Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon lut 20, 2012 20:37 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Na szczeście znalazl sie tymczasowy dom dla niej tu w Rzeszowie :) ale wielkie dzięki :)

W sumie to nie wiem czy kotek czy kotka - chyba kotka ? tak na 99 procent . Jestem zielona jesli o to chodzi probowalam sprawdzic nan ecie jak to sie sprawdza , poruwnywalam tego kota z moim ale calkowitej pewnosci nie mam . jednak bo sposobie zachowywania sie kota i po twarzy moge stwierdzic ze to kotka . mimo iz nie jest juz malutkim kociaczkiem to i tak jest bardzo mala i chuda jak ja biore na rece to wydaje mi sie bardzo mala i lekka.

BaśkaW

Od: Pt lut 17, 2012 14:01

Post » Pon lut 20, 2012 20:57 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

BaśkaW pisze:Na szczeście znalazl sie tymczasowy dom dla niej tu w Rzeszowie :) ale wielkie dzięki :)

W sumie to nie wiem czy kotek czy kotka - chyba kotka ? tak na 99 procent . Jestem zielona jesli o to chodzi probowalam sprawdzic nan ecie jak to sie sprawdza , poruwnywalam tego kota z moim ale calkowitej pewnosci nie mam . jednak bo sposobie zachowywania sie kota i po twarzy moge stwierdzic ze to kotka . mimo iz nie jest juz malutkim kociaczkiem to i tak jest bardzo mala i chuda jak ja biore na rece to wydaje mi sie bardzo mala i lekka.

Najprościej i najszybciej to trzeba kotu pod ogon zajrzeć :mrgreen: jak okrągłe na wierzchu to mur beton kocurrr :mrgreen: brak tego oznacza kociczkę :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon lut 20, 2012 21:36 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Czyli to kociczka :) W internecie bylo to tak napisane ze nie wiedziala co i jak napisalam mi jednym zdaniem i juz wiem :) dzięki
!

BaśkaW

Post » Wto lut 21, 2012 7:14 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

kotka już w DT? :1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Wto lut 21, 2012 10:37 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Jeszcze nie - jutro pojedzie :) Na szczeście dzisiaj u mnie sloneczko świeci i jest w miare cieplo wiec sobie jeszcze moze zaszalec na wolnosci :)

BaśkaW

Post » Śro lut 22, 2012 20:36 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Kotka juz jest w domu tymczasowym :) o dziwo zachowywala sie grzecznie - byla zainteresowana nowym miejscem .nawet w samochodzie nie miauczala duzo - moj kot podczas 1 jazdy samochodem wyl i wyl a ten nawet siedzial grzecznie i w miare cicho :)
Bede za nim tesknic ale wierze ze znajdzie rodzine ktora zapewni mu dom :) Dziękuje wam a w szczególności GuniP bo bez jej pomocy pewnie nadal by siedzial w piwnicy . :1luvu:

BaśkaW

Post » Śro lut 22, 2012 20:41 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

:ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro kwi 04, 2012 21:56 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

Mialam juz jakis czas temu pokazac fotki Zary(bo tak dalam jej na imie i juz nowa wlascicielka tak je zostawila i napisac co sie dalej z nią stalo )- ale ciagle brakowalo mi czasu a jak juz taki znalazlam to zapominalam :P

Tu już Zara w nowym domu w Łańcucie :)
Jest juz zaszczepiona i wychodzi na dwor wiec napewno jest szczęśliwa - czesto sie jeszcze łapie na tym ,że patrze na miejsca w ktorych siedziala lub na drzewa na ktore sie wspinala i ja wypatruje ale wiem ze nie mogla znalezc sie w lepszym miejscu choc bardzo zaluje ze nie mogla zamieszkac ze mna bo jestem pewna ze razem z moją Miką by sie jakos w domu dogadaly i kazda by sobie znalazla swoj wlasny kąt w domu i nie bylo by "klotni" - no ale coz takie zycie :P .Nawet moj kot przez jakis czas ciagle ja wypatrywal z balkonu,miauczal i na dworze przesiadywal w tych miejscach w ktorych razem z Zara sie czasami "bawily",widac ze tez za nią teskni.

Wogole okazalo sie ze kotka ma okolo 3 lat i juz byla wysterylizowana.Jednak zabieg zostal zle przeprowadzony i Zara w brzuchu miala ropę :( Pewnie dlatego bolal ja brzuszek - ja myslalam ze moze jest w ciazy i dlatego nie daje sie glaskac po brzuchu - na samym początku dawala sie glaskac bez problemow.Weterynarz usunal jej resztki po zle przeprowadzonym zabiegu ,kotka miala temperature ale dostala leki i wyzdrowiala :) Nawet nie chce sobie wyobrazac jak by to sie skonczylo gdyby nie fundacja Felineus i gdyby Pani z ogloszenia Zary nie zapewnila jej nowego domu :)
Ludzie potrafią byc naprawde okropni - ktos musial Zare wyrzucic na ulice a ze bylo lato to uznal ze sobie jakos poradzi.
Otóz nie bo co innego dzikie koty ktore sa zdrowe i ktore byly od zawsze "dzikie" a co innego kot ktory wychowywal sie w domu z ludzmi od malego i ktory nagle znalazl sie sam bezronny na ulicy.

Dziekuje jeszcze raz wam wszystkim :1luvu: w szczególności Guni.P oraz fundacji Felineus :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

BaśkaW

Post » Czw kwi 05, 2012 7:22 Re: Młoda kotka pilnie szuka domu ( Rzeszów i okolice )

:D Cieszę się, że się wszystko udało. Podziękowania się należa Wioli z Felineusa.
A przy okazji życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt :D
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

[poprzednia]