Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa-znalazła się!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 11, 2013 14:20 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

maarel2 pisze:
Witam, jestem opiekunem ww. Kotki brytyjskiej oraz jej miotu. Czytam tu informacje i przecieram oczy, że chcemy się kotów pozbyć za wszelką cenę, bo mi niszczą ogród? Dlatego się nimi opiekuje,my od kilku miesięcyr? Kotka niestety zaginęła, poszła wtedy za Panią i juz 3 dzień jej nie ma. Nie wiem kto kryje sie pod osobami z postów, ale wygląda na to, że kotka trafiła jakimis kanałami bez mojej wiedzy do jakiegos hodowcy, na co się nie zgadzam. Szukam dobrego domu dla wszystkich 3 6-miesiecznych kotów, bez pośpiechu, trzeba je wykastrować, bo znaczą i nie chcę by trafił do hodowców. Nie wiem skad dysponujecie Państwo jej zdjęciami, bo nigdy ich nie udostepniałam, dopiero przesłałam zainteresowanym zdjecia kocurkow. Proszę nie uzywac wiecej mojego maila
[/quote][/quote]

8O 8O 8O Łoł - no to już nic nie rozumiem.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Pt sty 11, 2013 14:36 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

(...) Kotka niestety zaginęła, poszła wtedy za Panią i juz 3 dzień jej nie ma. (...)

Może kotka poszła zajść w kolejną ciążę...
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Pt sty 11, 2013 15:02 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Monika_Krk pisze:
maarel2 pisze:
Witam, jestem opiekunem ww. Kotki brytyjskiej oraz jej miotu. Czytam tu informacje i przecieram oczy, że chcemy się kotów pozbyć za wszelką cenę, bo mi niszczą ogród? Dlatego się nimi opiekuje,my od kilku miesięcyr? Kotka niestety zaginęła, poszła wtedy za Panią i juz 3 dzień jej nie ma. Nie wiem kto kryje sie pod osobami z postów, ale wygląda na to, że kotka trafiła jakimis kanałami bez mojej wiedzy do jakiegos hodowcy, na co się nie zgadzam. Szukam dobrego domu dla wszystkich 3 6-miesiecznych kotów, bez pośpiechu, trzeba je wykastrować, bo znaczą i nie chcę by trafił do hodowców. Nie wiem skad dysponujecie Państwo jej zdjęciami, bo nigdy ich nie udostepniałam, dopiero przesłałam zainteresowanym zdjecia kocurkow. Proszę nie uzywac wiecej mojego maila
[/quote]

8O 8O 8O Łoł - no to już nic nie rozumiem.[/quote]

Reasumując, tak jest jak ludzie trochę nie zapoznają się do końca ze sprawą, a piszą głupoty pod wpływem emocji. Czytając pierwszy post zrozumiałam go doskonale, zaś czytając następne posty, zastanawiałam się czy piszemy w tym samym wątku, tak więc ewidentnie można zauważyć, jak ktoś nie doczyta bądź czyta bez zrozumienia i pisze emocjami.

Ja się nie obrażam, bo was rozumiem, a tych których posty oceniałam jako niezrozumiałe nie brałam do Siebie. Nie jestem narwana i wolę pomyśleć i napisac coś jak opadną emocje :) Nie dzwoniłam do Pani do dnia dzisiejszeg, ponieważ widziałam jakie zrobiło się zamieszanie na forum, więc nie chciałam drażnić Pani telefonem, bo przypuszczam, że odebrała ich dużo.
Możecie mnie skrytykować, ale myślę, że czasem powinniście zorientować się w całej sprawie za nim zaczniecie oceniać. Bo często osoby, które chcą pomóc, a być może nie mają takiej wiedzy jak wy, są krytykowane i znechęcane do tego forum, a raczej powinny być pokierowane jak dalej postępować. Zapewne macie dużą wiedzę, za którą powinno się was podziwiać, ale przekazujcie ją... :)

kinia081

Od: Pt wrz 28, 2012 17:52

Post » Pt sty 11, 2013 15:50 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

To ja postaram się wytłumaczyć. Na pewnej posesji mieszka sobie kotka z trójka młodych. Opiekuje sie nimi bardzo rozsądna osoba, która chce kotom znaleźć domy. Sama się nawet kontaktowała z Koterią - ale się dowiedziała, że bezpłatnie nikt tam już kotów ( od ponad pól roku zresztą ) nie sterylizuje.

Wystarczyło zadzwonić, by dowiedzieć się że: kotki szukają domów, ba... mają już nawet jakieś na nie widoki. Pomoc jest potrzebna w odłowieniu kociąt, sterylkach/kastracji i wstępnej obróbce ( odrobaczenie, szczepienia itp). Domu pewnie będą szukały 1-2 koty.

Kotka nie jest żadna brytyjska - tylko zwykła, ładna, normalna kotka z trójką małych - z jednym kociakiem w kolorze niebieskim. Całe towarzystwo trzeba jak najszybciej pokastrowac i posterylizowac - bo za moment będzie tam kotów 30.

