Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 17, 2011 15:59 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

troxx pisze:
Gosia B pisze:Do klatki wystawowej spokojnie wchodzi kuweta jak coś :)

To ja chyba nie o takiej klatce myslalem... jakie toto ma wymiary?

Różnie, ale z reguły powyżej metra długości...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt cze 17, 2011 16:04 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Ja dla kilku maluchów mam dwie - jedna ma dłuższy bok 90 cm, druga - 110 cm. Pojedynczego kociaka wsadzam do 60-tki i przynajmniej nie muszę się z nim gonić po klatce :) Nie wiem jakie są w Wa-wie dostępne.

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

Post » Pt cze 17, 2011 21:03 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Hej,

Dzisiaj byl bardzo dobry wieczor dla kotow i duze szanse sa ze problem zostal rozwiazany... :) Po kolei:

Udalo nam sie zlapac trzy pozostale kociaki z miotu. Jeden probowal schowac sie za siatka, na sasiedniej posesji - juz szykowalem sie do skoku przez plot ;) Na szczescie obylo sie bez wlaman, kociak dal sie zlapac i zapakowac do transportera.

Dzieki pomocy Fundacji Sfinx kociaki trafily do lecznicy, gdzie troche pomieszkaja, przejda kompleksowe leczenie, a docelowo - trafia do adopcji. Hura! :)

Tymczasem "Oczko" szaleje po drugiej lecznicy - wszedzie jej pelno :) Jutro zapadnie decyzja o terminie jej operacji. Trzymajcie kciuki zeby zabieg poszedl dobrze i aby drugie oczko tez w pelni wyzdrowialo. Rowniez ona, dzieki tej samej fundacji, zostanie w pelni wyleczona. Przy odrobinie szczescia - trafi do naszego domu :) Juz w sumie zaakceptowalismy mysl o trzecim futrzaku w domu... :)

pozdraiwamy i dziekujemy za Wasze zaangazowanie.
Obrazek

troxx

Od: Wto lis 09, 2010 23:10

Post » Pt cze 17, 2011 22:23 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Wiedzialam ze na miau zawsze mozna liczyc i bardzo sie ciesze ze i tym razem wszystko idzie w dobrym kierunku.
magdajedral

Post » Sob cze 18, 2011 7:28 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

wspaniale :D
troxx ,fajny facet jesteś :piwa:
za malutką w lecznicy niech szybko wraca do zdrowia :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob cze 18, 2011 13:01 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

podbijam :)
troxx, coraz lepsze wiesci a na poczatku wygladalo tragicznie. moge podstawic sie z autem jesli bedzie taka potrzeba i oczywiscie rozsylam!

EwaNaKanapie

Od: Sob mar 26, 2011 22:12

Post » Sob cze 18, 2011 13:04 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Dziekuje, choc na razie chyba nie ma takiej potrzeby. Fundacja ma przejac kociaki i przeniesc do DT. My jedynie, jesli bedziemy chcieli wziac "Oczko" do siebie, to bedziemy musieli osiatkowac okna. Odkad sa rezydenci to i tak okien nie otwieramy, a tylko uchylamy; ale takie sa wymogi fundacji przy adopcji. Czekam wlasnie na wycene, niestety z tego co wiem to dosc droga zabawa.
Obrazek

troxx

Post » Sob cze 18, 2011 13:07 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

zerknij tu, moe znajdziesz jakies porady w rozsadnej cenie:
http://www.goldenline.pl/forum/1544352/ ... nu-i-okien

EwaNaKanapie

Od: Sob mar 26, 2011 22:12

Post » Sob cze 18, 2011 13:21 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

EwaNaKanapie pisze:zerknij tu, moe znajdziesz jakies porady w rozsadnej cenie:
http://www.goldenline.pl/forum/1544352/ ... nu-i-okien

Dziekuje, sam nie podejme sie siatkowania, bo nie mialbym pewnosci ze zrobie to wlasciwie. Namierzylem firme Damork, ktora chyba jest tu znana? Bedzie przynajmniej pewnosc, ze siatki zostana zrobione ze znajomoscia kocich mozliwosci. ;)
Obrazek

troxx

Post » Sob cze 18, 2011 14:30 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Jeszcze dwa zdjecia trojki maluchow. Niestety tylko z telefonu. Dwa sa bardziej kosmate :) Nie bardzo chcialy pozowac...

Obrazek

Obrazek
Obrazek

troxx

Post » Sob cze 18, 2011 15:58 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Bezczelnie podepnę się pod wątek, skoro tamte kociaki są już bezpieczne: osoby przejęte losem oślepionych kociąt zapraszam do wsparcia moich nowych nabytków.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Podsumowanie bieżącego stanu i potrzeb jest tu:
viewtopic.php?f=1&t=127452&p=7607876#p7607876
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob cze 18, 2011 21:31 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

troxx pisze:
Dziekuje, sam nie podejme sie siatkowania, bo nie mialbym pewnosci ze zrobie to wlasciwie. Namierzylem firme Damork, ktora chyba jest tu znana? Bedzie przynajmniej pewnosc, ze siatki zostana zrobione ze znajomoscia kocich mozliwosci. ;)

http://kocieokno.pl/oferta_zabezpieczen.php
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Pon cze 20, 2011 20:14 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Dzownilem do lecznicy gdzie przebywa "Oczko" - wg. relacji mala nie traci humoru i zabawia cala lecznice. Operacja w przyszlym tygodniu - dokladnego terminu nie znam. Uslyszalem natomiast, ze w takich przypadkach nie zaszywa sie oczodolu - to mnie lekko zdziwilo, bo myslalem ze tak robi sie zawsze w przypadku usuniecia galki ocznej.

W kazdym razie trzymamy kciuki za mala :]
Obrazek

troxx

Post » Pon cze 20, 2011 21:26 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

zdecydowanie należy porządnie oczyścić oczodół i go zaszyć. może jednak warto jeszcze zmienić miejsce operacji.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon cze 20, 2011 21:57 Re: Pilnie potrzebny DT - kociaka czeka operacja lub uspienie!

Ja też miałam kilka kociaków z usuwanymi oczkami na tymczasie, jak również inne osoby z Fundacji i zawsze oczodoły były zaszywane. Nie chciałabym tutaj bawić się w "bardziej papieską od papieża", ale pomysł z niezaszywaniem jakoś do mnie nie przemawia... Czy wet to jakoś dodatkowo uzasadnił?

Gosia B

Od: Nie maja 17, 2009 9:35

[poprzednia][następna]