Zwrot z adopcji po roku... co robić?

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro paź 19, 2011 21:36 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

Mitunia już wysterylizowana :) Na noc została w lecznicy, do odebrania jutro. Jutro też idę z Łatką i jej nowym Panem do weterynarza na drugie odrobaczenie :)

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw paź 20, 2011 13:48 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

Mitunia już po wszystkim. Jak wróciła na podwórko to gdzieś czmychnęła. Szew ma tylko na 2 cm, więc raczej nic nie powinna sobie zrobić. Odwiedziłam też Łatkę i byłam z nią u weterynarza. Niestety ma jakąś infekcję oczka i po odrobaczeniu zwymiotowała więc pewnie będzie trzeba powtórzyć :/ Łatka ma teraz do dyspozycji wielki pokój i zdobyła już całkowicie serce swojego pana. Może w przyszłym tygodniu spotka się z następnym maluchem, którego przywiozę.

michalinadzordz

Post » Czw paź 20, 2011 14:55 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

Super że kotka już po sterylce ale wypuszczenie od razu po sterylce kota nie jest dobrym pomysłem. powinna chociaż 3 dni być w zamknięciu pod obserwacją czy się nic złego nie dzieje.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw paź 20, 2011 20:57 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

Niestety to totalny dzikus :/ przychodzi tylko na jedzenie, a dotknąć da się tylko mojej babci. I tak namówiłam ją, żeby noc po operacji kita została w lecznicy, bo na drugi dzień mogłaby nie dać się złapać do kontroli. Mam nadzieję, że nie zrobi sobie krzywdy.

michalinadzordz

Post » Sob paź 22, 2011 20:30 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

Obrazek
Kiciory z mamusią, która czuje się już bardzo dobrze po sterylce.
Obrazek
Czarnulek opryskany mlekiem przez rodzeństwo ;)
Obrazek
Ten w środku to kocurek, dał się bez problemu głaskać, złapać na ręce i nawet mruczał :) Ma idealny charakterek - ufny i chętny do zabawy. Pręgusek to chyba też kocur - wnioskuję z wielkości i zachowania przy innych kotkach - tak jak łaciatek podchodzi od tylu i wącha kotki.
Obrazek
Pręgusek z mamą
Obrazek
Pręgusek i czarna - chyba koteczka...
Obrazek
Czarny/a?
Obrazek
Mama i dzieciaki
Obrazek
W komplecie - kocurek tak się wyciągnął, że wydaje się być prawie tak duży jak mama. A ona jest bardzo drobną kotką, stąd też dzieciaki sprawiają pozory wielkich,
Obrazek
I tu w słabej jakości przyplątana dwójka :( Whiskas - przepiękny, nie w prążki a w cętki, kita pingwinek i jeszcze jeden pingwinek, którego nie ma na zdjęciu. Mają ok. 5 mies. i przychodzą z działki obok. Dokarmiane przez TOZ. Pingwinek ze zdjęcia nadaje się do adopcji, 100% oswojony. Chyba dziewczynka.
Kolejne 3 nieszczęścia na mojej głowie :( Może macie na oku jakiś tymczas? ta kicia pingwinka zdecydowanie nadaje się już do adopcji, ale babcia mi nie wybaczy jak wezmę obce koty zamiast te trójki, która urodziła się u nas...

W każdym razie, muszę powiedzieć, że jednak rozmowy z babcią dużo pomogły - przez 2 tyg. kiedy byłam we Wrocławiu Mitka jest już wysterylizowana, a maluchy są tak oswojone, że je głaskałam, co było poprzednim razem absolutnie NIEMOŻLIWE. Szacun dla mojej babci i pradziadka, ale domków nadal brak.
Jutro łapię jednego i biorę do siebie jako tymczaska. Powiedzcie mi jak myślicie którego wziąć najpierw? Ostatnio po prostu wzięłam tego, który najłatwiej dał się złapać, ale teraz, jak zagłębiłam się w temat, to widzę, że najbardziej "chodliwym" umaszczeniem może się poszczycić czarna kicia i myślę żeby ją wziąć. Co mi radzicie?

