Puma i Arek. Arek ma DT! Puma ma dom stały! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 23, 2013 19:22 Re: Puma i Arek, dwa starsze koty szukają DS lub DT.

To i ja dodam, że chłopaki mają założoną swoją "skarpetę" tj. na ich potrzeby przeznaczony jest bazarek viewtopic.php?f=20&t=153388

Na chwilę obecną mają już 171 zł
po_prostu_kaska

Post » Sob sie 24, 2013 20:20 Re: Puma i Arek, dwa starsze koty szukają DS lub DT.

po_prostu_kaska pisze:To i ja dodam, że chłopaki mają założoną swoją "skarpetę" tj. na ich potrzeby przeznaczony jest bazarek viewtopic.php?f=20&t=153388

Na chwilę obecną mają już 171 zł

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Są jeszcze pieniądze na Funduszu Basi, które też chętnie na nich przeznaczymy :kotek:
Wszystko co najpotrzebniejsze chłopakom zapewnimy :ok:

Tylko niech je ktoś przygarnie...

ObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Sob sie 24, 2013 20:42 Re: Puma i Arek, dwa starsze koty szukają DS lub DT.

W razie co i u mnie coś tam jest :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto wrz 24, 2013 9:16 Re: Puma i Arek, dwa starsze koty szukają DS lub DT.

Puma i Arek nadal czekają :(

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt wrz 27, 2013 13:57 Re: Puma i Arek, dwa starsze koty szukają DS lub DT.

Domek bardzo potrzebny dla Pumy i Arka :!: :!: :!: :!:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Pon paź 07, 2013 11:05 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Zima zbliża się wielkimi krokami a Puma i Arek nadal w schronisku :cry:

Zapraszam na wielką wyprzedaż na bazarku Kasi
viewtopic.php?f=20&t=153388

dana.b

Post » Wto paź 08, 2013 20:36 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

- dana.b - inicjatorka :D
- Monika_Krk - autorka ( modyfikować można )

Arek - opis

Arek to senior! Nie całkiem zdrowy,
ciut szary , ciut biały- ale honorowy!
Za ciepły kąt i za dobre leczenie
Arek pokocha Cię jak szaleniec !

Obrazek

Jak wam opowiedzieć o kocie do adopcji , który ma 12 lat i wymaga tylko specjalistycznej
( nie za drogiej ale i nie taniej jak whiskas ) karmy ?
Mamy humanitarny XXI wiek a słowo : senior - wyrzucony z powodu anemii, chorych nieco dziąseł i chorych nieco nerek - jest
takie oczywiste i normalne dla większości naszej "cywilizowanej" populacji.

Tyle tytułem "podle" emocjonalnego wstępu. Teraz konkrety :

Arek to normalny kot : miły, bystry, spokojny kochający i czysty. Nie bryka jak młodzik, nie szarpie firan , kocha człowieka i ufa mu, mimo tego, że pozbyto się go jak bezużytecznej rzeczy.
Arek potrzebuje tylko dobrej karmy ( dla kotów nerkowych ) , leczenia dziąseł ( wierzcie mi da się ! każdy dobry weterynarz to potrafi ) i czyjejś miłości .
Tylko i aż tyle. Poza tym Arek potrzebuje fotela do spania i Twojej uwagi od czasu do czasu na głaski.

Kota Arka wyrzucono na ulicę razem z jego czarnym, równoletnim towarzyszem Pumą , u którego tylko dziąsła wymagają opieki weterynarza.

Chcemy je oddać razem lub osobno, byle dożyły końca swych dni z Człowiekiem przez duże "C"...
Te koty pragną miłości i garną się do ludzi , to był ich cały świat, który został przez kogoś zburzony .

Jeśli chcesz mieć w domu spokojnego, przymilnego towarzysza - a nie dynamiczną torpedę - zastanów się proszę :
Czy słowo "Koci Senior" jest aż tak niegodne uwagi w zamian za spokój i równowagę jaką oferuje ?

Zadzwoń pod numer ... lub napisz do nas e-mail : ... odpowiemy na każde Twoje pytanie, wyjaśnimy Ci dlaczego Arek jest taki fajny i godny uwagi . Puma jego towarzysz jeśli zechcesz - gwarantujemy też - ma super charakter .

