Prześliczna, dzielna Edytka zamieszkała w Krakowie z Ktosiem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 23:51 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Jest bardzo fotogeniczna,ślicznie wychodzi na fotkach

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro cze 22, 2011 0:10 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Śliczny kotek, to i ślicznie wychodzi 8) Zdjęcie z uśmiechem jest boskie, malutki Joker :D
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Śro cze 22, 2011 7:03 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Liwia_ pisze:........... Zdjęcie z uśmiechem jest boskie, malutki Joker :D

Faktycznie jest pewne podobieństwo :lol:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Śro cze 22, 2011 21:00 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Edytka jest niesamowitym kotkiem.
Z jednej strony ma nieprawdopodobnie dużo energii - kiedy ją wypuszczam z klatki to biega, skacze, szaleje z zabawkami i nie widać, żeby miała dość :wink:
Ale kiedy nie mam już czasu i wkładam ją do klatki, tylko chwilę popłacze - kilka razy miauknie i zajmuje się sobą. Siedzi w klateczce spokojnie i cichutko, bawi się albo leży - zupełnie nie jak mały kotek, tylko jak dorosły i do tego mądry kot, który rozumie kiedy jest na co czas i odpowiednia chwila. To zaskakujące.
Ja nie mam zbyt wielkiego doświadczenia z maluchami ale jakieś tam malce przewinęły mi się przez ręce - Edytka wypada na tym tle szczególnie. Ma doskonałą koordynację ruchów jak na kocię w tym wieku - jest skoczna, odważna i ciekawa. Ale przy tym rozumna - nie ryzykuje bez potrzeby desperackich skoków :wink:
Mamy w domu takie strome schody na poddasze - Edytka pokonała je dziś bez najmniejszego problemu (uciekła mi wcześniej oczywiście z pokoju :roll: ). Pamiętam, że miałam kiedyś kotki, które musiałam uczyć jak schodzić z tych schodów a jeden z nich nie potrafił się nauczyć i wciąż się bałam, że spadnie. A były starsze i większe niż ona.
Mój Czester kiedy był mały ( to jedyny z moich kotów, którego mam od maleńkości) też nie był taki zwinny.
W każdym razie Edytka wydaje się być bardzo inteligentnym i sprawnym kotkiem :)

Polowanie na pióraka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

A tak małym kotkom było dzisiaj gorąco w ten upalny dzień :wink: :

Obrazek

mahob

Post » Czw cze 23, 2011 0:23 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Jakie piękne zdjęcia :) Edytka jest cudna, jeszcze te jej grube łapinki i ogonek... :1luvu:
Bardzo się cieszę, że nie tylko ja uważam, że jest wybitnie inteligentna i zwinna ;) Naprawdę jest wyjątkowa :)
U nas co prawda taka spokojna i grzeczna nie była, ale widocznie atmosfera obecnego dt tak na nią wpływa ;)

Liwia_

Post » Pt cze 24, 2011 17:08 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Właśnie napisałam długi post i go wcięło, wrrr.... :evil:

Jeszcze raz...

Edytka ma się świetnie - je, pije, bawi się, wariuje sama i z wujem Czesterem :) Kiedy jest zmęczona wkładam ją do klatki a ona odpoczywa i przysypia.
Dzisiaj był dzień wolności i ganiała prawie cały czas swobodnie po pokoju - bardzo jest z tego zadowolona :)

Kilka fotek:

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj jeszcze szaleństa sfilmowane :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=GsZ-PaPvOz0

http://www.youtube.com/user/kocinscy#p/ ... pifkp2BN-o

http://www.youtube.com/user/kocinscy#p/ ... GW9d8eJmf8

http://www.youtube.com/user/kocinscy#p/u/3/J3yT2nc6tSo

mahob

Post » Pt cze 24, 2011 22:05 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Oby domki ustawiały się w kolejce...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Nie cze 26, 2011 21:43 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Mam nadzieję, że fajny domek się kotką zainteresuje :) Bo to jest urocza koteńka :)
Rozbawia nas swoimi dziecięcymi zabawami.
Ale jest też coraz mądrzejsza - już sama umie korzystać z kuwetki. To znaczy od początku załatwiała się bezproblemowo do kuwety; tyle, że kiedy biegała swobodnie po pokoju nie bardzo miała czas, żeby pamiętać, że od czasu do czasu trzeba skorzystać :wink: Ma przecież na głowie tyle różnych innych ważnych spraw :mrgreen:
Trzeba jej było przypominać - to znaczy po prostu co jakiś czas włożyć do kuwety. Wtedy sobie przypominała, że faktycznie trzeba 8)
Ale dzisiaj już sama przybiegała z drugiego pokoju i elegancko załatwiała co trzeba na czas :) Brawa dla Edytki :wink: :ok:

