PROSZĘ O POMOC

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 19, 2011 7:28 Re: PROSZĘ O POMOC

Szalony Kot pisze:Ogłoszenia teraz są naprawdę skuteczne, nie widzę w tym nic dziwnego.
to dlaczego koty, którym ja szukam domów ich tak szybko nie znajdują? Nawet rudzielec szukał ok 3-4 tygodni..... Bury, choć o cudnym charakterze szuka nadal :(

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon gru 19, 2011 7:34 Re: PROSZĘ O POMOC

MACIESZ pisze:Z powodów zdrowotnych pilnie poszukuję domu dla 2 kotów. Są to 4 letni kocur mieszaniec biało czarny, wygląda jak pers szynszylowy (po matce) oraz ok 4 letnia kotka czarna z białymi plamkami na szyi i łapkach (dachowiec ze schroniska, mieszka z nami 3 lata).Wykastrowane, zdrowe, zaprzyjażnione ze sobą. Mieszkają z dziećmi i psem. Nie wychodzą na dwór.

szkoda, że nie było zdjęć, chętnie bym zobaczyła, jakie zdjęcia w ogłoszeniach tak ekspresowo działają....
moja "wiara w ludzi" każe mi skopiować opis kotów, tak na wszelki wypadek, szkoda, że nie ma zdjęć...

charm

Post » Pon gru 19, 2011 10:27 Re: PROSZĘ O POMOC

Całkiem możliwe, że znalazły "dom" w 1 dzień.
Mi to wygląda po prostu na wydanie kotów pierwszym osobom które zadzwoniły.
Koty poszły - problemu nie ma. Koniec.

malutka_8

Od: Pon sie 04, 2008 9:04

Post » Pon gru 19, 2011 10:31 Re: PROSZĘ O POMOC

malutka_8 pisze:Całkiem możliwe, że znalazły "dom" w 1 dzień.

też o tym pomyślałam
albo...
tylko tak zostało napisane żeby uciąć temat (chodzi tu o negatywne wypowiedzi w stosunku do autora wątku)
ale jest jeszcze możliwość, że po prostu miały farta i już

AntoninaBandzioras

Od: Wto wrz 27, 2011 8:49

Post » Pon gru 19, 2011 10:43 Re: PROSZĘ O POMOC

AntoninaBandzioras pisze:
malutka_8 pisze:Całkiem możliwe, że znalazły "dom" w 1 dzień.

też o tym pomyślałam
albo...
tylko tak zostało napisane żeby uciąć temat (chodzi tu o negatywne wypowiedzi w stosunku do autora wątku)
ale jest jeszcze możliwość, że po prostu miały farta i już

niestety bardzo małe szanse, że tak było - wiemy ile trwa szukanie domu dla dorosłych kotów :|

natomiast temat oddawania kotów z powodu alergii :roll:
to nie zależy od alergii a jedynie od człowieka który ma koty - jak widać jedni mogą a drudzy nie :?

malutka_8

Post » Pon gru 19, 2011 10:45 Re: PROSZĘ O POMOC

charm pisze:
Szalony Kot pisze:Ogłoszenia teraz są naprawdę skuteczne, nie widzę w tym nic dziwnego.
to dlaczego koty, którym ja szukam domów ich tak szybko nie znajdują? Nawet rudzielec szukał ok 3-4 tygodni..... Bury, choć o cudnym charakterze szuka nadal :(

Duże znaczenie ma jeszcze miejscowość. W Wawie jest łatwiej, to fakty - praktycznie codziennie ktoś odbiera telefon od zainteresowanych osób.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon gru 19, 2011 10:56 Re: PROSZĘ O POMOC

Szalony Kot pisze:
charm pisze:

Duże znaczenie ma jeszcze miejscowość. W Wawie jest łatwiej, to fakty - praktycznie codziennie ktoś odbiera telefon od zainteresowanych osób.

ale ogłoszenie nie dotyczyło Warszawy, tak przynajmniej wnioskuję z
MACIESZ pisze:Możliwy dowóz na terenie woj śląskiego.

charm

Post » Pon gru 19, 2011 11:24 Re: PROSZĘ O POMOC

Ogólnie duże ośrodki mają łatwiej - Wrocław, Kraków, Wawa. A znowu w pomorskim adopcje strasznie stoją :(

