Śnieżnobiała Blaneczka - ma wspaniały dom :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 09, 2012 18:21 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Jakby spojrzeć na to czego dokonali, to nie jest drogo. Jednak na jedną osobę to dość przerażająca kwota, licząc swoje trzy pociechy w domu:)
Na pewno damy radę :) Najważniejsze, że Blanca jest cała i prawie zdrowa :)

Pożyczyłam duży transporter - taki jak dla psa oraz małą kuwetkę. Jeśli będzie chciała fikać to zostanie tam umieszczona...no i na noc, dla bezpieczeństwa.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon lip 09, 2012 18:40 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Spisałaś się na medal :aniolek:
Spokojnej nocy dla bidulki, niech dochodzi szybko do zdrowia :)

wiewióra11

Od: Nie mar 30, 2008 20:09

Post » Wto lip 10, 2012 5:47 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Na pewno będzie już tylko lepiej :ok: To przepiękna i przemiła kotka, ufna, miziasta,spragniona kontaktu z człowiekiem.Pokocha każdego, będzie cudownym przyjacielem.
Niestety, pieniądze są potrzebne, aby pomóc zwierzęciu i czasami są to duże kwoty.Moją Sonię ratowałam za wszelką cenę, wtedy jeszcze pracowałam, tragedii więc nie było.Leczenie Bombaja i jego pobyt w lecznicy to były koszty straszne,nie udźwignęłabym tego.Kot ma dobry domek, wygląda na zdrowego, warto było mu pomóc.Mnóstwo ludzi się zaangażowało, pomogło, za co zawsze będę wdzięczna :1luvu: .
Ważne, że Blanca była w dobrych rękach, że przyczyna choroby została zlikwidowana, nie było to działanie na oślep, czego się bardzo boję.Będzie dobrze :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lip 10, 2012 11:08 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Blanca wczoraj była nieprzytomna...narkoza bardzo powoli z niej schodzi. O 3 w nocy zaczęła próby wydostania się z transporteka, więc wypuściłam ją na chwilę, wymieniłam ręczniki, które zasiusiała i dałam jej wody. Kolejna pobudka o 7 rano...
Kotka dziś chodzi slalomem. Rano chyba bardzo ją bolało, lekarz mówił o tym - jeśli będzie odruch wymiotny przy jedzeniu, trzeba dać przeciwbólowe. Tak też było.
Blanca najchętniej zjadłaby konia z kopytami, ale daję jej co jakiś czas po odrobinkę jedzonka i to rozrobione z wodą. Furasemid chyba ją mocno odwadnia, więc musi pić.

Niestety próbuje mi skakać. Trzy razy złapałam ją w locie żeby załagodzić upadek...nawet pod kontrolą robi mi takie numery :/
Wetka mówi, że przez kilka dni nie ma co się szczypać i trzeba dawać przeciwbólowe, bo kicia ma wszystko w środku ponaruszane i uszkodzone. Ból może być naprawdę dotkliwy.

Właśnie biedactwo zasnęło z pyszczkiem w misce:
URL=http://imageshack.us/photo/my-images/4/p7100586.jpg/]Obrazek[/URL]
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 10, 2012 11:13 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Popros w tytule o klatkę bytową dla malej :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 10, 2012 11:26 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Jaka biedniutka, boli ją :cry:

ewar

Post » Wto lip 10, 2012 12:10 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

ASK@ pisze:Popros w tytule o klatkę bytową dla malej :!:

Ona ma zakaz skakania tylko przez kilka pierwszych dni, więc nie wiem czy jest sens szukać takiej klatki. Mam za to jedną osobę którą mogę zapytać o taką klatkę.
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 10, 2012 12:13 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Katalina pisze:
ASK@ pisze:Popros w tytule o klatkę bytową dla malej :!:

Ona ma zakaz skakania tylko przez kilka pierwszych dni, więc nie wiem czy jest sens szukać takiej klatki. Mam za to jedną osobę którą mogę zapytać o taką klatkę.

Zwsze jest sens. Uważałabym z kicaniem nawet potem. Ew postaw jakieś stołki, połóż poduszki pod kanapami i innymi meblami by kota mogła sposobem pokonywac przeszkody.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 10, 2012 14:17 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Moja Broszka i inne koty tu na forum po takiej operacji musiały bezwzględnie spędzić dwa tygodnie w klatce bytowej - do czasu kiedy cerowana przepona się zrośnie i cofnięte do brzucha jelita dobrze się ułożą.
Jeśli masz możliwość to pożycz klatkę a jak nie to pomyśl jak inaczej ograniczyć jej przestrzeń.

