Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 26, 2011 15:31 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

karmelita pisze:no to ja zapytam o takie przyziemne rzeczy
zaobserwowalas juz, czy Ciapatka duzo rozrabia, czy jest raczej spokojna?
co lubi jesc, wszystko, czy raczej wybrzydza?
a jak z miauczeniem, duzo sie udziela, czy raczej tylko grucha i pomrukuje?
duzo siersci gubi, czy raczej ma krociotka, przylegajaca i troche tylko wloskow jej wylazi?
no i jak reaguje na inne koty....nie doczytalam sie na watku, czy masz jakichs rezydentow.

ojej, ale masz dużo pytań :wink: :lol:
- jak na taką młodą koteczkę, to jest raczej spokojna. Świruje niewiele i rzadko. Najważniejsze dla niej to być razem z człowiekiem.
- jeść lubi wszystko - stale jest sucha karma, mokre wzbudza zainteresowanie i znika szybko, ale apetyt nie jest tak wilczy jak tuż po przybyciu do domu
- nie jest mocno miaukliwa, osłuchać w lecznicy się nie daje, bo mruczy, ale nie jest zbyt gadatliwa. Słychać ją tylko jeśli jest z drugiej strony drzwi: jak zamknęłam się w sypialni (razem z dwiema moimi zołzowatymi koteczkami), to drapała w drzwi i płakała. Ale wystarczy ją wpuścić do sypialni, to wskoczy do łóżka, przytuli się i można spać spokojnie. :1luvu:
- gubienie sierści też w ilościach średnio-przeciętnych :)
- mój wątek forumowy jest tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=122206
czyli towarzystwa do testów jest wystarczająca ilość. 8) A nawet za duża. :?
Początkowo Ciabattka prychała na zbyt towarzysko nastawioną Lalkę czy Małego, teraz potrafi usypiać na moich kolanach tuż obok innego kota. Jest tak młoda i ciekawa świata, że na pewno chęć zabawy przeważy lęk przed innym kotem.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro kwi 27, 2011 15:59 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

Kocie, oczywiście rób ogłoszenia :!:
Ciapatka bardzo mi się podoba, ale nie tylko o wygląd przecież chodzi. Klaruje nam się powoli jakiego kota chcielibyśmy na dokocenie, stąd te "100 pytań do..." :)
Nie chcę wziąć jakiegokolwiek kota, z wszystko jedno jakim charakterem i zachowaniami. Mamy jakieś tam oczekiwania i powinniśmy po prostu do siebie pasować, żeby potem nikt się nie męczył i nie było rozczarowania. Bo strasznie mnie serce boli jak czytam posty, gdzie jakiś czworonóg wraca z DS, bo coś nie wyszło...
A mój TŻ widzę sam coraz bardziej chce kumpla dla Gabi, bo właśnie dostałam taką fotkę:

Obrazek

Swoją drogą chcemy Gabi zrobić dobrze z kocim towarzyszem, a tak naprawdę nie wiem jak Ona na to zareaguje. Niby jest młodziutka i zabawowa, ale charakterek też ma, mam nadzieję, że jak już się zdecydujemy nie będzie problemów z aklimatyzacją między nimi.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Od: Nie wrz 19, 2010 20:33

Post » Czw kwi 28, 2011 9:59 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

No to zrobione i oby to pomogło.

Ustawiłam ważność ogłoszeń na dwa miesiące, może na Ciabattkę jeszcze jakiś inny kot też znajdzie domek, jeśli dziewczynka szybko pójdzie :>
Część aktywacji poszła do Ciebie, Agnesko, na maila - ale większość aktywowałam już ja przez stałe konta, więc jak nie aktywujesz od razu to też nic się nie stanie ;]

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw kwi 28, 2011 10:14 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

Dzięki, mimo urlopu musiałam dziś od rana siadać do komputera, więc znalazłam i ja ogłoszenia do aktywacji. :D Teraz tylko czekamy na fajnych chętnych. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Post » Czw kwi 28, 2011 10:59 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

http://www.facebook.com/event.php?eid=2 ... 5215377218
Ciapata na Facebooku. Kto ma konto, udostępniać proszę :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt kwi 29, 2011 7:12 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

Były dwa pierwsze telefony o Ciabattkę. Pierwszy pan rokował nieźle, ale nie zadzwonił po konsultacji z żoną. Druga pani nie rokowała wcale. :wink:
Obrazek

Agneska

Post » Pt kwi 29, 2011 7:32 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

Agneska pisze:Były dwa pierwsze telefony o Ciabattkę. Pierwszy pan rokował nieźle, ale nie zadzwonił po konsultacji z żoną. Druga pani nie rokowała wcale. :wink:

ale rokowania jakieś są :lol: . Czytają i nawet sięgają po telefon :wink:
kciuki za domek :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt kwi 29, 2011 12:26 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

Za domek dla ślicznej Ciabatki :ok:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Nie maja 01, 2011 8:28 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

jak mała się czuje?
TZ jak usłyszał o jej ew sterylce to użalił się nad biedotą.Ponoć za mała,za chuda i dzieciak jeszcze :mrgreen: O sercu z kamienia nie napiszę bo co i rusz słysze takie teksty.Niusia ma tłumaczone kto winien za jej cierpienie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 01, 2011 8:38 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

Serce z kamienia mam od dawna. :mrgreen:
A Ciabattka trochę chodziła po narkozie jak po pijaku, ale juz wieczorem jej przeszło. Noc - na szczęście, tak jak zwykle - przespała ze mną spokojnie, ale od rana świruje. Ganiają się z Lalką po całej chałupie, musiałam Ciabattkę zamknąć w sypialni, może tam będzie mniej świrować. :roll: Mniej możliwości biegania i skakania.
Obrazek

Agneska

Post » Wto maja 03, 2011 9:03 Re: Słodka CIABATTKA - Agneska przejmuje zadania Palucha ;)

W piątek dzwonił fajny pan, ale jak przesłałam link do strony o zabezpieczeniach okien, to już się nie odezwał. :?
Obrazek

Agneska

[poprzednia][następna]