PS. Wybaczcie marną jakość zdjęć, ale padły mi baterie w aparacie i to są zdjęcia z telefonów - mojego i babci.

michalinadzordz

Post » Sob paź 22, 2011 21:02 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Na tym ostatnim, to miało czarne wygląda zupełnie jak Melcia.

Z chodliwością to na pewno chodliwe są rude lub "coś z" rudym. Poza tym ja już głupieję, bo nie panuję nad upodobaniami ludzi. Radz tylko dziewczynki, innym razem tylko chłopcy. Może po prostu zobacz czy któreś zakatarzone i to zabierz.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Sob paź 22, 2011 22:52 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

0 kataru u żadnego, przynajmniej nie widzę nic niepokojącego, są w dobrej kondycji, wcinają, skaczą, szaleją, mają ładnie zaokrąglone brzuszki. Moja babcia o nie dba ;) U Mitusi lekarze żadnej choroby nie wypatrzyli, więc maluchy pewnie też zdrowe, przynajmniej Łateczka była :) Tylko w uszakach niestety czarno u każdego - świerzb, ale to wyleczymy ;)

michalinadzordz

Post » Nie paź 23, 2011 7:20 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Nowe ogłoszenia:
http://tablica.pl/oferta/3-urocze-maluc ... Dq4aP.html - na Wrocław
http://tablica.pl/oferta/3-bezdomne-kot ... DnGjn.html - na Zduńską Wolę

i nowy bannerek:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=133843][img]http://iv.pl/images/01224865172397232012.gif[/img][/url]

i bazarek dla kotków: viewtopic.php?f=20&t=134701&p=8106957#p8106957

A na dokładkę jeszcze 2 zdjęcia samej Mituni, już po sterylizacji.

Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Post » Nie paź 23, 2011 14:48 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Złapałam czarnego kotka. Siedzi już w transporterze w aucie, za 30 min. jedziemy do Wrocławia.

michalinadzordz

Post » Nie paź 23, 2011 17:42 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

super, ta pingwinka jest slicyna, zrob jej ogloszenia moze ktos sie zakocha bo jest cudna.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie paź 23, 2011 17:46 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! DS/DT Zd. Wola/WROCŁAW

michalinadzordz pisze:Obrazek

To Pingwiniątko bardzo mi Melę przypomina:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie paź 23, 2011 17:46 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

michalinadzordz pisze:Złapałam czarnego kotka. Siedzi już w transporterze w aucie, za 30 min. jedziemy do Wrocławia.

:ok: :D

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie paź 23, 2011 17:49 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Jessi74, a ty zobaczyłaś Okrąglinka i nic?!
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Nie paź 23, 2011 17:54 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

jak to nic :D historię Okrąglinka co stał się dziewczynką będę długo pamiętała :mrgreen:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie paź 23, 2011 19:58 Re: 3 małe dzikuski szukają domków! nowe fotki s. 4 WROCŁAW

Ta pingwinka jest że tak powiem "dochodząca" teraz wzięłam tego całego czarnego kiciusia, bo on jest z tej gromadki "pierwotnej" u mojego pradziadka. Tamte wpadają tylko na jedzenie i są na razie na dalszych miejscach listy do wyadoprowania, bo nimi zajmuje się TOZ. Mój czarnulek na razie siedzi skulony pod łóżkiem. Mam nadzieję, że się szybko oswoi jak Łatka.

Uaktualniam:
Kicia zgodnie z moimi przeczuciami to dziewczynka. Nazwałam ją Luna. Zaobserwowałam świerzb, poza tym wszystko ok. Oczka czyste, pchełek brak. Na siłę wzięłam ją na ręce, była spokojna, nie protestowała, chociaż czuć że była spięta. Właśnie się przełamała i je saszetkę. Jest zupełnie inna niż Łatka. Nie miałkoliła ani przez chwilę, po prostu zwiała. Jutro dam jakieś zdjęcia. Mam nadzieję, że maść od zasoovy dojdzie już jutro, to od razu się weźmiemy za leczenie uszaków.

Uaktualniam znów :) Lunka leży mi na kolankach i mruczy :D rozluźniona :1luvu:

michalinadzordz

[poprzednia][następna]