nieustające kciuki za koteczkę :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto lip 10, 2012 14:44 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Dzięki za rady. Udało się załatwić klatkę. Okazało się, że znajomi pożyczyli kiedyś dla swojego psa i tak już u nich została.
Blanca zachowuje się niespokojnie poza transporterkiem. Nadal chodzi jak pijana i znienacka próbuje gdzieś skakać. Jest ciągle głodna i wręcz rzuca się na jedzenie. Mam wtedy problem, bo boję się ją brać na ręce, a nie można jej zostawić nawet na sekundę, żeby nie skakała na blaty w kuchni.
Klatka więc jest konieczna.
2 tygodnie to dużo! ale jeśli będzie trzeba...
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 10, 2012 15:46 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

To dobrze że ma klatkę,i dobrze że dostałaś instrukcje co się może stać i jak reagować-zresztą zawsze możesz zadzwonić i zapytać-ja tak zawsze robiłam jak miałam wątpliwośći.A to że slalomem chodzi-słabiutka jeszcze.Mam tego świadomość że 2 tyg to dużo-ale to już z górki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

jaga666

Od: Wto mar 06, 2012 17:55

Post » Wto lip 10, 2012 21:19 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Klatka to super pomysł :) Mi wcześniej nikt o niej nie powiedział. Tylko o zakazie skakania...a jak tu kotu zakazać? :)
Blanca rozłożyła się w niej, czasami zakłada łapy na kratki:) W końcu może leżeć w dowolnej pozycji i oddychać swobodnie. Kiedy tylko jestem w pobliżu, wstaje i łasi się. Aż się boję otwierać, bo maleńka pcha się z całej siły do wyjścia :) no ale głaskanie też musi być, żeby kotek wracał szybko do zdrowia :)

Muszę teraz pomyśleć nad zebraniem przynajmniej części środków za leczenie kotki. Trochę się zapożyczyłam, ale przecież nie ma innej opcji niż ratować takie cudne stworzenie :)
Czy ktoś mógłby mnie poinstruować jak robić bazarki?
Obrazek

Katalina

Post » Wto lip 10, 2012 21:37 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Klatka jest koniecznością, kot czuje się w niej bezpiecznie, nie ma również tego, że trzeba go pilnować, że coś się może stać. Nawet jak nie ma nas w domu on jest tam bezpieczny. No i można go doglądać bez szukania po całym mieszkaniu( co się zdarza przy dzikulkach :wink: )
Totę trzymałam tam chyba dwa tygodnie, nie pamiętam już dokładnie, Ale została wypuszczona jak już jej zdjęli szwy z rany, czyli była zagojona. Lepiej dmuchać na zimne niż by miało się coś stać.
Tak jak obiecałam jutro postaram się wpłacić Ci parę złotych, niestety w tym msc planujemy jakieś wczasy wiec nie będzie to dużo :(
Z moją Totą cały tydzień po operacji jeździłam na zastrzyki przeciwbólowe i coś tam jeszcze dostawała.Mam zapisane w książeczce ale nie rozszyfruję 8)
Za operację naprawdę mało wzięli. ja z kosztami leczenia pooperacyjnego zapłaciłam ponad 1200 zeta. Za samą operację 798,- dokładnie :wink: Reszta to leki, zastrzyki, odżywki, dobra karma dietetyczna. Dużo pomogły mi dziewczyny z forum i mojego bloga, wystawiłam bazarki. Dałam radę. To co robimy dobrego dla innych, zawsze wraca do nas :ok:
I wiem, że w takiej sytuacji każdy gorsz się liczy.

A z bazarkami...robisz zdjecia, wchodzisz na bazarek i tak jak w postach. Podajesz dla kogo, najlepiej wstawić link, wystawiasz zdjęcia, piszesz opcję..albo licytuj, albo kup teraz, podajesz termin zakonczenia i już. Najlepiej przyjrzeć sie innym bazarkom i będziesz zorientowana.
Trzymam kciuki za zdrówko Blanki :ok: :ok: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro lip 11, 2012 5:25 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Poproszę dane do przelewu to wpłacę grosik :ok:

Wejdź na dział koci bazarek i przejrzyj kilka wątków a szybko zrozumiesz o co chodzi :)
Zakładasz swój wątek, w pierwszym poście opisujesz krótko dla kogo pójdzie dochód, ustalasz zasady bazarku: do kiedy trwa, licytacja czy kup teraz itd. wystawiasz rzeczy do sprzedania - zdjęcie, cena i krótki opis.
To nie jest skomplikowanie :wink:
Bazarek trzeba pilnować, tzn szybko reagować na wpisy a jak jest brak zainteresowania to podbijać wątek bo błyskawicznie spada na dalsze strony.

:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro lip 11, 2012 5:42 Re: Niesłysząca Blanca - śnieżnobiała kotka potrzebuje domu.

Kasiu, zakładasz wątek na KB, wklejasz skan rachunku i link do wątku Blanki. Potem zdjęcia fantów i cenę wywoławczą, albo KT( kup teraz) .To łatwe.
Fajnie, że jest klatka bytowa, Blanca szybko dojdzie do siebie.To piękna, młodziutka i przekochana kotka.Po rekonwalescencji na pewno nie będzie długo czekała na domek.

ewar

[poprzednia][następna]