karmelita pisze:no to ja zapytam o takie przyziemne rzeczy
zaobserwowalas juz, czy Ciapatka duzo rozrabia, czy jest raczej spokojna?
co lubi jesc, wszystko, czy raczej wybrzydza?
a jak z miauczeniem, duzo sie udziela, czy raczej tylko grucha i pomrukuje?
duzo siersci gubi, czy raczej ma krociotka, przylegajaca i troche tylko wloskow jej wylazi?
no i jak reaguje na inne koty....nie doczytalam sie na watku, czy masz jakichs rezydentow.
ojej, ale masz dużo pytań

- jak na taką młodą koteczkę, to jest raczej spokojna. Świruje niewiele i rzadko. Najważniejsze dla niej to być razem z człowiekiem.
- jeść lubi wszystko - stale jest sucha karma, mokre wzbudza zainteresowanie i znika szybko, ale apetyt nie jest tak wilczy jak tuż po przybyciu do domu
- nie jest mocno miaukliwa, osłuchać w lecznicy się nie daje, bo mruczy, ale nie jest zbyt gadatliwa. Słychać ją tylko jeśli jest z drugiej strony drzwi: jak zamknęłam się w sypialni (razem z dwiema moimi zołzowatymi koteczkami), to drapała w drzwi i płakała. Ale wystarczy ją wpuścić do sypialni, to wskoczy do łóżka, przytuli się i można spać spokojnie.

- gubienie sierści też w ilościach średnio-przeciętnych

- mój wątek forumowy jest tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=122206
czyli towarzystwa do testów jest wystarczająca ilość.

Początkowo Ciabattka prychała na zbyt towarzysko nastawioną Lalkę czy Małego, teraz potrafi usypiać na moich kolanach tuż obok innego kota. Jest tak młoda i ciekawa świata, że na pewno chęć zabawy przeważy lęk przed innym kotem.