Pani została przez Kotkinsa poproszona o zdjęcia - bo niewątpliwie łatwiej szukać domów ze zdjęciami. W sterylkach mozemy spróbować pomóc.

Dzizas........wszystko się da załatwić normalnie i z głową. Jak się chce.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pt sty 11, 2013 22:17 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Potwierdzam słowa Neigh.
Rozmawiałam dziś rano z opiekunką kotów, osobą bardzo rozsądną i rzeczową.
Prosiłam o zdjecia kotów dla celów weryfikacyjnych , a jednocześnie chciałam pokazać je tutaj- może znajdzie się rozsądny chętny , który nie będzie się decydował na adopcję ddlaetgo,że napisano,iż kotka jest brytkiem,ale dlatego,że się mu poprostu któreś z tej czworki spodoba.
Zdjęć nie dostałam niestety.

Jeżli czyta mnie opiekunka kotów - prosze o ich zdjecia na maila adopcjepuchatych@gmail.com.
To mail służący adopcji kotów z Kociego Świata z Nasielska, chcemy objąć te kotki naszą pomocą w miarę mozliwości.
Jeśli możemy pomóc w adopcji, prosimy o krótki opis i zdjęcia.
Oraz informację o planowanych sterylizacjach/kastrcjach.
I o problemach jeśli takie są.
Mail jest najwygodniejszy dla nas, jeśli możemy prosić.

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Sob sty 12, 2013 8:48 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Kotkins, pani mi wysłała zdjęcia wczoraj wieczorem, razem z opisami, prześlę je zaraz do ciebie. Będę wdzięczna za umieszczenie ich na forum, bo ja tak średnio sobie z tym radzę. Napiszę też do Catangel w sprawie zrobienia ogłoszeń, chyba, że wy chcecie się tym zająć.
Obrazek

Morela80

Od: Śro gru 14, 2005 15:51

Post » Sob sty 12, 2013 23:06 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

ciekawie tu... :roll: zazmaczę do poczytania... :oops:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob sty 12, 2013 23:12 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Mam te zdjęcia i nie umiem wstawić.Koty jak najbardziej normalne - i bardzo ładne.Jeden niebisko- biały, reszta czarnuszki ale urocze.
Zdjęć matki nie ma.
Pani napisała obszerngo maila, chce sama wyadoptować i kastrować chłopaków.
Jeśli sobie nie poradzi- pomożemy.

Jak rozumiem Kinia weźmie jednego?
A gdzie jest Kinia?

kotkins

Post » Nie sty 13, 2013 0:46 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Spokojnie, jestem:)
Obserwuję, a po za tym byłam w pracy i nie bardzo miałam dostęp do komputera.
Pisałam z właścicielką, jesteśmy po wstępnej rozmowie. Oczywiście, będziemy jeszcze rozmawiać o szczegółach. Pomimo faktu, że właścicielka chce kociaki wyadoptować sama, to jest bardzo zdecydowana na przeprowadzenie wizyty PA, ja oczywiście się zgadzam :)

Zdjęcia mogę pokazać, tylko w taki sposób. Są tu trzy kociaki.

https://plus.google.com/photos/10080418 ... 2709747676

Jak już wcześniej pisałam to jestem zaineteresowana szaraskiem :1luvu: . Tak, że wstępnie jest zarezerwonawy :D Po pogadaniu szczegółów z właścicielką, będziemy prosiły o wizytę PA :) Będę się starać jak mogę, aby was przekonać do Siebie, ponieważ się zakochałam w tym dumnym pyszczku :oops:
Ostatnio edytowano Nie sty 13, 2013 0:57 przez kinia081, łącznie edytowano 2 razy

kinia081

Post » Nie sty 13, 2013 0:49 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

śliczne! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie sty 13, 2013 0:56 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Dziękuję Halbina :ok:

kinia081

Post » Nie sty 13, 2013 11:17 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

To nie są kotki tylko MISIE :1luvu: Czarnulek z fotki 1 i Szaruś mają identyczną plamkę pod noskiem. Jest o kogo walczyć :ok:
Ania

balanka

Od: Pt paź 05, 2012 13:44

Post » Nie sty 13, 2013 12:00 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Ło matko :1luvu:

Błekitek wygląda jak elegancki Major Domus , no a dzieczyny jak w żabocikach i mitenkach - panny z dobrego domu.

Cuuudne wszytskie .
Ło matko zabijcie - ale muszę znowu "słitaśne" serduszka zrobić :1luvu: żeby podkreślić jaki mam nastrój po obejrzeniu tych kociąt.
Urodziwe ponad miarę.
Bezwstyd i rozpusta :wink: :mrgreen: takim pięknym być.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Nie sty 13, 2013 12:08 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

Śmieszny bardzo ten "misio", niesamowity :D
12 stycznia 2014 mija rok od kiedy Tigra jest z nami :)

ManfredkotTusi

Od: Czw cze 18, 2009 0:42

Post » Nie sty 13, 2013 20:19 Re: Kotka "brytyjska" niebieska - Warszawa

:D Stryjek był brytkiem...

kotkins

[poprzednia][następna]