Senior - każdy z nas nim kiedyś będzie - warto pomagać !
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Wto paź 08, 2013 20:42 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 08, 2013 20:52 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

-inicjatorka : dana.b :D
-autorka : Monika_Krk ( można modyfikować opis )

Puma - opis

Obrazek

Ja jestem Puma - tutaj tak mnie zwą
jak Cię pokocham - to całą dusza mą!
Nie zwlekaj mała, już za telefon łap !
Chyba nie ważne , że mam te "kilka" lat ?

Puma - dorodny, miły , piękny , czarny jak bezksiężycowa noc - ale z odcieniem gorzkiej czekolady .
Ta "gorzka" jakże czekolada to chyba a'propos dlatego że Puma został wyrzucony z powodu 12 lat i chorych dziąseł (nie żadne cuda, każdy porządny weterynarz da sobie z tym radę ) - czy przeraża Cię słowo senior ?
A wiesz , że Ty także nim kiedyś będziesz ?

Puma jest ideałem - nie wydziwia, nie szaleje, nie skacze po żyrandolach i ogólnie lubi : dobrze zjeść , wyspać się i poprzytulać do
człowieka gdy ten wraca z pracy.
Puma został wyrzucony z swym towarzyszem Arkiem, równie fajnym ale i równie leciwym, szukamy dla nich domu razem ( ideał )
bądź osobno - byle do końca ich dni.
I zapewniamy , że nie są to "dwaj zgryźliwi tetrycy " a kochane , dojrzałe, zrównoważone koty.
Dla zapracowanych ideał - wracasz do domu i możesz się przytulać do mruczących futer , a demolki podczas Twej nieobecności w domu nie było ;)

Zadzwoń pod numer ... lub napisz do nas e-mail : ... odpowiemy na każde Twoje pytanie, wyjaśnimy Ci dlaczego Puma jest super i godny Twej uwagi . Arek jego towarzysz jeśli zechcesz - gwarantujemy też - ma super charakter .
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Wto paź 08, 2013 21:05 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Monia, DZIĘKUJEMY! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto paź 08, 2013 21:06 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nowa_Sztno pisze:Monia, DZIĘKUJEMY! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nie ma za co - to akurat była czysta przyjemność. :ok: :ok: :ok:

Monika_Krk

Post » Śro paź 16, 2013 13:08 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Hej,
Tak sie czesto zastanawiam czemu ludzie wola brac maluszki wspinajace sie po firankach i hustajace sie na zyrandolu.
Arek to dla mnie kot marzenie, juz kiedys mialam takiemu troche krwi z lapki 'spuscic' na testy i wziac do domu oswojonego starszego piwniczniaka niesamowicie podobnego do Areczka, a sie czarne znowu przyblakalo i padlo wycienczone pod autem.. I zostalam z czarno-bialym i czarnym.. Czarne mialo byc tylko na tymczasie, ale jak chcialam towarzysza szukac to przeciez nie bede kolorami wybierac i sie zamieniac:).
Buraski tez mi sie kojarza z 'babcinymi' kotami - takimi grzejnikami kolan spokojnymi :)

Moze sie ludzie boja kosztow specjalistycznej karmy?
Tak z ciekawosci - czy producenci karmy ze srodkowej polki prowadza taka karme (np. purina, wild)?

Pozdrawiam
Obrazek

patis

Od: Śro paź 16, 2013 12:23

Post » Śro paź 16, 2013 16:00 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Arek jest przepięknym kotem :)
Wystarczy spojrzeć

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Karmę dla niego mamy, Joserę, koło 7-8kg. Szczerze mówiąc nie znam się na takich karmach, tę kupiliśmy, bo akurat na allegro ktoś sprzedawał taniej po swoim kocie. I czeka. W schronisku nie ma co jej podawać, bo Arek i tak będzie jadł z pozostałymi to, co dostają wszystkie. Nie sposób go tam upilnować :(

Puma oczywiście znów zakatarzony. Już mu się będzie gil do wiosny znów ciągnął :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Czw paź 24, 2013 20:32 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Jak tam nasi panowie dwaj? Pytał ktokolwiek o nich?

dana.b

Post » Czw paź 24, 2013 21:06 Re: Puma i Arek.Potrzebny DT lub DS.Zapewniamy karmę i lecze

Nie wiem czemu po Bąbla dzwonią same świry - czy ja jestem jakaś pechowa? Czy po prostu nie potrafię ogłaszać? Marzy mi się tymczas dla Arka jak Bąbli pójdzie do siebie a domu (normalnego) nadal brak :(
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

[poprzednia][następna]