Szkrab z Wejherowa doszedl do siebie, jest juz w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob sie 13, 2011 16:30 Re: DT 15.08 - 24.08 Wejherowo i okolice potrzebny pilnie!

Co do imienia, mnie się wszystko, co od robaka i z robakiem jakkolwiek związane, kojarzy się źle po tym, co opowiadasz. Pasowałoby mu imię równie słodkie, jak słodko wygląda na tych zdjęciach z łapkami... Ale ja myślę, że imię samo przyjdzie, nic na siłę :)

andua

Od: Pt lut 11, 2011 12:49

Post » Sob sie 13, 2011 16:30 Re: DT 15.08 - 24.08 Wejherowo i okolice potrzebny pilnie!

O Boże...nosem??????:( Biedak straszny:( Najgorsze że nie ma jak mu pomóc:( Magradzowe maluchy też zarobaczone ale nawet w kupkach nie widzę niczego podejrzanego, a nie mogą być póki co odrobazone ani nawet odpchlone
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Sob sie 13, 2011 19:42 Re: DT 15.08 - 24.08 Wejherowo i okolice potrzebny pilnie!

Ile ja mu mam podac tego oleju :!: :?: HELP!
"Niech no on tylko wróci,
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
że tak z kotem nie można.
Będzie się szło w jego stronę
jakby się wcale nie chciało,
pomalutku,
na bardzo obrażonych łapach". W. Szymborska

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130647

anula790820

Od: Sob lut 19, 2011 21:49

Post » Sob sie 13, 2011 19:54 Re: DT 15.08 - 24.08 Wejherowo i okolice potrzebny pilnie!

Podalam na razie 1 ml. Mam jeszcze 2 ml.
Bede wdzieczna za porade
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Sob sie 13, 2011 20:04 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Ja myślę że chyba starczy, tzn. lepiej napo 1/2 ml co godzinkę aby nie za dużo....
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob sie 13, 2011 20:12 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Dzieki! A myslisz, ze moge mu teraz po tym oleju podac jedzonko?
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Sob sie 13, 2011 20:18 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Kurcze nie wiem? myślę że może troszkę mu nie zaszkodzi, jak ma chęć jeść to niech je, ogólnie najważniejsze jest aby jadł, bo musi mieć siłę na walkę.
Obrazek

biamila

Post » Sob sie 13, 2011 21:13 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Dziewczyny, parafina nie wchłania się z przewodu pokarmowego - za dużo dostanie to ryzykujemy, że będzie mu się z tyłka lało więcej niż trzeba i dupkę będzie miał tłustą obrzydliwie i tyle ale parafina musi mieć czas by przejść przez kota. Dlatego mniej, a częściej - do skutku. Karmić jak najbardziej. Może nie jedno od razu po drugim ale karmić. Jak je to gut.

Robali musi być masa :( oby się z tego wygrzebał - cudny jest bardzo. Trzymam kciuki.

Nie bardzo rozumiem tekst o conv - na tym wykarmiłam Mietka (od 2 tyg życia - pół na pół z mlekiem dla kociąt) ale niejeden kociak nie dawał rady z mlekiem zastępczym w ogóle (biegunki, zgazowanie) i żyje dzięki conv :roll: dziwna opinia weta :roll: Oczywiście recovery :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Sob sie 13, 2011 22:05 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Nie wiem na ile maluszek jest zapchany, ale przeważnie takim maluszkom wystarczy 0,5 ml 3x dziennie... można do jedzonka dawać, ale ja za często bym nie podawała i nie przez wiele dni, żeby mu się jedzonko wchłaniało prawidłowo, bo przy dłuższym stosowaniu parafina upośledza wchłanianie...
A próbowałaś z czopkami glicerynowymi? Są takie pediatryczne w aptekach, kosztują ok. 4zł...
Może nie najprzyjemniejsza sprawa dla takiego kociaka, ale może pomoże?:>

A kroplówy ma z witaminkami i odżywkami czy tylko płyn?

A na nadżerki w pyszczku może warto stosować Solcoseryl?
Do oczu możesz popytać weta czy ma u siebie rozrobiony Braunol... bardzo dobrze działa na takie rzeczy... do tego np. Difadol p/zapalnie i jakiś antybiotyk - np. Tobrex... choć u moich herpesków się najlepiej sprawdził Vigamox (ale to już z tych najsilniejszych chyba jest).
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Sob sie 13, 2011 22:33 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Dzieki za odp. Boje sie, ze bledy popelniam... :?
Maly dostal Convenie - antybiotyk w zastrzyku, ktory dziala 2 tyg.
Nadzerki goja sie super, jest naprawde znaczna poprawa, obrzek zniknal. Smaruje roztworem - POVIODNE IODINE. A zanim to nabylam posilkowalam sie srebrem koloidalnym i samo to juz dalo efekty.
Oczka zakrapiamy Gentamycyna, ale sa juz zupelnie ok, zero ropy.

Kociak zainteresowany jedzeniem, je maciupkie ilosci, ale wciaz slabiutki. Praktycznie spi i lezy caly czas, czasem tylko glowke podnosi i spoglada co sie wokol dzieje, po czym glowka znowu opada... :(

Ja nawet nie zapytalam o te kroplowy, ale wydaje mi sie, ze to tylko plyn, bo wetka caly czas o nawadniaiu mowi. Moze ja jutro zapytam o witaminy?? Ja slabe mam pojecie akurat o tym.
W ogole mi sie trafil przypadek :| Caly czas sie boje, ze cos nie tak zrobie i mu zaszkodze :?
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Sob sie 13, 2011 22:45 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Jak mieliśmy problemy z Szarotkiem, który przez swoją dobę życia u nas nie chciał jeść, to weterynarz powiedziała, żeby podawać strzykawką do pyszczka wodę z cukrem albo miodem – może zapytaj o to swojego weta, gdyby to to małe nie miało apetytu dale :)
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

Post » Sob sie 13, 2011 22:57 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

stanleyk pisze:Jak mieliśmy problemy z Szarotkiem, który przez swoją dobę życia u nas nie chciał jeść, to weterynarz powiedziała, żeby podawać strzykawką do pyszczka wodę z cukrem albo miodem – może zapytaj o to swojego weta, gdyby to to małe nie miało apetytu dale :)

Wlasnie o to chodzi, ze apetyt ma, tylko malutkie ilosci spozywa, bo i sam maciupci jest.
Najgorsze, ze ma mega biegunke, wlasnie go obmylam. Robali nie widzialam. Spodziewam sie jednak, ze jeszcze cos z niego wyjdzie... :?
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Sob sie 13, 2011 23:20 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Jak słyszę o robalach to od razu panikuję :|
Obrazek Obrazek

stanleyk

Od: Śro mar 02, 2011 16:32

Post » Sob sie 13, 2011 23:41 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Uslyszalam wlasnie delikatnie mruczenie podczas masowania brzuszka :D
Maly jest cudowny!
Koncze dyzur, ide spac!
Dobranoc
niech no się pokaże.
Już on się dowie,
pomalutku,

anula790820

Post » Nie sie 14, 2011 8:41 Re: Wydalanie robali! Jaka dawka oleju parafinowego dla malucha?

Cały czas mocne kciuki za kruszynkę!
Obrazek

biamila

[poprzednia][następna]