zrobiona...
Obrazek

ASK@

Post » Czw gru 11, 2014 11:13 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

tosiatosia1 pisze:Kotka wczoraj wieczorem pojechała do domu w Warszawie. Państwo znaleźli 4 tygodnie temu burą kotkę i szukali dla niej towarzystwa. Z wielu chętnych wybrałam tę rodzinę głównie ze względu na towarzystwo kociaka w podobnym wieku ale Jest pewien problem, Pani przypuszcza że kotka jest jednak kocurkiem, będzie to weryfikowane dziś u weterynarza, kłopot w tym że Państwo chcieli koteczkę, kocurka nie chcą, boją się że zdominuje ich kicię, która jest troszkę mniejsza i mniej śmiała. Prawdopodobnie kotek musi szukać nowego domu. Nie wiem jak ta weterynarz u której była kotka oceniała płeć, ale w książeczce wpisane jest że to kotka, tyle zachodu i na nic przez pomyłkę weta ehhh.

Wcale nie jest tak jak pani mówi..
A te mniejsze często broją więcej :D
Oby się poukładało..

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw gru 11, 2014 11:28 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Nie czekałam aż sprawa się wyjaśni, bo nie sądziłam że jest co wyjaśniać. Weterynarz określił płeć, wpisał w książeczkę zdrowia, nie miałam powodów by podejrzewać błąd specjalisty, tym bardziej że nie wahała się, nie wyrażała wątpliwości.
Ja specjalistą nie jestem, więc kompletnie nie przyszło mi do głowy by podważać jej opinię, ani też nie przyszło mi do głowy by upewniać się co do płci u innego weterynarza.

Lidka02, też tak Pani tłumaczyłam, że kocurki są nawet fajniejsze i że kotek wcale nie musi kotki zdominować, ale ta Pani słyszała opinię że dwie kotki lepiej się dogadają i nie wiem czy będzie skłonna zmienić zdanie.

tosiatosia1

Post » Czw gru 11, 2014 11:30 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Jest akurat odwrotnie.Dwie kotki to trudniejszy duet, ale ...
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 11, 2014 11:33 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Nie rozumiem... :x Nawet jeśli kotka okaże się być kocurkiem,to w czym problem właściwie?. Kotek z kotką się nie dogadają?. Bzdura. Ciekawa jestem jak sytuacja się rozwinie,będę dalej zaglądała. Oby jednak wszystko dobrze się skończyło...
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 11, 2014 11:34 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Ja tam wole kocurki sa bardziej przytulasnie do ludzi..Tak u siebie zaobserwowałam..Kotki są grymaśne...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw gru 11, 2014 11:47 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Poprosiłam Panią Anię by weszła na forum. Może troszkę jej to ułatwi decyzję, bo nie ma jeszcze doświadczenia z kociakami i martwi się chyba troszkę na wyrost.

tosiatosia1

Post » Czw gru 11, 2014 12:05 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

:ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Czw gru 11, 2014 12:24 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

ewar pisze:Jest akurat odwrotnie.Dwie kotki to trudniejszy duet, ale ...

dokładnie, zdecydowanie dwia baby to "najgorsza" opcja. Pisze w cudzysłowiu bo nie ma czegoś takiego jak zła opcja brania dwóch kotów ;) Ale zdecydowanie bym doradzała (i zawsze doradzałam) mieszane kocie pary. Albo dwa kocurki :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw gru 11, 2014 14:26 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Takie małe szkraby to myślę że dogadają się bez względu na płeć, zazwyczaj jest tak że jedno dominuje, a to biedactwo większość dnia spędzało w klatce dla psa, duża bo kupiona dla Owczarka, ale zawsze to klatka i być może dlatego teraz szaleje. Bardzo jestem ciekawa jaką płeć określi drugi weterynarz.

tosiatosia1

Post » Czw gru 11, 2014 15:28 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Moja Gucia przez kilka miesięcy była Guciem, Dyziek mojej córki Irenką :wink: Dodam, że płeć określali różni weci.Kocurki są bardziej ciapowate, kotki bardziej charakterne.To statystyka, ale u mnie jest akurat teraz odwrotnie.A że kociak szaleje to dobrze.To oznaka zdrowia.Jeśli kociak jest za grzeczny, biegnę do weta.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw gru 11, 2014 15:54 Re: Potrzebny DS/DT dla małej RUDEJ KOTKI

Nigdy oddając koty do adopcji nie zwracam uwagi na płeć rezydenta a wydając dwupak tym bardziej .Nie mam"preferencji" bo dla mnie ważne jest dobranie charakteru kotów .Nasi podopieczni zawsze się dogadywali z rezydentami bez względu na ich płeć .A młode koty zawsze się dogadają .Zawsze .To dzieci .
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]