ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA-Niewidoma Wenecja ma DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 10, 2011 10:14 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Jak zobaczyłam Alexa to się popłakałam , choć widziałam wiele różnych kotów z defektami :cry:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt cze 10, 2011 10:45 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Lacia pisze:Hej a Misia ma problemy zdrowotne teraz? czy chodzi o przyszłość? bo jak coś mocnego jej teraz dolega to gorzej bo rodzinka początkująca i na starcie lepiej zeby kot był raczej zdrowy. ale jak w przyszłości by zachorowała to leczenie oczywiście zapewnione.. Państwo będą chodzić do wskazanego przeze mnie weterynarza wiec wszysko będzie pod kontrolą. Sama mam niewidomego kota, niemalże identycznego jak Misia (oczy również w takim stanie, nie zszyte), tylko kocura, ma 7 lat i daje rade. Myśle ze dla nich najlepszy byłby niewidomy kot bo oni mieszkają na 4 piętrze a niewidomy napewno nie wyskoczy, ani nie wypadnie,, a trójłapek albo jednooki może. Rodzina jest naprawde fajna.. Jak możecie to porozmawiajcie z tą Panią, może akurat się zgodzi. My w Lesznie miałyśmy podobna sytuacje, tyle ze kobieta miała 11 kotów i też nie chciała ich oddać, smutne ale udało się dopiero jak poszła do szpitala..

To z innego wątku cytat, ale dotyczący tej adopcji. Czy ta Pani zamierza zabezpieczyć balkon i okna?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt cze 10, 2011 10:53 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Okna będą zabezpieczone ale balkonu w całości się nie da. Wiadomo ze na każdego niepełnosprawnego kota trzeba uważać bardziej. ja mam niewidomego, trójłapka i jednookiego i dwa zdrowe i mniej więcej wiem jakie potrzeby mają te koty i jakie zagrożenia dla nich niesie ich kalectwo (zresztą ten mój ślepy ma taki zmysł równowagi, ze nigdy z niczego nie spadł, no raz jak biegł za ptakiem i mu się taras skończył.. :) wiem ze brzmi to brutalnie ale spadł tylko 60 cm w dół i na szczęści nic mu się nie stało, a tak to się niesamowicie pilnuje). Stwierdzenie ze niewidomy kot nie wyskoczy było duzym skrótem myślowym. nie chodziło mi o to ze mając niewidomego nie trzeba nic zabezpieczać ale moim zdaniem napewno łatwiej jest przy niewiodomym niewychodzącym niż przy takim co widzi. Ta wynika z moich obserwacji.

Lacia

Od: Czw cze 09, 2011 12:04

Post » Pt cze 10, 2011 22:17 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

tzn kot będzie mógł wyjść na obciągnięty siatką balkon?

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pt cze 10, 2011 23:53 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Podobnego szukam :)
pkt 2 dla jego dobra - mam wyjatkowa wariatke w malym mieszkaniu
4) pkt wykluczony - wole zlosnikow , charakternych
5) moj wychodzil az sie zgubil - dlatego jest moj :) i zadnego wychodzenia
Obrazek
Tanie ogłoszenia na bdt Budryska -> viewtopic.php?f=27&t=137731
Moja mała tymczaczasowiczka -> viewtopic.php?f=13&t=138350

Obrazek

akna

Od: Wto lis 23, 2010 1:01

Post » Sob cze 11, 2011 8:43 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Tu jest wątek Alexa:

viewtopic.php?f=13&t=128514

Alex jest u mnie od niedawna, więc dopiero nabiera ciałka i jeszcze robimy mu badania.
Gdyby jednak dom zdecydował się na niego, mógłby troszeczkę poczekać.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon cze 13, 2011 10:41 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

czekam tylko na odpowiedz w sprawie dwóch kotów, w tym Alexa i wysyłam zainterespowanym wszystkie propozycje..