mahob

Post » Pon cze 27, 2011 0:04 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Brawa :) Edytka jest wybitnie mądra :) A filmiki rewelacyjne, jak ona Czestera zaczepia, łobuzica! Przeuroczy z niej maluch, taka radosna iskierka...
Fajnie, że jest taki Czester, który jest przyjazny i niefuczący na malutką, ona generalnie do innych kotów chyba się bardzo garnie..
Wrzuciłam maleńką na allegro i gratkę, miau oraz na tablica.pl. Oby szybko znalazł się fantastyczny dom :)

Liwia_

Post » Pon cze 27, 2011 6:37 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

słodziutka jest i śliczna :D :1luvu:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pon cze 27, 2011 9:26 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Ja zrobiłam inne ogłoszenia :)

Edytka faktycznie garnie się do innych kotów; jest kontaktowa, odważna i nawet tym syczeniem się tak bardzo nie zraża :wink: Ale nie jest napastliwa.

I bardzo głośno krzyczy, kiedy chce jeść :twisted: Dzisiaj zrobiła pobudkę o 4.30
Na szczęście jak już dostanie jeść to szybciutko się ucisza i uspokaja. Głodomór :lol:

mahob

Post » Pon cze 27, 2011 20:52 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Oj, współczuję pobudki :) Ja bardzo dobrze wiem jak mocny ona ma głosik, jak na takie małe kociątko potrafi być bardzo głośna ;) No i zamiast żołądka ma chyba coś w rodzaju czarnej dziury :twisted:

Tak się zastanawiam, czy nie byłoby dobrze poprosić o przeniesienie wątku na kociarnię i zmienić pierwszy post i tytuł - może tam ktoś malutką wypatrzy?

Liwia_

Post » Wto cze 28, 2011 7:41 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Właśnie - nie wiem czy przenosić wątek czy zrobić nowy na Kociarni? Nie wiem jak byłoby lepiej...

A tymczasem wczoraj odwiedziłyśmy z Edytką panią wet. Koteczka została ponownie zbadana, potwierdziłyśmy płeć żeńską 8)
Edytka jest zdrową, radosną kotką. I ponieważ nie było żadnych przeciwwskazań została zaszczepiona :ok:
Po szczepieniu nie widzę na razie obniżenia nastroju, czy gorszego samopoczucia - wygląda, że dobrze to zniosła :)
W nocy szalała, znosiła mi zabawki do łóżka i łaskotała wąsikami po twarzy - chciała się bawić :roll: :lol: Chwilami tez przytulała się słodko i mruczała głośno :)
Henio jest zazdrosny - przychodził tylko zaglądnąć czy ONA jest w łóżku i wydawał z siebie jęki, które mogłabym chyba przetłumaczyć: dlaczego :!: :crying: Biedny Henio...

mahob

Post » Wto cze 28, 2011 10:01 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Nieszczęsny Henio... :wink:
Jak piszesz o Edytce, to wydaje się, jakby była siostrą mojej Kiwusi.
Słodka jest Edytka bardzo.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro cze 29, 2011 8:29 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Faktycznie są podobne :)

W nocy Edytka urządziła koncert muczenia i przytulania się. Boska jest :1luvu: Małym noskiem różowym mi się pod szyję wpychała i barany straszliwe robiła :) W końcu się uwiła pod pachą i mruczała, mruczała, mruczała... coś pięknego :1luvu:
W ciągu dnia za to nie ma czasu na przytulanie 8) Ma bardzo dużo spraw do załatwienia - gania, biega i zaczepia duże koty :) I je :wink:
Oczka nabierają powoli żółtej barwy - bo do tej pory były szare.
Edytka rośnie.
W poniedziałek ważyła 0,99 kg. Za jakiś czas zważymy ją i zobaczymy jak przybiera na wadze.
Ale to widać nawet gołym okiem, że rośnie.

mahob

[poprzednia][następna]