[Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 05, 2013 6:15 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

fajne foty
i super :mrgreen: drapak

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw cze 06, 2013 22:53 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Fajne koty przede wszystkim:)
Już się nauczyły, kto jest rozdawcą jadła i łażą za mną, gdy się przemieszczam po chacie. Niczego się nie boją, ani syczenia kotów, ani syczenia człowieka, ani klaskania, ani krzyczenia "nie właź tam, bo się spierdzielisz, głupku!!!". Opanowały podstawowe klawisze klawiatury, potrafią wyłączyć film, wyświetlić okno przesunięcia klatek w filmie, oraz "czy chcesz usunąć plik...?" :evil:
Zlokalizowały dorosłą kuwetę i z niej korzystają. Najgorsze jest to, że zwykle walą nr 2 w klatce, gdy jemy :roll: Pisałam, że klatka stoi na środku pokoju, prawda? :? Za każdym razem Tżet się drze, że nigdy więcej małych kotów! :twisted: Zrywa się od miski i sprząta kuwetę (dziwnego mam Teżeta :lol: ).

A drapak b. fajny. Jedyny, jaki zmieści się u nas w chacie. Stoi w centrum i jest b. lubiany przez koty, co zresztą widać;]

A tu wredne śmierdziuchy z Teżetem, który nie chce już małych kotów 8)

Obrazek
Tu nawet swoje dready zaangażował;]

Obrazek
ObrazekObrazek

Hikiko

Od: Sob paź 30, 2010 22:27

Post » Nie cze 09, 2013 13:20 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Świetnie, że takie kochane kluchy się z nich zrobiły. Do kiedy ostatecznie mogą u was zostać? Ja mam dalej malucha ze śmietnika i to w dodatku zaczyna mi chorować trochę, a za tydzień wyjeżdżam, więc nie mogę milicjantów wziąć do siebie :evil:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Nie cze 09, 2013 17:18 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Nie zapomniałam, jutro zacznę działać z maluchami :kotek:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie cze 09, 2013 17:21 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Teżet się umawiał z panią, która je łowiła, że da nam znać na początku tyg., jak u niej wygląda sytuacja, czy będzie mogła je wziąć. Na razie to średnio wygląda (u każdego kotów w nadmiarze). Mogą posiedzieć jeszcze kilka dni, ale pod koniec tygodnia zabieram auto i będzie problem z dowozem kociaków. 17 czerwca już nas nie będzie w Wawie. Tak więc czasu jest mało :?

Może nowy TDT? skoro mają ogłoszenia, to ktoś się powinien znaleźć w końcu.
Kocurki spokojnie mogą się obyć bez klatki, o ile inne koty są przyjaźnie nastawione (moje nie są). Przybiegają na kicianie, Kurzyk zawsze pierwszy, bo dostają za każdym razem chrupki;] Pijawka dzisiaj użył drapaka do ostrzenia pazurów :ok: Załatwiają się do dorosłej kuwety. No super są, a będą jeszcze fajniejsze (bardzo nie lubię się przywiązywać do tymczasów :evil: ).
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Pon cze 10, 2013 15:26 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Do mojego kolegi zgłosili się ludzie szukający kociaka do adopcji. Przesłałam im info o naszych milicjantach - mają się odezwać, bo powiedziałam że sprawa pilna, ale raczej tylko na 1 się zdecydują jeśli już :(
Dziś wieczorem lub jutro rano wrzucę kolejne ogłoszenia maluchów i porozsyłam je na FB - mam nadzieję, że się ktoś znajdzie.
Na zachętę dodam, że oferuję kastrację po kosztach materiałów (ok 20zł) - oczywiście jak kociaki będą w odpowiednim wieku do takich zabiegów :kotek:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pon cze 10, 2013 18:34 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Patrzcie! Patrzcie! :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

A wczoraj Kurzyk polegiwał na kolanach Tżeta!
Nie mam zdjęcia, bo gdy się przemieszczam, to one lecą za mną, myślą, że żarcie będzie :roll:
Dziś założyłam moje magiczne wdzianko do oswajania dzików. Jego magia polega na tym, że ma dyndadełko przy suwaku, które wydaje dźwięki, gdy się je paca łapą oraz suwak, który świetnie się gryzie;] Dobrze jest też mieć jakieś troczki przy dekolcie ;) Dyndadełko jest wymemłane przez trzy poprzednie koty, ale jak widać na obrazkach nadal działa (nawiasem mówiąc, wdzianko już dawno powinno pójść na szmaty, ale przecież nie wyrzucę takiego przydatnego "sprzętu").

