Tymczasy:Benia.Maniuś,Kubuś i Tusia w DS.Miluś.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw kwi 03, 2014 8:12 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Koty imprezują w nocy, Benia ma ogromną ochotę spać w łóżku, ale ..ja tam jestem :mrgreen: Coraz częściej jednak opuszcza swój azyl w tunelu i łazi po mieszkaniu.Jest raczej "wysokopienna", w odróżnieniu od Niki, lubi być gdzieś wysoko.Ostatnio na oparciu fotela.Ona jest duża, ma długi tułów, Nika jest bardziej kompaktowa.Dziewczynki potrzebują jeszcze trochę czasu, aby mi w pełni zaufać.Na szczęście nie ma problemów z jedzeniem, z kuwetka, z dogadywaniem się z innymi kotami.Rano mam mnóstwo pracy, trzeba nakarmić, posprzątać po nocnej imprezce, ale po południu to już jakby kotów nie było.P.Iza ma dzisiaj mnie odwiedzić, postaram się więc o zdjęcia kotów na kolanach, na rękach.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
O, Benia przyszła do pokoju, w którym jestem i położyła się na kanapie, bardzo blisko mnie :lol:
Chyba będziemy łapać siostrę kotek, Gajka się nie pojawia, nie ma na co czekać.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw kwi 03, 2014 9:42 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Wyglądają rozkosznie, na takie wyluzowane :)
Urocze są te piegi Beni :1luvu:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw kwi 03, 2014 9:57 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Obrazek

Pracowita dziewczynka z tej Niki :D Tak pięknie powiększyła otwór wejściowy :twisted:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Czw kwi 03, 2014 10:04 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Benia śpi właśnie na oparciu fotela.Zaczyna powoli być normalnie.
Właściwie to ja powinnam je wypuścić na działki, takie było założenie, ale nie zrobię tego.One nie miały tak źle, miały jedzonka w bród i to naprawdę dobrego, mama się nimi opiekowała, miały styropianowy domek, w nim cieplutko, ale to tylko działka.Jak pomyślę, że miałyby marnie skończyć, bo tam są gołębiarze to mi skóra cierpnie.Żeby jeszcze były nie kuwetkowe, żeby gryzły i drapały, ale one są takie miłe, czyściutkie, spolegliwe.Teraz mają czyste posłanka, zabawki, mizianki, chyba to doceniają.

ewar

Post » Czw kwi 03, 2014 10:19 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Benia już nie ucieka przede mną :dance: Właśnie przeniosła się na fotel, bardzo podobało jej się to, że podeszłam i ją głaskałam :lol: Kochane słoneczko :1luvu: Nika śpi w tekturowym pudle, Guci nie bardzo się to podoba, bo to ona jest wielbicielką tekturowych pudeł, ale Niki nie przegania.

ewar

Post » Czw kwi 03, 2014 10:41 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Powoli do przodu, cieszę się :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Czw kwi 03, 2014 12:07 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Benia przestraszyła się kuriera, weszła za kanapę, ale teraz śpi na biurku za komputerem i pozwala się głaskać.To będzie miziak nad miziaki, mogę się założyć.

ewar

Post » Czw kwi 03, 2014 20:12 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Była p.Iza, ale kotki się bały, nie robiłam więc zdjęć.Oczywiście były na rękach u p.Izy, ale krótko, nie chciałam ich stresować.Do mnie już są bardzo śmiałe.Jedzą wyłącznie mokrą karmę, a wołowina jest największym przysmakiem.I dobrze, niech tak będzie.
Wciąż trwa przyjaźń między Bohunem a Niką, naprawdę bardzo się lubią :lol:
Dzisiaj pozwoliłam im wyjść na balkon, szczególnie Beni to się podobało.Nie ma skłonności do ucieczki, nie wdrapuje się na siatkę, mogę chyba być spokojna.
Obrazek Obrazek
Firankę mam gęstą, ale opowiem, że Nika siedziała na materacyku, obok Bohun i ją lizał po główce
Obrazek
Odsłoniłam firankę, aby zrobić zdjęcie i takie jakieś głupie mi wyszło :oops: Przy okazji widok z okna :wink: , niestety, takie jest otoczenie mojego bloku.
Obrazek