Lacia

Post » Pon cze 13, 2011 11:37 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

bardzo rzadko sie zdarza,ze ktoś poszukuje "sam z siebie" , że tak powiem kotka niepełnosprawnego,zajmując sie ślepaczkami , tym, bardziej jestem wzruszona taką decyzją ..
chciałabym podrzucić wspaniale przygotowaną stronę przez Aniję dotyczącą zycia z kotkiem wyjatkowym, zapraszam domek do poczytania, a na pw Luci pzresąłam już propozycje kotków ślepaczków obecnie do wzięcia
http://kocia_stronka.republika.pl/oczy.html

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 13, 2011 12:03 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Lacia napisałam pw
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pon cze 13, 2011 12:10 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Przeklejam tekst, który wpisałam na wątku ślepaczków. Skoro ta pani ma zabezpieczone okna to jest to duży plus dla Ewy, która bez tego nie chce oddawać kotów do adopcji.

"A może Ślepinka od p. Ewy. Ona bardzo potrzebuje własnego domku, który z sercem o nią zadba. Koteczka jest bardzo miła, spokojna, lubi mizianki i jest bardzo cierpliwa u weta. Jest całkowicie niewidoma lecz wcale tego po niej nie widać. Nawet po szafkach w kuchni skacze pod sufit.
Tu możesz znaleźć o niej info viewtopic.php?f=1&t=127553 , a więcej to już przez telefon."
Obrazek

Migota

Od: Sob mar 29, 2008 20:57

Post » Pon cze 13, 2011 12:23 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Migota pisze:Przeklejam tekst, który wpisałam na wątku ślepaczków. Skoro ta pani ma zabezpieczone okna to jest to duży plus dla Ewy, która bez tego nie chce oddawać kotów do adopcji."

okna będą zabezpieczone, ale balkon nie cały..

Lacia

Post » Pon cze 13, 2011 12:58 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Migota, to śliczna koteczka ze zdjęciami z parapetu, która jest u ślepaczków jako poszukujaca opiekuna wirtualnego? Ona wciaz bez imienia? 8O
3. Niewidoma - ok dwuletnia biało-bura kotka. Nie ma jeszcze imienia.Przebywa u p. Ewy chyba od trzech tygodni. Została znaleziona pod blokiem na Białostockiej, zakrwawiona. Prawdopodobnie wypadła z balkonu. Niestety nikt jej nie szuka. Kotka była zdiagnozowana (choć chyba nie do końca) i leczona. nie widzi od dawna. Teraz przyplątała jej się calciwiroza. Kicia źle znosi obecność tylu kotów, w dodatku ciągle ze sobą walczących. Stąd pewnie osłabienie organizmu. Potrzebuje spokojnego i troskliwego domu. Nie wiadomo czy była szczepiona i sterylizowana. Tego w lecznicy nie sprawdzono. Kotka jest bardzo grzeczna, spokojnie znosiła wszelkie zabiegi w lecznicy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon cze 13, 2011 13:50 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

Lacia pisze:
Migota pisze:Przeklejam tekst, który wpisałam na wątku ślepaczków. Skoro ta pani ma zabezpieczone okna to jest to duży plus dla Ewy, która bez tego nie chce oddawać kotów do adopcji."

okna będą zabezpieczone, ale balkon nie cały..

a ja mam pytanie-co to znaczy balkon nie cały?

w jakiej okolicy leży ten domek?-odl.od ulicy lub drogi?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon cze 13, 2011 14:11 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

smarti pisze:
a ja mam pytanie-co to znaczy balkon nie cały?

w jakiej okolicy leży ten domek?-odl.od ulicy lub drogi?

to jest mieszkanie na 4 pietrze, z zabezpieczeniem balkonu powyżej barierek bedzie problem. okna będą zabezpieczone. Blok jest koło osiedlowej ulicy, a do główniejszej drogi jest ok 300 m na oko. Ponieważ z tym balkonem bedzie problem chodziło mi o to zeby to najlepiej był kot niewidomy, lepiej nieskaczący. Okna beda zabezpieczone bo kot może wejśc na parapet np po szafce lub krzesle ale na poręcz od balkonu by nie wszedł bo nie miałby jak. balkon od dołu byłby zabezpieczony żeby kot nie mógł wypaść "z poziomu podłogi"..

Lacia

Post » Pon cze 13, 2011 20:44 Re: ZAADOPTUJĘ DOROSŁEGO KOTA!

nie wiem czy było - Lilu - urocza, przemiła syjamka szuka najlepszego domu
viewtopic.php?f=13&t=127236
poszukuje roślinek i grzałki do akwarium.

ysmay

Od: Nie wrz 12, 2010 10:32

[poprzednia][następna]