rudaski w ds! rudas Antek do pilnej adopcji! KAN foty s.13:)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 16, 2011 18:27 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

A jeszcze jedno - tak czytam i czytam o zabezpieczeniach domów i cholernie się boję tego, że mieszkam na trzecim piętrze. Mieszkanie sprzedajemy za rok, więc instalacja siatek nie wchodzi w grę (to, że trafię na kociarza, który będzie chciał je kupić jest chyba mało prawdopodobne). Czy takie coś wystarczy? I wtedy otwieranie okien normalnie, ale wąsko, prawda?? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30098967
Kurcze, ale to chyba nie jest wątek poradnikowy... Mam tylko nadzieję, że przynajmniej podciągając go do góry pomogę znaleźć domy dla reszty rodzinki.

EDIT: czy ktoś kompetentny (decyzyjny w kwestii kociaków) mógłby ze mną pogadać, żebym wiedziała, czy nadaję się na mamę adopcyjną, a jeśli nie, to co mam jeszcze poprawić?? Jestem zdecydowana na kota, ale nie chcę robić nic na siłę - jeśli zrozumiem, że się nie nadaję (bo mną to rządzą tylko logiczne argumenty), to odpuszczę. Ale chyba bym nie chciała odpuszczać.

Aga H

Od: Wto cze 14, 2011 19:16

Post » Czw cze 16, 2011 19:28 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

A Andżelika lub Hanulka się z Tobą nie kontaktowały :?:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Czw cze 16, 2011 19:35 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

niestety nie, dlatego się zastanawiam, co i jak? Powinnam im podać np swój telefon? (numer znaczy)

Aga H

Post » Czw cze 16, 2011 19:38 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Spokojnie, napisałam pw do Hanulki - powinna się odezwać :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Czw cze 16, 2011 19:44 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

dzięki.

Kurcze, tak się wczułam w ten wątek, że martwi mnie, że nikt się nie odzywa w sprawie pozostałej czwórki kotów. To zawsze tak długo trwa, że czeka się i czeka na dom dla tych biedaków?

Aga H

Post » Czw cze 16, 2011 19:49 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Niestety czasami tak bywa. Teraz jest sezon kociakowy więc tych biedactw jest strasznie dużo :( Dużo zależy od ogłoszeń, ale czasem i to nie pomaga. Miejmy nadzieję, że te rudaski szybko znajdą domki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw cze 16, 2011 20:36 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Te blokady są fajne [jeśli nie są badziewne, ale chyba w tej cenie są OK< co ?] dużo lepiej tak niż uchylać okno. Ale zobacz tę stronę o zabezpieczaniu okien - napisałam link - tam są zabezpieczenia których się nie montuje przeciez na stałe, a takie jedno okno zawsze sie przyda - takie które można otworzyć i się nie bać :D . MOgę Ci podesłać link gdzie jest to dokładnie pokazane.
Ametyst ma racje - kociaków i kotów zatrzęsienie, sama próbuję wyadoptować kocurka najbardziej proludzkiego jakiego znam, ale dorosłego i w dodatku musi byc jedynakiem :( - bardzo trudno.
Fajnie, że sie tak przejmujesz - to znaczy, że Ci zależy. Połaź trochę po wątkach, choćby klikając na banerki, zorientujesz sie jakie są sprawy i na czym TO polega.
Na wątku mozesz pytać o wszystko, spokojnie . Mam nadzieję, że Hanulka pozwoli :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 16, 2011 20:43 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

od dwóch dni siedzę z laptopem na kolanach, a dom mi kurzem zarasta... Dobrze, że TŻ na weekend nie wraca ;)

Aga H

Post » Czw cze 16, 2011 20:51 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Ja jak pierwszy raz trafiłam na miau to 2 tygodnie z życiorysu wyjęte :mrgreen:
Wchodziłam z wątku na wątek i ryczałam jak bóbr. Teraz tylko jakieś 2-3 godziny siedzę przy komputerze :wink: uważaj miau uzależnia :!:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw cze 16, 2011 20:57 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Już zauważyłam. Właśnie mi coś pod balkonem miałczało (jak to się pisze?!) i poleciałam zobaczyć, że może jednak zamiast kombinować to po prostu kogoś uratuję i już nie będzie ważne, czy to kotka, czy ruda, byle nie płakało. A to kot sąsiadki siedzi na czwartym piętrze na balkonie i świat ogląda - i teraz już nie mam wątpliwości, że zabezpieczenia są potrzebne. Przy tej wysokości kot uderza w ziemię z prędkością około 50km/h - nie ma szans.

Aga H

Post » Czw cze 16, 2011 21:00 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Szybko się uczysz :ok: będzie z Ciebie niezła "kocia mama" :piwa:
Obrazek

ametyst55

Post » Czw cze 16, 2011 21:02 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

ametyst55 pisze: uważaj miau uzależnia :!:

Dlatego ja mam kwarantanne :D i też 2-3 godzinki z przerwami jestem na miau, bo miau potrafi pokazać ile jest cierpienia wśród zwierzaczków i człowiek jest zdołowany że bardziej pomóc nie może :cry: i wciąż tak mało rąk do pomocy :(
Dlatego Aga H Witamy Witamy :D :D i zostań jak najdłużej z nami 8) :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw cze 16, 2011 21:09 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

A nic nie mów - ja już czytam jakie warunki muszą spełniać DT, bo kombinuję, ża za rok, na wsi będę miała dom 140m i tak samo dużą piwnicę i może jakies tymczasy... no na łeb mi padło - chłop mnie chyba z domu wyrzuci - zwłaszcza, że małe dziecko wtedy będzie. Na razie muszę myśleć tylko o jednym, naszym kotku.

A w ogóle to to uświadamianie forumowe sprawia, że moje nastawienie zmienia się radykalnie - czeka mnie przeprawa z TŻ na temat tego, że jednak wychodzenie samopas kota na wsi to może nie być dobry pomysł, a myszy to niech jakieś okoliczne koty łapią... A chłop mój strasznie niereformowalny jest. Chyba będzie to kolejny temat, w krótym nie będzie miał nic do powiedzenia.

Aga H

Post » Czw cze 16, 2011 21:13 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

Wytłumaczyć chłopu, ze to kotek pokojowy, nie bedzie się z myszami pospolitował, a potem z nieumytymi wąsami do synka :mrgreen:
A do łapania myszy wziąć jakąś półdziką biedę, tu jest wiele ogłoszeń "oddam kota do stajni"
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw cze 16, 2011 21:20 Re: 2 mieś. rudaski, rudy tato i tri mama do pilnej adopcji! KAN

do "na myszy" aż tak bardzo nie potrzebuję, bo dom buduję niecały kilometr od schroniska, a tam pełno wałęsających się kotów - wierzę, że polują. Sąsiadka też ma chyba z 3 koty, więc się nie martwię (za to już się zastanawiam, jak poruszyć temat sterylki kotki wolnochodzącej, by sobie nie narobić nieprzyjemności zanim się wprowadzę - ale muszę jeszcze w miarę dobrze poznać historię kotki - bo może oni sami planują sterylizację - mądrzy ludzie to są na pierwszy rzut oka)

Aga H

[poprzednia][następna]