CZTERY WĘGIELKI URATOWANE Z PODWÓRKA MAJĄ DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lis 12, 2011 13:58 Re: CZTERY WĘGIELKI URATOWANE Z PODWÓRKA SZUKAJĄ PILNIE DS

tabo10 pisze:Tak Mruśkowo, z naszej 4 został tylko jeden!
Dodatkowo z całego stada udało się wyadoptować jeszcze jednego, którego 2-tyg. przed naszymi ktoś zabrał do weta i tam zostawił. Tak więc podsumowując: razem uratowanych 5 kociaków z tego stada, 4 już w nowych domkach, a piąty czeka...

Szukamy, szukamy.... bardzo mocno. bo telefon milczy...

Brawo. :ok: Czekamy na domek dla ostatniego kiciusia. :kotek:
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Nie lis 13, 2011 11:15 Re: CZTERY WĘGIELKI URATOWANE Z PODWÓRKA SZUKAJĄ PILNIE DS

Oj czekamy, kiciuś czeka, miauczy, ociera się , wciska łebek w człowieka,przytula się, tęskni... Jest sam w piwnicznym pomieszczeniu przez większość dnia :(

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie lis 13, 2011 21:02 Re: CZTERY WĘGIELKI URATOWANE Z PODWÓRKA SZUKAJĄ PILNIE DS

szukamy domku :roll:

tabo10

Post » Wto lis 15, 2011 9:46 Re: CZTERY WĘGIELKI URATOWANE Z PODWÓRKA SZUKAJĄ PILNIE DS

dzwoniła jakaś pani z ogłoszenia,była niby zainteresowana, umówiłyśmy się nazajutrz. Podejrzewałam,że nic z tego nie wyjdzie, bo pani dopytywała się, czy kiciuś wygląda jak malutki kociak. Tłumaczyłam,że kot ma 5m-cy , a nie 5tyg. i jest podrostkiem, ale każdy kot przecież kiedyś urośnie :roll: Pani wczoraj zadzwoniła,że niby mąż przyniósł już innego kotka i odwołuje spotkanie.

Jak zwykle każdy chce małą, puchatą,ledwo łażącą kulkę, która jest w pełni samodzielna, korzysta z kuwetki i nigdy nie urośnie :evil: A chłopak ma apetyt i je za dwóch i co zrobić? Jak przez kk nic nie jadł i wpychałam mu na siłę ,żeby cokolwiek przełknął to marzyłam o tym,żeby jadł jak szalony i rósł, a teraz wybrzydzają. Wstrętne ludziska :evil:

tabo10

Post » Wto lis 22, 2011 10:48 Re: CZTERY WĘGIELKI URATOWANE Z PODWÓRKA SZUKAJĄ PILNIE DS

Ostatni kocurek znalazł dom! :piwa:
Ten,który walczył o uratowanie oczka, dziś już poza delikatnym śladem na tęczówce (co pozwala widzieć) i lekko widoczną trzecią powieką nie ma śladu kk!

Oto zdjęcia :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

I poprzedniego kotka, który znalazł dom wcześniej :

Obrazek

Obrazek

tabo10

Post » Czw lis 24, 2011 8:36 Re: CZTERY WĘGIELKI URATOWANE Z PODWÓRKA MAJĄ DS

mamy informacje z jednego z domków,że jeden kitek ma powrót kk :cry:

co sądzicie o Unidoxie,którym kociaki były leczone? mam różne opinie od różnych wetów i nie tylko, niektórzy uważają,że tragicznie niszczy nerki i szkliwo zębów. Jeden z wetów mówił,że bezdomna kotka nie przeżyła trzeciej terapii Unidoxem:((karmiciel miał zeszyt od początku jej życia i wszystko skrzętnie notował, w zapiskach były 2 terapie Unidoxem, ta miała być trzecia-kotka 2-3letnia). a jeśli chodzi o kociaki do roku to absolutnie nie powinno się stosować tego antybiotyku. Inni są zdania,że szybko pomaga i nie ma tragedii- zaczynam się gubić w tych opiniach :roll:

tabo10

[poprzednia]