ewar

Post » Pt kwi 04, 2014 13:18 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Kocie dziewczynki są bardzo grzeczne, ale się nie lubią :wink: Nika dzisiaj uderzyła Benię, nie było to groźne, ale ...Nika nie potrafi wskoczyć na parapet.Musi podpatrzeć moje koty.Wisiała przednimi łapkami na parapecie, a tylnymi przebierała próbując zahaczyć o kaloryfer.Było to takie zabawne :lol: Pomogłam jej, lubi bardzo leżeć na parapecie, tuż obok jest Bohun.W nocy jednak wędruje na fotel, na drugim śpi Benia.Bardzo chciałabym, abyście mogli zobaczyć jak wygląda czyszczenie uszek i zakrapianie oridermylu.Kotka ani drgnie.Nie do uwierzenia, prawda?
Moje kocie dziewczynki nie chcą jeść suchej karmy, nawet w formie przysmaczków.Ich zdaniem do jedzenia nadaje się wyłącznie mokra, a najlepiej to surowa wołowina.I niech tak będzie.

ewar

Post » Pt kwi 04, 2014 13:54 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

ewar pisze:[...]
Moje kocie dziewczynki nie chcą jeść suchej karmy, nawet w formie przysmaczków.Ich zdaniem do jedzenia nadaje się wyłącznie mokra, a najlepiej to surowa wołowina.I niech tak będzie.

Wiedzą co dobre :wink:
Obrazek

nelka83

Post » Pt kwi 04, 2014 14:35 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

nelka83 pisze:

Mądre kobitki, ale suche na ząbki dobre ;)
kicikicimiauhau

Post » Pt kwi 04, 2014 15:13 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

kicikicimiauhau pisze:
nelka83 pisze:

Mądre kobitki, ale suche na ząbki dobre ;)

Na ząbki najlepsza jest wołowinka, taka poprzerastana, z dużą ilością ścięgien :wink: mięsko sprawia, że ph w pyszczku jest odpowiednie do nieosadzania się osadu, a kot gryząc oczyszcza zęby.
Można też podać surowe skrzydełko.
Obrazek

nelka83

Post » Sob kwi 05, 2014 6:04 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Kotki mają dość wyrafinowane podniebienia :wink: Surowe mięso i mokra karma z wyższej półki bardzo im smakuje.Taka trochę gorsza już nie bardzo.Jedzą, ale bez entuzjazmu.Łobuzują natomiast bardzo.W dzień nie, przesypiają i w ogóle są spokojne.Za to w nocy 8O Dobrze, że u sąsiadów piętro niżej nikt na razie nie mieszka, trwa remont i to taki gruntowny, nie interweniuję więc, kiedy piłki stukają po podłodze.Ja mam kamienny sen, ale czasem i mnie budzą, a sądząc po wyglądzie mieszkania rano, impreza jest na sto fajerek.No cóż, są młodziutkie, muszą się wyszaleć.Trzeba im poszukać domu, ale uważam, że jeszcze za wcześnie.Czeka mnie wizyta u weta, sprawdzenie uszek przede wszystkim, powtórne odrobaczenie , to wszystko jeszcze musi potrwać.Poza tym, chcę, aby kotki bardziej lgnęły do ludzi.

ewar

Post » Sob kwi 05, 2014 10:50 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

Koty wyczesane, poddały się temu zabiegowi spokojnie.Z Bohuna i Guci wyszło pół wiadra kłaków, lenią się straszliwie.Dziewczynki nie tak bardzo.Nika nabiera zwyczajów bohunowych :mrgreen: On zawsze przysiada w kuchni, kiedy pachnie jedzenie i każe się głaskać, podlizuje się w ten sposób.Nika dzisiaj robiła dokładnie to samo.Obie są jeszcze płochliwe, chyba musi upłynąć sporo czasu, aby przyszły same na mizianki.Mogę zrobić z nimi wszystko, zupełnie nie protestują, kiedy obcinam pazurki, czy czeszę, nic zupełnie.Same jednak do mnie nie podejdą.Uwielbiam patrzeć, kiedy się bawią.Takie są wesołe, tak się cieszą, że są dyndadełka, piłeczki, no i oczywiście tor z piłeczką.Wcale nie dopominają się wyjścia na zewnątrz, chyba świeżego powietrza miały aż nadto, teraz bardzo im pasuje spanie na fotelu, ciepło.

ewar

Post » Sob kwi 05, 2014 13:20 Re: Nika, kotka w legginsach i Benia, pieguska z działek.

I tak podziwiam tempo oswajania, masz wspaniałą rękę do :kotek: :kotek:

Mnie też czeka dzisiaj czesanie futer, a jeszcze całego dotychczasowego "urobku" nie rozdałam :D https://www.youtube.com/watch?v=peQZQbx ... ture=share
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 116&type=3
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

[poprzednia][następna]