Jak się zgłoszą, przyślij ich do nas, będziemy nawracać na dwupak :twisted:
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Pon cze 10, 2013 20:12 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

ho ho ho ho :mrgreen:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto cze 11, 2013 8:32 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

jaki już duży Pijawka!
i piękny! :1luvu:
kciuki za wszystkich! :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto cze 11, 2013 13:59 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Gdyby moje kocice jadły tyle, ile grzdyle pochłaniają, to już dawno by się toczyły;]
Nie dziwne, że urosły i wreszcie przytyły, już się nie głaszcze po kręgosłupie.
Pijawka właśnie kima u mnie na podołku, Kurzyk ma jeszcze jakieś biznesy do załatwienia w różnych kątach mieszkania ;) Ale najpierw polizał moje spodnie (pachną chrupkami :lol: ), pobawił się troczkiem i pomemłał brata. Nawet się przyłożył obok, żeby drzemnąć, ale niestety przygoda wzywa ;)

I tak sobie myślę, że ludzie, którzy chcą tzw. gotowe kotki, to głupi są, bo sami się pozbawiają tylu fajnych rzeczy. No wiadomo, że na początku ciężko bywa, rany wojenne trzeba leczyć, ale jak po tych dwóch tygodniach kociak zaczyna łeb pod rękę podsuwać i mruczy, a po następnych kilku dniach przychodzi sam na kolana pospać, to to jest najlepsza część obcowania z kotem.
Dzisiaj grzdyle zmieniają DT, buuu, jak ja je oddam?

Po prostu się boję, że ci, co je adoptują (już się zaczynam modlić, żeby byli chętni na dwupak), nie docenią tego, jaką te kotki długą drogę przeszły, żeby znaleźć się w tym punkcie socjalizacji i że będą od nich oczekiwać nie wiadomo czego :roll: Grrr, nie lubię tego momentu w tymczasowaniu :?
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Wto cze 11, 2013 18:53 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Hikiko, bądź dzielna :1luvu:

Gdzie brzdące jadą na DT?

_ogonek_

Post » Wto cze 11, 2013 23:03 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Ogonek, nawet, kurde, nie wiem, do kogo poszły.
Do osoby, u której jest reszta kociaków policyjnych. Szybko się to wszystko odbyło, nawet nie wzięłam kontaktu. Podałam podstawowe dane o kocurkach i poszliśmy, DT nie miał czasu (znaleziony w ostatniej chwili przez panią, która kocurki łapała). Pewnie nie jest z miau.
Chyba zapomniałam powiedzieć, jak się nazywają :( Nastrój mam po tym do dupy, kaca moralnego, a po czytaniu o tym zwyrodnialcu z Zabrza, to już mi się wszystkiego odechciewa...

Znalazłam na fejsie ogłoszenie Kurzyka i Pijawki - czy to będzie faux pas, jeśli Teżet (ja nie mam konta) wrzuci jakieś nowsze zdjęcia i trochę aktualniejszych danych w komentarzu?
ObrazekObrazek

Hikiko

Post » Czw cze 13, 2013 17:41 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Hikiko, ale Draugia pewnie wie, gdzie kocurki poszły :?:
Nie tylko psychol z Zabrza, są jeszcze np. karmiciele węży :cry:
"Policjantom" raczej by to już nie groziło, ale lepiej wiedzieć...

Pięknie je z TŻ odchowaliście i zsocjalizowaliście przez ten krótki pobyt u Was.
Wiem, że ciężko się z nimi rozstać, ale miejmy nadzieję, że dobrze trafiły :ok:
Tylko szkoda, że nie będzie już policyjnych opowieści :wink:
Wszystkiego dobrego!
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt cze 14, 2013 12:07 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Hikiko pisze:Ogonek, nawet, kurde, nie wiem, do kogo poszły.
Do osoby, u której jest reszta kociaków policyjnych. Szybko się to wszystko odbyło, nawet nie wzięłam kontaktu. Podałam podstawowe dane o kocurkach i poszliśmy, DT nie miał czasu (znaleziony w ostatniej chwili przez panią, która kocurki łapała). Pewnie nie jest z miau.
Chyba zapomniałam powiedzieć, jak się nazywają :( Nastrój mam po tym do dupy, kaca moralnego, a po czytaniu o tym zwyrodnialcu z Zabrza, to już mi się wszystkiego odechciewa...

Znalazłam na fejsie ogłoszenie Kurzyka i Pijawki - czy to będzie faux pas, jeśli Teżet (ja nie mam konta) wrzuci jakieś nowsze zdjęcia i trochę aktualniejszych danych w komentarzu?

a dlaczego? Niechaj wrzuca :)
Szkoda, kurczę ciekawa jestem jak się dalej los malców potoczy... W takim bądź razie na razie nigdzie ich nie wrzucam, bo kontakt nieznany na adopcję ewentualną.

_ogonek_

Post » Czw cze 20, 2013 16:36 Re: [Wawa] Koty policyjne - 2 kociaki w TDT, szukamy DS!

Sory za zwłokę, ale już "jestem w rozjazdach".
Temat chyba już się wyczerpał. Nie mam żadnych informacji o kocurkach. "Pozbyłam się problemu", więc powinnam się cieszyć, że mi nikt głowy nie zawraca, co nie? No nic, trzymam mentalnie kciuki, żeby znalazły dobry dom, z fajnymi ludźmi.

Dziękuję wszystkim za kibicowanie:)
ObrazekObrazek

Hikiko

[poprzednia]