Chciałabym adoptować kotka..

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 24, 2012 23:40 Re: Chciałabym adoptować kotka..

Juz o 5tce nie wspominając - o wiele lepsza od....6 :ryk: :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sty 25, 2012 6:57 Re: Chciałabym adoptować kotka..

No tak, a najlepiej całe stado, tak kilkanaście.
Przeszłam etap jednego kota, potem się dokociłam, potem zaczęłam tymczasować i wiem, jak to jest z kilkoma kotami.Idealna sytuacja jest, kiedy są dwa.Tak też jest w większości moich domków.Koty zostają same w domu, nie nudzą się,bawią razem,są jednak spokojne, towarzystwo drugiego kota zapewnia im jakieś poczucie bezpieczeństwa.Kuweta jest jedna, jedzenia mniej się marnuje.Oszczędza się też na wecie, bo wyluzowane, szczęśliwe koty są zdrowsze. Kocham koty, mam dużo cierpliwości, ale nie przepadam za organizowaniem kotom zabawy, a jedynak się tego domaga.
Dodam jeszcze, że na forum wiele osób decyduje się dokocić, chyba nie bez powodu, prawda? Najlepiej jest więc wziąć od razu dwa, odpada wtedy problem adaptacyjny.Radzę o tym pomyśleć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro sty 25, 2012 9:05 Re: Chciałabym adoptować kotka..

ewar ma absolutna racje. od razu dwa. odpada kupa stresow dla kotow jak i dla ludzi z przebiegiem asymilacji. czy sie polubia, czy lapoczynow nie bedzie, czy beda sie chociaz tolerowac.
Mam jednego kota i wlasnie sie dokocilam. na szczescie u mnie poszlo w miare gladko. 4 dzien i rezydent juz nie ma focha, daje sie polizac nowej po pyszczku, nie omija lukiem. tak wiec dwa od razu zdecydowanie polecam. i jedzenia mniej sie marnuje prawda. a pracy przy dwoch kuwetach czy jednej znow tak duzo nie ma.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Śro sty 25, 2012 16:42 Re: Chciałabym adoptować kotka..

alma_uk pisze:ewar ma absolutna racje. od razu dwa. odpada kupa stresow dla kotow jak i dla ludzi z przebiegiem asymilacji. czy sie polubia, czy lapoczynow nie bedzie, czy beda sie chociaz tolerowac.
Mam jednego kota i wlasnie sie dokocilam. na szczescie u mnie poszlo w miare gladko. 4 dzien i rezydent juz nie ma focha, daje sie polizac nowej po pyszczku, nie omija lukiem. tak wiec dwa od razu zdecydowanie polecam. i jedzenia mniej sie marnuje prawda. a pracy przy dwoch kuwetach czy jednej znow tak duzo nie ma.

A czemu dwie kuwety ? :D
A to taki OT tylko :mrgreen:

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Czw sty 26, 2012 18:29 Re: Chciałabym adoptować kotka..

bo sie balismy, ze w jedna rezydent z nowym kotem sie nie zechce zalatwiac. ale dzisiaj juz na wymiane sie zalatwiaja, wiec pewnie przyjdzie nam wymienic dwie na jedna duza.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Czw sty 26, 2012 18:32 Re: Chciałabym adoptować kotka..

i jak? czy Kotek został adoptowany?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia]