Fiodorek, śpij spokojnie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sty 30, 2012 22:00 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

meksykanka pisze:Trzymamy kciuki :ok: Jak dobrze, że Fiodor z Brygidką w ciepełku w te mrozy :ok:

Jak sobie pomyślę, że on z tym zapaleniem płuc siedziałby w schronie . . .
ewar pisze:Marta coś ma szczęście do kotów o rosyjskich imionach :mrgreen: Tania, Marusia, Kola ( chociaż dziewczynka), teraz Fiodor.Pominęłam jakieś? No jasne ! Masza! :ryk:

I mam psa o imieniu Sasza. Wszyscy myślą, że to dziewczynka.
Ale tylko Kolę nazwałam osobiście, a pozostałe z takimi imionami przyjechały. Tak więc jak ktoś chce, żebym tymczasowała mu kota, to nazywajcie je po rosyjsku :mrgreen:
ewar pisze:Fiodor da sobie radę.Wet, badania, leki, owszem, to wszystko ważne, ale nikt mnie nie przekona, że nie najważniejsze są dobre warunki, ciepło i miłość, jak najmniej stresu i kot jest jak nowy.W dobrych DT koty dochodzą do siebie w tempie błyskawicznym

Fiodorek ma czasem jeszcze odruchy nerwowe, pokazuje że się boi, ale sporadycznie. Tydzień temu pozwalał się głaskać, ale gdy podczas tej czynności spojrzał mi w oczy to chciał uciekać. A teraz Fiodorek jest z zachwytem wpatrzony w moje oczy. Dziś też chwilę pogadaliśmy. Troszkę sobie miaukolił, tak w ramach pogawędki, to też mu odmiauczałam.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

literówka
Ostatnio edytowano Pon sty 30, 2012 22:12 przez marta-po, łącznie edytowano 1 raz
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pon sty 30, 2012 22:08 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

Rozczulają mnie takie koty jak Fiodor. Dorosłe, silne zdawałoby się kocury, a w sumie delikatne, bardzo spragnione miłości i jakby nie dowierzające, że ktoś gotów jest ją ofiarować.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sty 30, 2012 22:16 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

ewar pisze:Rozczulają mnie takie koty jak Fiodor. Dorosłe, silne zdawałoby się kocury, a w sumie delikatne, bardzo spragnione miłości i jakby nie dowierzające, że ktoś gotów jest ją ofiarować.

Mnie też ,one sa takie mądre ,ostrożne ale jak zaufają to są najcudowniejszymi kotami jak moja Zosia.Wyciągnięta ze schroniska,adoptowana i po miesiącu zwrócona nieprzystępna,warcząca kolejny raz odrzucona siedziała na szafie.Jak się na nowo otworzyła kochamy się na zabój z wzajemnością.Marto ja lubię rosyjskie imiona. :lol: :lol: :lol:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pon sty 30, 2012 22:27 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

horacy 7 pisze:Marto ja lubię rosyjskie imiona. :lol: :lol: :lol:

To kolejny zabrany przez Ciebie ze schroniska i nazwany po rosyjsku ma szansę przyjechać do mnie na tymczas :lol:

marta-po

Post » Pon sty 30, 2012 22:30 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

marta-po pisze:

To kolejny zabrany przez Ciebie ze schroniska i nazwany po rosyjsku ma szansę przyjechać do mnie na tymczas :lol:

Oj to teraz będzie Iwan lub Luba.Chyba ,że jeszcze ładniejsze przyjdą mi do głowy.Dzięki. :lol: :lol: :lol: :lol:

horacy 7

Post » Pon sty 30, 2012 22:31 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

horacy 7 pisze:
marta-po pisze:

Oj to teraz będzie Iwan lub Luba.Chyba ,że jeszcze ładniejsze przyjdą mi do głowy.Dzięki. :lol: :lol: :lol: :lol:

Pięknie :1luvu:

marta-po

Post » Pon sty 30, 2012 22:40 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

Większość ludzi boi się brać dorosłe koty, a ja takie kocham najbardziej.One tak bardzo kochają tylko za to, że mają ciepło, że nie głodują, że się je pogłaszcze.Ze schroniska miałam tylko jednego kota, ale były ze stodół, działek, z podwórka i wszystkie cudowne, przemądre i dobre.Jakoś tak się złożyło, że te żyjące w najgorszych warunkach znalazły bardzo luksusowe domki :P Dla mnie to akurat niezbyt ważne, istotne, aby kot był kochany, ale tak jakoś wyszło.Dodam też, że największymi miziakami, trochę takimi ciapami były ogromne burasy.Jeden z nich w dodatku miał głosik jak kociątko :mrgreen:
Oj, Marta, nie chcę być złym prorokiem, ale coś mi się wydaje, że już niektórzy wiedzą, jakie imiona nadać kotom :mrgreen:

ewar

Post » Pon sty 30, 2012 22:53 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

ewar pisze:Oj, Marta, nie chcę być złym prorokiem, ale coś mi się wydaje, że już niektórzy wiedzą, jakie imiona nadać kotom :mrgreen:

No właśnie, a wybór rosyjskich imion rozległy . . . :roll: Trudno, słowo się rzekło :mrgreen:
Ja też uwielbiam dorosłe koty, takie już rozumne, potrafią odwdzięczyć się za zmianę losu. Fiodor z Brygidą wciąż leżą jakby byli na prochach uspokajających, jakby ich nie było. Nic nie mają zamiaru psuć, brudzić, narzucać się. Bardzo grzeczne koty. Koty po przejściach i smutnych doświadczeniach.

marta-po

Post » Pon sty 30, 2012 22:55 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

Dokładnie! :ok:

ewar

Post » Wto sty 31, 2012 10:44 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

Oj, uważaj Marto...
Bo na głowę ci wejdziemy :ryk:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto sty 31, 2012 22:06 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

Tak dorosłe koty po przejściach umieją docenić bezpieczny kochający dom. :kotek:

horacy 7

Post » Wto sty 31, 2012 22:20 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

Wciąż jeszcze nie zrobiłam im badań, ale wetowi wyszły testy na Felv i Fiv, a chcę zrobić wszystko za jednym pobraniem krwi. Już zamówił, więc pewnie w czwartek zrobimy badania. Nie wykazują objawów choroby, dlatego nie gnam z panicznym pośpiechem do doktora, ale w tym tygodniu badania ogarniemy. No i kastrację Fiodorka. Zapachowy kot. Hormony.

marta-po

Post » Wto sty 31, 2012 22:37 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

marta-po pisze:Wciąż jeszcze nie zrobiłam im badań, ale wetowi wyszły testy na Felv i Fiv, a chcę zrobić wszystko za jednym pobraniem krwi. Już zamówił, więc pewnie w czwartek zrobimy badania. Nie wykazują objawów choroby, dlatego nie gnam z panicznym pośpiechem do doktora, ale w tym tygodniu badania ogarniemy. No i kastrację Fiodorka. Zapachowy kot. Hormony.

Ty je obserwujesz ,widzisz ,że jest dobrze to i z badaniem można chwilę poczekać.

horacy 7

Post » Śro lut 01, 2012 10:09 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

viewtopic.php?f=13&t=138561 rudzielec poszukiwany :wink:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lut 02, 2012 8:12 Re: Fiodor - kot po przejściach szuka DS - okolice Warszawy

Fiodor, Fiodor, Fiodor :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

[poprzednia][następna]