DT sisay: Dora i Klara już w swoich domkach! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 10, 2011 22:51 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

:kotek: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie kwi 10, 2011 23:50 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

:ryk:

Normalny człowiek o tej porze dawno śpi, zwłaszcza jeśli go czeka pobudka o 6.00 :roll:
A ja się bawię z kotami sznureczkiem i cieszę się jak dziecko :mrgreen:
Dora szaleje, radochę ma niesamowitą, tylko trzeba tym sznurkiem ciągnąć po podłodze, zeby go słyszała, wtedy trafia bezbłędnie :D

Klara widzi dużo lepiej, chwytała łapką sznurek dyndający w powietrzu :) nieśmiało siadła sobie pod krzesłem i obserwowała. Ale to juz nie ten sam kot, który się chował pod dywanikiem i siedział non stop z noskiem wbitym w ścianę :D

... no to chyba już pójde spac :roll: :lol:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Nie kwi 10, 2011 23:55 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

eeeeeeeee tam, kto by spał przy takim święcie?...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Śro kwi 13, 2011 20:58 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Oj, ja to chętnie bym na tryb nocny przeszła, chyba mam więcej wspólnego z kotami niż mi się wydaje :lol:

Moje dziewczyny były dziś na badaniu oczek - Klara ma chwilowo zaszytą trzecią powiekę, ma to doprowadzić do wyleczenia oczka które było chyba mechanicznie uszkodzone, oby się udało i wtedy jej wzrok się trochę poprawi :ok:

A Dora już zostanie chyba tak jak jest, ona trochę widzi, takie większe kształty rozpoznaje i radzi sobie bardzo dobrze :)

sisay

Post » Nie kwi 17, 2011 21:28 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Klara przyszła dziś SAMA i wskoczyła mi na kolanka :1luvu:
Musiałam wykonać trochę akrobacji aparatem, żeby ją uchwycić na tym niebywałym wyczynie :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Dora zazdrośnica, zawsze to ona się pchała na mizianie a teraz mamy regres, bo trzeba było smarować placek grzybkowy na głowie :twisted: i jej żal chyba :lol:
Obrazek

sisay

Post » Wto kwi 19, 2011 9:49 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Obrazek[/quote]

ależ ona ma ładny pyszczek :)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

karmelita

Od: Nie wrz 19, 2010 20:33

Post » Śro sie 10, 2011 22:27 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Trochę aktualności. Dziewczynki wczoraj pojechały na sterylki - okazało się, ze w samą porę, bo już się brzydkie zmiany zaczęły robić :roll: wniosek, ze chyba dostawały w przeszłosci hormony.

I znów bedziemy miały regres, bo one po takiej wycieczce traca zaufanie i trochę trwa zanim się znów otworzą.

Kocice są naprawde kochane.

Dora jest bardziej płochliwa, zrobiła się dużym kotem, nabrała ciałka i nawet jest trochę za gruba :) ale jak się rozmizia, to nie ma umiaru :D
jej allegro http://allegro.pl/kot-z-ogniem-w-oczach ... 65283.html

Klara jest bardzo, bardzo towarzyska. Ciagle chce byc blisko, ciagle coś mówi, upomina sie o głaski. Bardzo kochana kicia.
Drugie, zdrowe oko jest juz całkiem sprawne, Klara łowi bezbłednie owady, źrenica normalnie reaguje na światło. Biedaczka musiała bardzo długo przebywac w zupełnych ciemnościach, tak sobie tłumaczę stan tego oka w chwili, kiedy do mnie trafila.
Allegro Klary http://allegro.pl/klara-wyjatkowa-kotka ... 84525.html

Bardzo bym chciała, zeby w końcu trafiły do fajnych domków :roll: one nie specjalnie lubią inne koty, raczej są im obojętne, ale do ludzi bardzo lgną. Należy im się własna porcja czułości, bez czekania na swoją kolej :)

sisay

Post » Śro sie 10, 2011 22:35 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

:ok: :ok: :ok: za domki!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Wto sie 16, 2011 12:33 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Odwiedzam dziewczynki.Widzę, że sporo znajomych, z Dogo, tutaj jest.Tym bardziej mi miło.Jak syn wróci, to odwiedzę Cię sisay, jak mnie zaprosisz i chętnie poznam te piękności i nie tylko je.

Syla65

Od: Pt sie 12, 2011 13:59

Post » Wto sie 16, 2011 13:48 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Pewnie! Będzie nam bardzo miło, zapraszam :D
Polecam odwiedziny przed piątkiem, bo w piątek popołudniu malutka ruda wyjeżdza do nowego domku i już jej nie będzie :ok:

sisay

Post » Nie sie 21, 2011 21:44 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

I jak bidulki?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\

halbina

Post » Pon sie 22, 2011 8:22 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Dalej cisza, nikt o nie nie pyta :(

Dora jest bardzo biedna, ciągle obrywa od pozostałych kotów bo z tej ślepoty za blisko do nich podchodzi. Wyganiają ją od misek, bidulka na każdy ruch koło jej głowy reaguje kuleniem się i mrużeniem oczek :roll:
Ale jak zacznie się przytulać, to nie ma umiaru :D

Klara w sumie podobnie, tylko jest bardziej zaradna i gadatliwa. Fajne koty z nich :)

sisay

Post » Śro sie 24, 2011 22:17 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

8O

Moja "ślepa" Dorcia złapała dzisiaj muchę 8O 8O 8O
i zjadła :twisted:

Koty są niesamowite... ale nie jest to chyba specjalnie odkrywcze spostrzeżenie :lol:

sisay

Post » Nie sie 28, 2011 20:07 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Klarcia :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dorcia :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziewczynki razem

Obrazek

i trójka moich tymczasów :)

Obrazek

sisay

Post » Pon sie 29, 2011 10:35 Re: DT sisay: Dzikie, bure, ślepe... już nie takie dzikie! :)

Za dobre domki te właściwe! :ok: :kotek: :kotek: :kotek:
Gosiara

[poprzednia][następna]