Szalony Kot

Post » Pon gru 19, 2011 11:49 Re: PROSZĘ O POMOC

Nie do końca.Zuzia czekała w Warszawie rok, dopiero przez ogłoszenie Bazylego ( Stalowa Wola) znalazła dom.Piękna, zdrowa, miziasta tri czeka kilka miesięcy.Zdjęcia piękne, ogłoszeń ponad setka.Chociaż niektóre mają fart, tak też być może.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon gru 19, 2011 11:58 Re: PROSZĘ O POMOC

Szalony Kot pisze:Ogólnie duże ośrodki mają łatwiej - Wrocław, Kraków, Wawa. A znowu w pomorskim adopcje strasznie stoją :(

na śląsku działa kilka fundacji, przez same niekochane "przewija" się rocznie kilkaset kotów, ale nie kojarzę domu dla dorosłego kota w tak krótkim czasie.. więc jeśli to prawda, to fart do delikatnie mówiąc mało powiedziane....

charm

Post » Pon gru 19, 2011 11:59 Re: PROSZĘ O POMOC

Szalony Kot pisze:Ogólnie duże ośrodki mają łatwiej - Wrocław, Kraków, Wawa. A znowu w pomorskim adopcje strasznie stoją :(

Szalony Kocie nie jest tak do końca.Jestem czynnym ogłaszaczem. :wink: Przykładam się do tego mocno.
Mam koty piękne, miziate a domów brak. Piękny rudzielec puchaty i miziaty czekał na dom prawie 2 m-ce. Owszem telefony były i już dawno by w nim siedział.Tylko kryteria nie spałniały.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 19, 2011 12:06 Re: PROSZĘ O POMOC

To jeszcze wiele zależy od czasu publikacji. Przebić się w ogłoszeniach kociąt jest bardzo trudno dorosłym kotom - dla mnie od marcia do sierpnia jest niemal martwy okres adopcyjny :/
Za to od września rusza z kopyta, z DT Smarti poszło prawie 20 kotów w dwa miesiące!

Szalony Kot

Post » Pon gru 19, 2011 12:09 Re: PROSZĘ O POMOC

Tu się po prostu nikt kryteriami nie przejmował - oddał pierwszej lepszej osobie.
Wierzę, że ktoś dzwonił. Bo ludzie chcą kotki na święta np w prezencie. Po świętach mogą wylądować w schronie - czego oczywiście żadnemu kotu nie życzę :|

Szalony Kot zależy, wszystko zależy - ale nikt mi nie powie, że ktoś znalazł w 2 dni, dwa dobre domy dla dorosłych - 4-letnich kotów :roll:

malutka_8

Post » Pon gru 19, 2011 12:12 Re: PROSZĘ O POMOC

malutka_8 pisze:Szalony Kot zależy, wszystko zależy - ale nikt mi nie powie, że ktoś znalazł w 2 dni, dwa dobre domy dla dorosłych - 4-letnich kotów :roll:

dokładnie o to chodzi... dobre domy...
a gdyby ktoś znał takiego cudotwórce, to mój Kacperek nieodmiennie od kilku tygodni szuka domu, też na śląsku...

charm

Post » Pon gru 19, 2011 12:34 Re: PROSZĘ O POMOC

Wiecie, wybaczcie, ale zbyt często wiem, jak ludzie tu na miau traktują ogłoszenia. Uważają, że puszczenie setki raz wystarczy - a to trzeba odświeżać. Jak po wypuszczeniu ogłoszeń przez tydzień nie ma odzewu - to znaczy, że są złe, tekst za długi, zdjęcia do kitu - i trzeba robić nowe.
Albo uważają za ogłoszenie wątek na miau... albo wrzucają na jakieś niszowe portale, np. w piątek o 20, jak przez weekend nikt do ogłoszeń nie zagląda.

Z wypowiadających się w temacie z lekkim dystansem traktuję osoby, które pod swoim nickiem nie mają ani jednego kota do adopcji - bo dla mnie ich zapewnienia o ogłoszeniach nie są zbyt poważne.

Szalony Kot

[poprzednia][następna]